Mercedes иска да произвежда коли в Румъния

Това трябва да помогне на марката да изпревари BMW
Обновена: 4 мар 2016 09:29 | 4 мар 2016 08:45,
47
Mercedes иска да произвежда коли в Румъния
Снимка: Ройтерс

"Румъния може да бъде решение" за новия завод на групата Daimler, заяви Дитер Цече, председател на административния съвет на концерна, пише румънският вестник "Зиарул финанчиар", цитиран БТА.

Концернът Daimler - един от най-големите производители на автомобили в света, с годишен оборот от близо 130 млрд. евро, си е поставил за цел да стане номер едно в премиум сегмента до 2020 г. Поради тази причина Mercedes-Benz трябва да надхвърли продажбите на BMW - лидер в сегмента миналата година, отбелязва изданието.

"Решението за новия завод е много целесъобразен процес, в който сравняваме всички аспекти, свързани с нивото на образование, наличността на работна ръка, логистиката, инфраструктурата, колко лесно се прави бизнес в страната, разстоянието до доставчиците и до клиентите. Румъния може да бъде решение. В Румъния имаме позитивен опит благодарение на фабриката за скоростни кутии, която е много добра. Фактът, че имаме завод там, представлява предимство за Румъния", каза Дитер Цече.

Най-новият завод на Mercedes-Benz в Европа е в Унгария. Съоръжението помогна на страната да изпревари Румъния в общото производство на автомобили, отбелязва "Зиарул финанчиар".

В Румъния групата Daimler задейства през 2013 г. инвестиционен план на стойност 300 милиона евро във фабриката си за скоростни кутии в Себеш, където от пролетта на тази година ще произвежда и новите скоростни кутии 9G Tronic, посочва румънското финансово издание.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
21
 
! Отговори
велосипедист преди 8 години
А в България не идват да правят дори велосипеди .
15
1
 
30
 
! Отговори
111111 преди 8 години
Бочето ,рева на германците да идват да правят коли тук ,но работата така не става....Мерцедес ще правят коли в Румъния ,Астън Мартин ще направят с Македония а а нащи мутри ще сглобяват китайски таралясници който да пробутат служебни на някоя държавна институция...
14
4
 
21
 
! Отговори
mnenie преди 8 години
Мерцедес и БМВ отдавна отстъпиха по качество пред японските коли. Само името им остана. Но и това ще отмина.Друг е въпроса, че в България никой не иска да инвестира заради нестабилните ни мафиоти-управници.
13
4
 
14
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Сигурно искат да правят Дачия с емблема на Мерцедес.(Както направиха руснаците с Лада)То и сега дизеловия мотор на "C" класата е от Рено(Дачия).За сметка на това колата е ужасно скъпа.
12
1
 
30
 
! Отговори
Поручика преди 8 години
Лукарски, Борисов?! Некакъв коментар?! Нещо за I-ви клас инвеститори?! Ваш'та мама некадърна и корумпирана!
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам да уволним всички работотещи в съдебната ни систима и да я дадем на концесия на Румъния. Това е добро решение за привличане на чужди инвеститори.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BMW са скъпи защото се проектират и сглобяват в германия, с части произведени в германия. Мерцедес си лежат на лаврите, че са били номер 1. Проектират се от много добри инженери, основните им части са немски и качествени, но доста дребни неща са от чужди производители, а после те се скапват първи. Вкараха преди двигател на рено, сега ще ги произвеждат редом с DACIA. Има една прикъзка - със свити крака, деца не се правят.
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карам BMW , а баща ми има мерцедес :-). На мерцедеса като се счупи нещо, сваляш го и гледаш че е правено във франция, сваляш друго - тайван. На BMW-то до сега каквото съм сменил е немско, само една пластмаса на подкалника беше швейцарска. Единствено автоматичната кутия е правена във франция, но модела е американски. И като цяло BMW-то е по-здраво, само окачването им е слабичко. Тъпо е да плащаш за немски автомобил, а да получаваш сбирщайн. Мерцедес го развалиха мениджърите им
8
9
 
2
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
До Анонимен8Недей да се фрустрираш Нокия отдавна затвори там а и тук има доста фабрики за авточасти които не довеждат задължително до производство на цели коли.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали бокич се беше разбрал с меркел да строят заводи тука. Да не дойдат накуп с нефта и газът от Азербайджан, Саудитска Арабия, Израел и Катар - ще има да се чудим какво да ги правим.
6
2
 
21
 
! Отговори
Какво се чудите преди 8 години
С мангутите и мутрите на Боко ли иската да работят? Те не могат да се сглобят и най-малките комплекти на Лего за +3 години, Вие ревете, че Мерцедес не ги искали...
5
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мерцедес и Рено, а преди и Нокиа, избраха Румъния. Защо ли ни заобикалят всички??? Май повредата е в нашия телевизор....
4
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, ужасно- хем премиера ги моли да дойдат, я фолксфаген, я Ауди, обаче не, предпочитат Румъния. Явно има защо. Каквото и да правиме, няма доверие. Явно там хората са по-сериозни и организирани, независимо от корупцията която е пословична за там.
3
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление или за щастие вече нищо не може да помогне на Мерцедес да настигне БМВ. Относително равенство имат само във най-високия клас лимузини. Във всички останали класове баварците са доста по-напред.
2
1
 
38
 
! Отговори
както винаги преди 8 години
Нашите управляващи дали ще могат да отговорят смислено защо нас все ни заобикалят и не ни избират за нищо нали сме нация техническа . Тиквата да тича при Меркел ханъм нали и е любимец да бие едно темане и белким ни удостоят с "честа" да произведем някой болт или гайка.
1
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
румънците ни размазаха по борба с корупцията, ето и първите сериозни резултати. а ние произвеждаме....винетки и просяци..