Volkswagen вади ново семейство двигатели

Бензиновите и дизелови турбо мотори са с обем 1,5 литра
8 фев 2016 16:30,
7
Volkswagen вади ново семейство двигатели
Снимка: Ройтерс

Volkswagen е готова с ново семейство двигатели, които съвсем скоро ще се появят при вече съществуващите модели на марките, влизащи в концерна. Това съобщава изданието Auto Express.

Моторите са с 4 цилиндъра и работен обем от 1,5 литра, като покриват новите екологични изисквания, които ще влязат в сила в страните от ЕС в началото на 2020 г., сочи информацията.

Новият бензинов агрегат ще замени досегашния 1,4-литров TSI, който се използва на Volkswagen Golf, Audi A3 и Skoda Octavia. Двигателят ще дебютира при фейслифта на Golf, който ще се появи до края на годината.

Новият турбо дизел пък ще заеме мястото на сегашния двигател с обем 1,6 литра. Той ще се появи първо на обновеното Audi A3 през 2017 г., като засега не се предвижда да се поставя на VW Golf.

Освен нов 1,5-литров бензинов мотор при фейслифта на Golf ще дебютира и 1,0-литров агрегат, развиващ 115 к.с. Той ще заеме мястото на сегашния 1,2 TSI.

Става ясно още, че новите мотори имат сходна конструкция с настоящите, което ще улесни поставянето им в актуалните модели на концерна. Към момента обаче липсва информация за конкретни технически характеристики на новите агрегати.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VW beshe ocapan s mrasna igra dori i Bugati Veyron e s na folcvagenov dvigatel
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на ладите какви ще слагат?