Да вкараш 150 бона в един 35-годишен Golf

Хечбекът е превърнат в чудовище на пътя с 815 к.с.
12 апр 2016 15:07,
13
Да вкараш 150 бона в един 35-годишен Golf
Снимка: BBM Motorsport / DMK Motoring

Какво бихте избрали - чисто ново BMW M3 или 35-годишен VW Golf I? За да има все пак някаква дилема, ще кажем, че втората кола е настроена да генерира 815 к.с.

Германският хечбек е подготвен от BBM Motorsport и DMK Motoring, като целта е била да се създаде автомобил от типа "вълк в овча кожа". Със същата идея е поставена и табелка GTD на задния панел.

Въпреки че изглежда като добре поддържан стар дизелов автомобил, моделът няма нищо общо с Golf I GTD. Под капака му работи 2,0-литров бензинов двигател на VW, който е снабден с турбо Garrett GTX42, спортни изпускателна и всмукателна системи, ковани бутала, охладителна система и др.

Мощността е 815 к.с., показват тестовете на стенд. Тя се предава към четирите колела посредством система 4MOTION.

Моделът на BBM Motorsport и DMK Motoring разполага също така със спортна спирачна система, предпазна клетка и уникални джанти. Салонът е максимално олекотен, но са поставени допълнителни дигитални уреди за следене показателите на мотора.

Създаделите на колата коментират, че конструирането й е глътнало около 150 000 лв - сума, за която може да се купи чисто ново BMW M3. Ако обаче предпочитате доработен стар Golf, вижте и проектите на Boba Motoring. Те предлагат над 1000 к.с.

Повече за способностите на наточения Golf вижте във видеото в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И не схванх какво ще ги правим тия 815 коня? От 0 до 100 за 10 литра нафта... Резервоара е 50 литра, внимавайте и си преценяйте добре разстоянието между бензиностанциите, че ще имате да тикате. Да не гооврим, че със 800 коня след 50 светофара и гумите ще са на джапанка.Естествено, ако го настъпвате. Ама ако не го настъпвате, все едно карате обикновен Голф 1-чка. И какво излиза - няма особен смисъл, 150 000 на вятъра. Един път в годината ще се изкефите за 15 минути на някой събор...
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
815 коня....малко саboba motoring от една година раздава шамари с голф2 1250+ коня
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено , че човек ще предпочете М3 заради по-ниските данъци и по добрия нов вид ... Но те не се опитват да покажат това .Отново глупаво сравнение си правите с не коя да е марка.Ами и аз за тези пари ще искам GTR примерно но не е там въпроса ... Статията е цел да покажат възможностите на тази тунинг компания за неаразбралите , а и добре вземете си М3, но като ви помахам от гоуфу да не ми се разплачете (нищо лично просто за веселбата)
7
0
 
5
 
! Отговори
д преди 8 години
ами то хубаво нещо са тези 815магарета да се изкефиш, ама мисля, че мацките може завиждат на кварталния хулиган с резачката но не всяка иска да се вози в ковчег с 4 гуми всеки ден. абе по добре си е и баврката и тази да ги има щото има работа и кеф.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И фаровете му светят като на пернишки гоуф :)
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
815 коня от два литъра?!?! Евалата! Въпреки това бих предпочел новото М3 БМВ.
4
3
 
2
 
! Отговори
аде баста преди 8 години
В хонг конг си правят такива R&D щото им е забранено по принцип ама подземното гаражче е сигурно поне сто бона та така , те азиатците си падат по минитата , бойко постро им едно около мръсно дя има де да се гонкат хонгонгските винкели , да кажеш в хонг гонг че имаш кола значи си богат така или иначе , баничарка с иляду магарета....
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 2Това, ако го кажеш в пернишка дискотека, повярвай ми - жив няма да излезеш !
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оавен ако не с рекламна цел, друг смисъл не виждам. Иначе със 150 000 лева и на каруца ще докарам толкова конски сили. Ни науката се е обогатила, нито колата изглежда като произвеение на изкуството.
1
1
 
47
 
! Отговори
Винкел преди 8 години
С тоя Гоуф ставам почетен гражданин и пожизнен кмет на Перник !