Обявиха цените на новата NSX от Honda

В САЩ суперколата започва от 156 000 долара
21 дек 2015 20:23,
26
Обявиха цените на новата NSX от Honda
Снимка: Honda

Новото поколение на суперколата NSX е вече на пазара, като е ясна и цената й. В САЩ, където моделът се продава под марката Acura, стартовата сума е 156 000 долара, става ясно от официалната информация от Honda.

Към момента могат да се правят предварителни заявки, като поръчките официално ще стартират в края на февруари 2016 г. Тогава японската компания ще въведе онлайн конфигуратор за модела. Още от сега обаче е ясно, че началната цена е 156 000 долара, а натъпкан с всички екстри експонат излиза 205 700 долара.

Автомобилът е конструиран за конкурент на коли като Porsche 911 Turbo и Audi R8 V10, чиято стартова цена в САЩ е съответно 151 100 и 153 900 долара.

От Honda съобщават също така, че първият екземпляр на Acura NSX е предназначен за благотворителност. Той ще бъде предложен на търг на Barrett-Jackson през следващия месец, като събраната сума ще отиде за организациите Pediatric Brain Tumor Foundation и Camp Southern Ground.

Става ясно също така, че новата Acura NSX разполага с богато базово оборудване, а сред опциите присъстват карбон-керамични спирачки, карбонов покрив, карбонови детайли за салона и др. За екстериора са подготвени 8 цвята, а за интериора - 4 цветови комбинации.

Новият NSX се задвижва от хибридна система, в чиято основа е специално разработен 3,5-литров туин-турбо V6 двигател с 507 к.с. и 550 Нм. Той работи с 9-степенната автоматична скоростна кутия с два съединителя, като е подпомаган от електромотор с мощност 47 к.с. Силовият агрегат разполага с още два електромотора, които са разположени между предните колела. Те се захранват от комплект литиево-йонни батерии. Така в крайна сметка хибридната система със задвижване 4х4 - Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive, разполага с общо 580 к.с. и 644 Нм.

Всичко това позволява на колата, чието общо тегло е 1725 кг., да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди. Максималната скорост на автомобила е 307 км/ч, разкриват от компанията производител.

Европейският NSX, който ще се продава под марката Honda, очакваме в началото на 2016 г.

Още снимки на модела вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Оп 18Няма как да рабереш какво му е красивото на Поршето.Все едно хасковски селянин да се чуди какво му е красивото на картините на Гоя и Пикасо.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ninja 20А пък аз карам ферари и съм си 100 пъти по-екстра от теб!
16
2
 
0
 
! Отговори
ninja преди 8 години
Аз карам NISSAN JUKE и съм си екстра.
15
3
 
4
 
! Отговори
Оп преди 8 години
И само не можах да разбера кое е толкова по-красивото в дизайна на Порше? Просто защото е Порше нали? Дори и на кашон с г.о.в.н-а да пише Порше феновете ще кажат, че е невероятен и революционен кашон :)
14
3
 
5
 
! Отговори
Оп преди 8 години
*** се кефи, когато Ауди му сложат в купето лунички, махагони, много светещи копчета и големи телевизори. Това за *** е кола. Забравих за големите двигатели от по 3, 4, 5 литра W12, ако може W100, които като цяло не носят никаква революция със себе си освен големия обем. А Хонда, когато са измислили променливото газоразпределение VTEC цял свят им се е смял и е казвал, че това е невъзможно :) сега необразованите могат да прочетат за i-VTEC и да си направят сметката немците колко са назад
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
14, комшията Диян Пеев те оборва в съседната статия с новината, че германците гласуват за Киа, Мазда, Хонда, Хюндай, Тойота. Да ти стъпя на дизайна, като качеството се срива.
12
1
 
5
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Не сте прави бе. VW, Audi това са колтие. Влезе във форума на VW и вижте. Простолюдието кара голф.
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С такава кола ако отидеш да се направиш на гъзар в Западна Европа между Поршета и Ферарита ще те гледат като 3 лева нацяло. Точно както ще те гледат и с Нисан GTR.Добри технически показатели но пълно дърво като дизайн и материали.На Нисана седалките са от изкуствена кожа и всичко е пластмаски.Смех!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба $156к за акюра, тея в ред ли са?
9
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да купиш спортен японски дарак за 150 хил евро е все едно да си купиш трабант за 50хил лева.
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8Видно е че тук е пълно с "гладиатори" които поради празни портфейли карат еФтинки японски тенекии (за предпочитане дизеларки).Ел Класико от провинцияата.
7
0
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
Земи малко да се ограмотиш умньо . Лексуса и приуса да не ги правиш в мазето си ?
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дараци могат да се нарекат само германските коли,защото всички класации за здравина се печелят от японски коли, дори на територията на Германия. А и всички модерни авто технологии в съвремието ни се въвеждат от японските марки.
5
3
 
12
 
! Отговори
Japanese Fever преди 8 години
Дошо не го познаваме, може и стар Трабант да кара, не знам.Но ние ценителите караме Made in Japan коли, чийто VIN номер започва с J. Забрави за Турция, всички европейски Акорди се произвеждат в Саяма, Япония. Много поздрави от г-н Соичиро Хонда имаш. Комплексар!
4
6
 
1
 
! Отговори
Teslar преди 8 години
Трудничко ще и е срещу Tesla S P90D..... на една цена са....
3
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Страхотна кола, но старите модели са много по красиви и автентични с японските си черти.
2
17
 
7
 
! Отговори
Криза е ... преди 8 години
Щом ширпотребата налази и спорта при колите!
1
12
 
33
 
! Отговори
Kaрам Хонда Акорд преди 8 години
Невероятна! Японско качество, изящество и прецизност! Мачка отвсякъде грозните германски кашони. Honda - the power of dreams!