Новият Fiat Tipo вече жъне успехи

Над 1000 са поръчките за възродения модел
12 дек 2015 12:23,
22
Новият Fiat Tipo вече жъне успехи
Снимка: Fiat

Възроденият модел Tipo може да се превърне в новия бестселър на Fiat. Автомобилът бе показан преди броени седмици, но вече се радва на огромен интерес от страна на клиентите, похвалиха се от италианската марка.

Моделът, наличен към момента само във версия седан, е регистрирал над 20 000 запитвания от страна на клиентите в Италия. Общо 6000 италианци са се записали за тест драйв, а над 1000 са направили предварителна поръчка за модела, пише AlVolante, цитирайки информация от Fiat.

Новият Fiat Tipo, показан и на автосалона в София по-рано тази година, ще се предлага с избор от четири двигателя - два бензинови и два дизелови. Бензиновите са 1.4 с 95 к.с. и 1.6 със 110 к.с. Дизеловите опции са с обем 1,3 и 1,6 литра, като предлагат съответно 95 и 120 к.с.

Според информацията на AlVolante моделът има стартова цена от 12 500 евро. В официалната страница на Fiat Italia обаче е изписана сумата от 14 500 евро.

Моделът Tipo се появява за първи път в гамата на Fiat през 1988 година. Тогава на пазара излиза хечбек с това име, който се произвежда до 1995 г, а през 1989 г. става „Автомобил на годината” в Европа.

Новото Tipo също ще бъде налично във версия хечбек, както и като комби. Тези версии трябва да се появят през 2016 г.

Автомобилът ще се предлага на някои пазари под името Aegea. Производството му се осъществява във фабриката на Tofas в Бурса, Турция.

Още снимки на Fiat Tipo вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Вот дю Фак преди 8 години
оня по долу дето разправя каква *** е фиата , да не ми сравнява горублянските таратайки с пренавите километражи с нова кола , осма година карам Фиат Пунто и съм сменял масло, масло,масло ,4 гуми и масло ......и тая година (вече стана на осем години) масло ,2 гуми , акумулатор и ще гледам да сменя антифриза и спирачната течност ,че овехтяха
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
също на старото типо прилича
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не схващам защо му слагат името на Типо, нека си е Аегеа! Типото беше революция на колела, допреди него този клас беше класа на компромиса или ще е тясна или ще вози дървено или вътре ще се чустваш като в спартанска колиба. Типо реши всички тези задачи с един замах и по него се равняваха всички. И стил и елегантност и иновация, а в тази кола не виждам нищо новаторско!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мяза на новата Лада Веста.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Автомобилът ще се предлага на някои пазари под името Aegea. Производството му се осъществява във фабриката на Tofas в Бурса, Турци. ЩОМ В ТУРСКА ФАБРИКА ГО СГЛОБЯВАТ ЕВИ ГО У АВТОМОБИЛА. ИМАМ ЛАНЧИЯ ПРОИЗВЕДЕНА В ИТАЛИЯ 96 ГОДИНА И Е КАТО НОВА. МОТОРА ПЕЕ НЯМА НИКАКВА РЪЖДА. 300 000 КМ. И НАВЪРТЯХ И ОЩЕ ТОЛКОВА ЩЕ ИЗДЪРЖИ..
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
изглежда като извънбрачно на Шкода и Форд...
5
3
 
15
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Много хубава кола, дано да се продава добре.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скука.
3
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да гледат рашките как се правят и продават евтини коли, но коли. А не като техните каруци, дето само те си ги купуват и после цял живот ги темонтират. Гарантирано лада веста няма да продаде и 10% от бройките на този Фиат
2
4
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
Ей т`ва , последното изречение в статията е.ba майката на новината !
1
8
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Баси безличния автомобил.