Audi показа най-бързия Q7 с шеметна цена ?89 900

Версията SQ7 има двигател V8 TDI с 435 к.с.
7 мар 2016 14:44,
9
Audi показа най-бързия Q7 с шеметна цена ?89 900
Снимка: Audi

Audi представи на специално мероприятие в централата си в Инголщат най-бързата версия на кросовъра Q7. Тя носи обозначението SQ7, като продажбите й ще стартират в края на годината.

Модификацията е получила 4,0-литров дизелов V8 с две турбини и един електрически компресор. Мощността на агрегата е 435 к.с., а максималният въртящ момент достига 900 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. Обявеният среден разход е 7,4 л/100 км.

Двигателят работи в комбинация с 8-степенен автомат S-tronic и система за задвижване на четирите с централен диференциал Torsen. Като опция се предлага активен заден диференциал.

При Audi SQ7 стандартните турбини са малка и голяма, като сработват при различни обороти на мотора. За работата на електрическия компресор е разработена отделна 48-волтова система. Тя захранва и електромеханична активна система за стабилизация на купето.

Подобна технология се използва и при новото BMW 7-Series. При Audi SQ7 тя работи с шасито с четири завиващи колела, пневматичното окачване, адаптивните амортисьора и активните стабилизатори, между които е разположен електромотор с тристепенна планетарна трансмисия. Така предният и задният стаилизатор могат да се регулират независимо един от друг.

Като опция за SQ7 се предлагат по-мощни карбон-керамични спирачки, матрични главни светлини, 7-местен салон, аудиосистема Bang & Olufsen с мощност 1920 вата и 23 тонклони, система за развлечение на задните пътници с таблети и точка за достъп Wi-Fi.

Освен това за модела са достъпни общо 24 електронни помощника, включително адаптивен круиз-контрол. Той може напълно самостоятелно да придвижва автомобила при движение в задръствания.

Системата за компенсиране на накланянето, активният заден диференциал, завиващите на 5 градуса в обратна посока (или в същата при по-висока скорост) задни колела влизат в предлагания като опция пакет Driving dynamics.

В Audi вече приемат поръчки за най-бързата модификация на Q7. Цените на кросовъра стартират от 89 900 евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Ххх преди 8 години
Абе аз изкам да попитам нещо извън темата кой йдиот от сайта му хрумна да натресе таз реклама за бонбони линдор досадна е и ако имате статистика вижте си я аз съм от многото който се дразнят на този вид реклама и се махам от сайта *** 😡😡😡😡😡
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туй ще се купува от пенсионерките, дето мятат пачки през балкона. Да си джиткат между панелката и съботния пазар, че по-евтино.
6
0
 
16
 
! Отговори
стефчо преди 8 години
не е лоша колата ,само пачката ми липсва. засега имам 40 лв в брой
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам какво ви учудва това с 4-те завиващи колела. Доста коли предлагат подобно нещо. Даже едновремешните автобуси Икарус имаха такива на ремаркето.
4
8
 
1
 
! Отговори
марсоход 1 преди 8 години
искам да видя авторът на статията да завие и с четирите колела на това чудо на автомобилостроенето...
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SQ7 е с 4 завиващи колела ?? брех това трябва да се види
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма шанс пред руското-неруско чудо - "Кортеж" ;)
1
0
 
13
 
! Отговори
Koko преди 8 години
Купувам!!!!