Honda започна продажбите на първия си самолет

Джетовете са собствено производство и струват по $4,5 млн.
14 дек 2015 22:10,
18
Honda започна продажбите на първия си самолет
Снимка: Honda

Honda получи сертификат от Американската федерална авиационна агенция, който официално позволява на японския производител да продава своя самолет от бизнес-клас HondaJet на територията на САЩ.

Това е знаков момент в историята на марката, която вече свободно ще може да се занимава не само с производството на автомобили, но и с направата на самолети. Те ще бъдат сглобявани от американското подразделение на компанията, като продажбата им ще бъде съсредоточена най-вече в Щатите.

Според представители на Honda, техният HondaJet е „най-бързият, най-високо летящият, най-тихият и най-икономичен в класа си” реактивен самолет. Лайнерът разполага със 7 места, а двигателите му са на доста необичайно място – над крилата.

Скоростта на джета достига 770 км/ч, като той може да лети на височина до 13 000 метра. С едно зареждане на резервоарите самолетът преодолява 2200 км. Цената на HondaJet е около 4,5 млн. щатски долара.

В Honda вече нарекоха своя авиолайнер „летящ спортен автомобил” и „летяща Acura”, като отчетоха, че това е първият японски самолет, който е направен само от една фирма без каквато и да е държавна помощ. Компанията предвижда на първо време да пусне 25 бройки от машината, като е получила повече от 100 поръчки.

Още информация и снимки за HondaJet вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Японско. Произведено е Америка. Качествено. Иновативно разположени двигатели.Само руснаците лежат пияни и злобни, а света се движи напред с висока скорост!
11
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Кога ,че прочета статия, че Русия е направила нещо подобно.Тя е единствената голяма държава без собствен автомобил.Франция има Рено,Пежо, Ситроен;Британия-Роувър,Бентли,Ролс Роис,Ягуар,Астон мартин Италия-Фиат,Ланча,Алфа-Ромео,Ферари,Ламборгини,Бугати;Германия-Мерцедес,БМВ,Ауди,Порше,Фолксваген,Опел,САЩ-Крайслер,Форд,Понтиак,Джип,Шевролет,Кадилак,Додж.Япония-Тойота,Нисан,Нонда,Мицубиши,Мазда. Дори такива малки народи като Шведи и Чехи са създали свой коли-Сааб,Волво,Шкода.Руснаците-НИЩО.
10
0
 
4
 
! Отговори
жан преди 8 години
До от киречаМного си прав за тоя Сидни Ав$тралия ако беше толкова ангажиран тоя да вади пари защо кисне в тукашни сайтове само да не се окаже че е в някоя дупка и си мечтае за Австралия:)или пък не спира да мисли за България и е все по форумитекато ни мрази толкова ходи в афстралийските форуми да си пише с аборигените
9
2
 
8
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Японска работа. Тях никога ама никога не можем да ги стигнем. Не защото сме глупави, защото сме кофти народ.
8
1
 
10
 
! Отговори
до Мюсли преди 8 години
Да не си мислиш, че самолетите прекосяващи океана летят по права линия? Позаинтересувай се къде минава трансатлантическото трасе.
7
0
 
9
 
! Отговори
от киреча преди 8 години
Колкото и да си повтаряш, че си щастлив, независимо от $$$ които твърдиш че правиш, само от два-три твои поста мога да заключа, че си абсолютен ***.И най-вероятно такъв ще си останеш.
6
0
 
11
 
! Отговори
ЧЕТИ БЕ преди 8 години
До Мюсли най-бързият, най-високо летящият, най-тихият и най-икономичен в класа си реактивен самолет.
5
6
 
11
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
Хонда? Пена вдига самолета на цялата мааала, и на Хонда ще го вдигне!
4
22
 
7
 
! Отговори
Мюсли преди 8 години
2200 е малко за самолет бизнес клас , да опита хонда пак
3
4
 
1
 
! Отговори
Gipsy KIngs преди 8 години
Сега измисли как да не го сваляш на земята поне година и си на корицата на Time :)
2
35
 
5
 
! Отговори
Голяма криза е ... преди 8 години
Щом ширпотребата налази и самолетите!
1
44
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куца работа.Не може да прелети Атлантика. На кой му е нужен подобен кош за пране.