Дизайнер на Jaguar прави собствeна суперкола

Джулиън Томпсън ще използва Lotus Elise за новия си проект
3
Дизайнер на Jaguar прави собствeна суперкола
Снимка: AutoMedia.bg

Един от дизайнерите на Jaguar – Джулиън Томпсън, започва работа по създаването на собствена суперкола, в чиято основа ще бъде Lotus Elise. Това съобщава Autoevolution, което разкри и подробности за проекта.

Томпсън признава, че е бил вдъхновен от реплики на легендарното Porsche 911, които са били произвеждани през 80-те години на миналия век от американската компания Singer Vehicle Design. Самият дизайнер е автор на появилия се през 1996 г. Lotus Elise, но има намерение да промени напълно както външния му вид, така и техническите компоненти.

Бъдещата суперкола ще бъде с около 30 мм по-ниска от своя донор, широчината му ще нарасне с около 100 мм в сравнение с тази на Elise. Купето ще получи огромен заден дифузьор за увеличение на притискателната сила, увеличени въздухозаборници и сдвоени тръби на изпускателната система.

Двигателят на Lotus Elise ще бъде заменен от бензинов агрегат VTEC, дело на компанията Honda. Той ще работи в комбинация със секвенциална скоростна кутия. Моделът ще си остане със задно предаване, като техническите му характеристики засега се запазват в тайна.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Jaguar
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
МВП преди 8 години
може би защото те нямат пари :)А пък супер колите се търсят като топъл хляб ;)
2
1
 
4
 
! Отговори
Наглец преди 8 години
Ми то има хората измислиха Дачия.
1
2
 
10
 
! Отговори
Христо преди 8 години
Според мен вече прекалиха с тези супер коли...Защо не си напънат мозъците за евтини, икономични и удобни колички, които са нужни на голяма част от обикновените хора?