Кросовърът Lada XRay пристига в Европа

Първият чужд пазар за модела ще бъде унгарският
15 фев 2016 13:22,
91
Кросовърът Lada XRay пристига в Европа
Снимка: АвтоВАЗ

АвтоВАЗ даде официален старт на продажбите на най-новия си модел – LADA XRay. Автомобилът вече се предлага в 124 автосалона в 57 града в Русия, а се предвижда съвсем скоро да излезе и на чужди пазари, съобщава ТАСС.

Кросовърът ще бъде достъпен в 4 нива на оборудване, като в зависимост от тях цената му ще варира от 589 000 до 723 000 рубли (от 6500 до 7900 евро), съобщават от прес-службата на най-големия руски производител. Според най-песимистичния план продажбите на XRay ще достигнат между 16 000 и 20 000 бройки на година. Поточните линии на заводите имат потенциал за 60 000 единици.

В АвтоВАЗ планират да пуснат модела и на чужди пазари. Първият от тях ще бъде в Унгария, където вече има предварителни поръчки за модела. Той ще се предлага и в Египет. В африканската страна автомобилите LADA са доста популярни, като дори бе направен завод, в който се сглобяваше модела 2107.

Кросовърът ще се предлага с два избора от двигател. Най-евтината модификация е достъпна с 1,6-литров мотор със 101 к.с., като той ще се комбинира с механична скоростна кутия. По-мощната версия е с 1,8-литров агрегат със 120 к.с. и автоматична скоростна кутия, разработка на АвтоВАЗ.

Дизайнер на Lada XRay, която дебютира като концептуален модел на автосалона в Москва през 2014 г., е Стив Матин. Преди да оглави студиото за дизайн на АвтоВАЗ британецът е работил за марки като Mercedes-Benz и Volvo.

Още снимки и информация вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Префасонена Дачия.................
15
1
 
20
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Лично аз предпочитам нова кола за 15 000лв, отколкото стара 7-8годишна кола на 500 000км за 8000лв. Въпросът е дали наистина Ладата ще се продава за 15 000лв, защото като цяло цените на техниката тук е значително по-височка от тази в Западна Европа.
14
13
 
11
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
За всеки влак си има пътници, ама точно за този едва ли ще се намерят много в България. Дори заклетите тук русофилчета не биха си купили.
13
0
 
25
 
! Отговори
До 15 преди 8 години
Виж бе ***.Никой в западна Европа не си продава колата преди да и мине гаранцията и да му свърши лизинга.Като стане туй ,той си купува нова кола защото не е хитър ганьовец като теб ,а издуханата и без гаранция кола продава на тарикатче като теб. После ти я вземаш и се почва-гуми ,акумулатор ,ремъци масла ,спирачки ,съединител и да не ти изброявам другите неща.Вярно ,че и тях ходиш да събираш по моргите защото за оригинални части и сервиз немаш пари
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами купи си! Едва ли на хорат, които ще продават колата на снимката им пука какво би си купил ти, ако имаше поне малко пари:)))
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 14 кокошки ли ще садиш или за тоалетна на село
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
авто ваз скоростна кутия при това автаматична сакън анатема кошмара на механика
9
2
 
23
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
Да бе 3 годишен Мерцедес е толкова ама друг път.Освен ако не е на един милион километра.За 15 000 лв може да си купиш свястна кола само на 8-10 години .И естествено почваш с ремонтите.На дъщерята взех един мерцедес автоматик и само за ремонта на скоростната кутия ми взеха две хилядарки .Така ,че карай си колити трета употреба.никой не те насилва да си купуваш нова
8
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
8000 евро е 3-4 годишен мерцедес Б или С класа кой ще си в Лада на тези пари да не е луд
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен "... Руснаците да се хванат на работа"...нищо лошо! А дано ,ама надали ! Кога само разбра ,че са на световно ниво ! Ако руският и египетския пазар за тебе са световно ...?
6
12
 
7
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Джип за 12000 лева какво очаквате да е? Поредните френски ***. Като нямаш пари а ти се кара 4 по 4 по добре си купи някоя тойота на старо. Старата Нива също я знаем,единственото и предимимство пред другите коли е,че не ти пука дали ще я одраскаш или огънеш ламарината в някое дърво и се кара из горите като за последно
5
5
 
4
 
! Отговори
мда преди 8 години
Това няма д авиди бял ден... пък и мнго ме кефят изрази като кросоувър.. що за глупости точно като паркетен лъв хем лъв хем паркетен а ? Или искаш проходимо нещо или искаш кола това не е нито едното нито другото ( не важи само за ладето)
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е Дада дв - дърва и въглища-
3
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива санкции на руснаците спретнаха, че започнаха сами да правят коли на световно равнище.Затова не искат да спират санкциите, защото е мощен стимул да се хванат на работа.
2
6
 
7
 
! Отговори
GTR преди 8 години
Гумите му на снимката 13-цолови ли са?
1
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано по-скоро ги пуснат и тук! Ще се харчат като топъл хляб! Народът още не е забравил старите лади, као се движат още десетки хиляди по пътищата ни. Заровили 5-6 поколения нов внос буклуци.