Infiniti блести в Женева с купе и кросовър

Серийното Q60 ще се предлага в две модификации
Обновена: 5 мар 2015 14:02 | 5 мар 2015 13:50, Красимир Ангелов
0
Infiniti блести в Женева с купе и кросовър
Снимка: Диян Пенев, AutoMedia.bg

Компанията Infiniti официално представи два концептуални модела по време на автосалона в Женева. Това са купето Q60 и кросовърът от премиум-сегмента Q30.

Концептуалното купе Q60, чиято серийна версия ще се появи в продажба в края на 2016 г., се позиционира като приемник на G37. На пазарите моделът на японците ще трябва да се конкурира с BMW M4, като ще се предлага в две модификации.

Стандартната ще разчита на 3,0-литров бензинов турбомотор, чиито динамични характеристики засега не се съобщават, но според представител на марката агрегатът осигурява "изключителна производителност”. Твърди се, че на серийната версия той ще развива 400 к.с. А на спортната модификация неговата мощност ще предлага 450 к.с.

Дължината на Q60 е 4690 мм, широчината – 1865 мм, а височината – 1370 мм. Външността на модела е сходна с тази на концепта Q80 и на показания неотдавна Q50 Eau Rouge, като от първия е взаимствана ниската стойка, а от втория – вентилационните отверстия на предните калници.

Освен това компанията демонстрира и концептуален кросовър от премимум-сегмента Q30. Той е с дължина от 4500 мм, като е построен на платформата с предно предаване, която е в основата на Mercedes-Benz GLA.

Моделът е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор със система за директно впръскване на горивото, който развива мощност от 200 к.с. Двигателят работи със 7-степенна автоматична скоростна кутия. А от Infiniti обещават, че серийната версия на кросовъра ще получи широка гама от задвижващи агрегати.

Още снимки и информация от автосалона в Женева четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: автосалон ЖеневаInfiniti
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари