Нещастното беларуско Peugeot – най-големият карък

За 8 години е претърпяло 55 различни инцидента, понякога по 3 на ден
8 мар 2016 16:22,
12
Нещастното беларуско Peugeot – най-големият карък
Снимкa: Auto.onliner.by

Има ли прокълнати автомобили, с които се случват само неприятни неща? Отговор на този въпрос може би дава беларусинът Владимир Боршов, чието Peugeot 206 е основен претендент за титлата "Най-голям карък" при превозните средства, съобщава изданието Auto.onliner.by.

 

Историята започва с купуването на колата през 2008 г. Оттогава невзрачният на вид хечбек е претърпят 55 аварии, понякога по цели 3 на ден. Сред тях са удари с други машини – както по време на движение, така и в спряло състояние, сблъсъци с пешеходци, разбиване от крадци и какво ли още не.

 

Любопитното е, че инцидентите вероятно са много повече, тъй като колата е произведена през 2000 г., а Боршов става неин собственик 8 години по-късно. Той плаща 4600 долара за автомобила, като проблемите му стартират веднага. Още след запалването двигателят започва да глъхне, като продавачът го обяснява с факта, че машината не е палена от 6 месеца.

 

Търговецът сваля от цената 900 долара и Боршов отива с колата в сервиз. Оказва се проблем с генератора, който е сменен с нов. Новият собственик си тръгва, прибира се от Минск в Гомел, където живее и още на първото кръстовище в града е ударен от камион. Пораженията са в задната лява част на автомобила, която е подменена напълно.

 

Две години след това нещастното Peugeot е напълно потрошено след няколко инцидента и Владимир решава да го възстанови. Сменя всичко – двигател, окачване и салон, след което боядисва автомобила. Преминава технически преглед и заминава с жена си и детето си за Одеса. Оставят колата пред дома, в който са се настанили и още на първата вечер машината е разбита от крадци. 

Налага се смяна на предния прозорец, но няколко дни по-късно отново е разбита задната част след удар от друг автомобил. Следват още подобни инциденти, при един от тях малкият хечбек е ударен от Kia, чийто шофьор е мъртво пиян. Той бяга от мястото на инцидента и загива няколко часа по-късно при друга катастрофа.

На колата обаче продължава да не й върви. Ударена е от камион и от маршрутка. Самият Владимир също катастрофира, след като е засечен от друг автомобил. В крайна сметка от май миналата година колата му е извън строя, а Боршов все още се чуди дали да я възстановява.

Беларусинът пресмята, че за близо 8 години неговото Peugot 206 е прекарало над 3,5 години в сервизите. Любопитното е, че при всички инциденти нито той, нито някой от возещите се с него пътници, е пострадал. Затова и Боршов все още не може да вземе решение да се раздели с колата.

 

Част от катастрофите може да видите във видеото в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
здрава кола е, видно е... да дойда до Горубляне да му я направят като "нов внос в идеално техн. състояние" и да си я кара със здраве.
4
1
 
2
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
До Анонимен 6 Там почти всички пият , а е трябвало да го подари на израелското посолство !
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Владимир Боршов да спре да пие водка и инцидентите ще спрат...
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен някой е направил ЯКА магия на тоя пич!
1
6
 
26
 
! Отговори
anonimen do1 преди 8 години
Одеса не е в Русия Беларус също не е Русия когато си учил геграфия си гледал на даскала в *** а не какво пише на дъската повечето демократи сте такива.