Opel обещава реален разход на гориво

Компанията въвежда преждевременно цикъла WLTP
17 дек 2015 17:37,
5
Opel обещава реален разход на гориво
Новата Astra е първият модел, който ще използва метода WLTP. Снимка: Opel

Германската марка Opel изпреварва събитията, като обяви, че още от догодина ще посочва в брошурите на своите модели разход на гориво, измерен според метода WLTP. Той е по-точен от използвания в момента в Европа метод NEDC.

Редица изследвания показват, че новите автомобили харчат с до 30-40% повече гориво в сравнение с официално посоченото от производителите. Причина затова е методът за измерване на този показател, който е далеч от реалното всекидневно шофиране, тъй като представлява изпитание при минимално натоварване, с премахнат генератор и различни гуми.

Институциите вече обявиха, че това ще се промени и в брошурите на автомобилите ще се посочва по-реален разход на гориво. Това трябва да стане след малко повече от година, но германската компания Opel няма намерение да чака. Тя въвежда такова по-точно измерване още от второто тримесечие на 2016 г.

"Opel предприема доброволно следващата стъпка за изпълнение на бъдещите изисквания и нормативни предписания за намаляване на нивата на емисиите – както по отношение на CO2, така и при NOx", се казва в съобщението от компанията.

Въпросните данни за разход на гориво и нива на вредни емисии ще бъдат измервани според изискванията на цикъла WLTP, като ще бъдат публикувани паралелно с официалните, измерени по NEDC.

По-точният WLTP (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure) – Световно хармонизирана изпитателна процедура за леки автомобили, ще влезе в сила в Европа през 2017 година, като ще замени настоящия NEDC (New European Driving Cycle). WLTP също се извършва в лабораторни условия, но се основава на строги изпитателни процедури, които се приближават повече до данните за разхода на гориво и емисиите на CO2 в условия на реално пътно движение.

Първият модел на Opel, чиито показатели ще бъдат измерени чрез новия метод, е новото поколение Astra.

“Събитията и дискусиите през последните седмици и месеци показаха, че е налице изключително висока концентрация на общественото внимание върху автомобилната индустрия и вече е време за действия на основата на наличните факти и извлечените поуки,” отбелязва главният изпълнителен директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман. “За мен е очевидно, че дискусията около дизеловите двигатели и техните емисии е своеобразна повратна точка. Светът вече не е такъв, какъвто беше доскоро. Ние не можем да пренебрегваме този факт и автомобилната индустрия е тази, която трябва да промени възприятието на новите реалности.”

Още за новите методи за измерване разхода на гориво четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На кой му пука, какво пише в брошурите? Когато човек си купува кола събира мнения от други ползуватели. Брошурата е като оферта на кредитна къща. Пише няма данъци, няма скрити условия, и като вземеш 100 лева, се оказва, че трябва да върнеш 6000.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
na моя сеат пише 8 градско но е 10 при все 4е като карам мисля как да карам възможно най икономи4но!!а колко ще е ако си карам без да се замислям!!!мошеници!!
2
1
 
11
 
! Отговори
Кибик преди 8 години
Дреме ми на ГЗ, аз се возя на вело... велооо.... а бе колело бе, с една магарешка сила. Обикновено стигам до работа преди повечето 20 годишни щайги. Разход на гориво- един морков на 100 км.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА СТЕНДА ВСЯКА КОЛА ЩЕ ДАДЕ МАЛЪК РАЗХОД НА ГОРИВО. НО КОГАТО ТРЪГНЕ В РЕАЛНИ УСЛОВИЯ РАЗХОДЪТ Е ЗАВИСИМ ОТ ПЪТНИТЕ УСЛОВИЯ НАТОВАРЕНОСТА НА КОЛАТА И НА КАЧЕСТВОТО НА ГОРИВОТО. АКО НЯКОЙ ВИ КАЖЕ ЧЕ КОЛАТА МУ ГОРИ МАЛКО ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ КАРА С 80 КМ. В ЧАС БЕЗ БАГАЖ ПЪТНИЦИ И НЕ КАТЕРИ БАИРИ. НЯМА КОЛА КОЯТО ДА ХАРЧИ МАЛКО. АКО Я НАСТЪПИШ С 140 КМ. В ЧАС ПЪЛНА С БАГАЖ И ПЪТНИЦИ РАЗХОДА НА ГОРИВО МИНАВА НАД 9 ЛИТРА НА 100 КМ.ТАКА ЧЕ АКО ИСКАТЕ ДА ВИ ГОРИ МАЛКО КАРАЙТЕ С 80 КМ В ЧАС..