VW хареса име на достъпния си седан

Производството на новия Ameo ще стартира през пролетта
16 дек 2015 14:44, Красимир Ангелов
2
VW хареса име на достъпния си седан
Снимка: Volkswagen, архив

Volkswagen е готов с нов компактен седан на достъпна цена, който ще дебютира през публика на изложението Auto Expo през февруари 2016 в Индия. Моделът ще носи името Ameo.

Седанът ще се предлага с избор от два двигателя. Това за 1,2-литров бензинов мотор със 75 к.с. и с 1,5-литров дизел с 89 к.с. За двата агрегата ще се предлага 5-степенна механична скоростна кутия, като за дизела ще бъде достъпен и 6-степенна автоматична трасмисия.

В основата на Ameo е Volkswagen Polo във версия седан. Моделът ще получи две предни въздушни възглавници в базовото си оборудване, докато за топ-версиите са предвидени джанти от лека сплав и модерна мултимедийна система.

Производството на автомобила ще се осъществява в индийския завод на Volkswagen в провинция Чакан. Там в момента се сгобява най-достъпния модел на германския производител в Индия – Volkswagen Vento. Основните конкуренти на седана ще бъдат Maruti Suzuki, Ford Dzire, Tata Zest, Honda Amaze и Hyundai XCent.

Във Volkswagen имат намерение да продават Ameo и на чужди пазари, като на първо време той ще започне да се предлага в съседни на Индия държави.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Volkswagenседан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари