Volkswagen продава 4 марки заради Дизелгейт

На мушка са MAN, Bentley, Lamborghini и Ducati
7 дек 2015 13:00,
5
Volkswagen продава 4 марки заради Дизелгейт
Снимка: Ройтерс

Германският концерн Volkswagen AG търси всякакви начини да набере средства, с които да покрие щетите, нанесени от скандала с манипулираните дизелови двигатели. Един от тях е раздяла с няколко от марките на концерна, твърди Ройтерс.

Според информацията през миналата седмица ръководството на VAG е постигнало договорка с няколко банки за отпускане на кредит в размер на 21 млрд. евро. Тези средства ще бъдат похарчени за бъдещите сервизни акции, както и за глобите по цял свят, които немците ще трябва да платят.

Сумата обаче не е достатъчна, тъй като експертите смятат, че Дизелгейт, както стана известен скандалът, ще струва на германския производител не по-малко от 80 млрд. евро. И за тяхното покриване ще трябва да се търсят пари и от други места.

Един от възможните варианти е раздяла с няколко от марките в концерна, които ще бъдат обявени за продан. Източникът на Ройтерс твърди, че вече се подготвя раздялата с производителя на камиони MAN, с автомобилните марки Bentley и Lamborghini, както и с мотоциклетната Ducati, която бе закупена преди само 3 години.

В същото време концернът няма намерение да намалява инвестициите си на ключови пазари, какъвто е китайският например. Под въпрос обаче са някои от основните проекти на Volkswagen, сред които е пускането на нов Phaeton.

Още за скандала Дизелгейт четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4, браво, коментарът ти е супер.
4
5
 
21
 
! Отговори
така ви се пада преди 8 години
плащайте прости немци, това е данък диш хакъ от мюсулманския гос9подар отвъд океана! първо правите коли, продавате ги срещу безполезни зелени хартийки, с които ви задължават да закупите държавни ценни книжа, срещу които не можете да купите нищо, накрая не ви дават златото което сте купили със спестените с труд пари, накрая ви взимат и марките и заводите и всичко! за да разберете че сте победена и окупирана нация, накрая ви спускат и джихадисти да храните в къщи! пък вие налагайте санкции на Рус!
3
1
 
18
 
! Отговори
ДЕБЕЛЯН преди 8 години
КУПУВАМ ГИ ! ЦЕЛИЯ КОНЦЕРН ! ................ Мога да си помисля и за............... "БЕНТЛИ".......... но чакайте да видя какви джобни ще имам за следващия месец ! ............ И МАМА ИРЕН какви милиончета ще изкара от Тотализатора ........... и колко балами ще се вържат , че даваме милиони за джакпот......... ха ха ха......... Както и от ЛАФКАТА МИ........ колко ще се вържат на игрите за наивни бедняци с търкане на билети и теглене на числа.... :) :) :) ХУБУ , ЧЕ ИМА БАЛЪЦИ !!! .......
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Перник е започнало да се събират суми за подкрепа на концерна произвеждащ градската пернишка кола Голф.
1
5
 
31
 
! Отговори
Алов преди 8 години
Отмъщението на Русия, Ладата е неоклатима от дизелгейт.