Pehlivan – турският аналог на американската Tesla

Моделът въртя из Балканите, спонсориран е от турското правителство
10 май 2016 14:44,
89
Pehlivan – турският аналог на американската Tesla
Снимка: YouTube

Турция разработва електрически автомобил, който ще бъде по-добър от продуктите на Tesla. Това заяви лично министърът на промишлеността и технологиите на страната Фикри Ъшък пред Hurriyet Daily News.

"Нашата кола ще бъде по-добра и по-безопасна от Tesla", категоричен е Ъшък. Докато Tesla трябва да изгради мрежа от станции за зареждане на продуктите си, ние ще интегрираме зарядната станция в самата кола", допълва министърът, пояснявайки, че въпросната система ще представлява двигател с вътрешно горене, който служи като генератор на електрически ток - нещо подобно на системата на Opel Ampera.

Електрическият турски автомобил е наречен Pehlivan, което се превежда като "Борец". Проектът е спонсориран от турското правителство, като се разработва съвместно с научно-техническия съвет за научни изследвания на страната TUBITAK.

Към момента информацията за техническите показатели на Pehlivan е ограничена, но Фикри Ъшък уточни, че батериите за модела ще се конструират в сътрудничество с Bosch.

Министърът сподели също така, че плановете предвиждат производството на двигателя с вътрешно горене за модела да стартира най-късно в края на 2018 година. Той ще бъде турска разработка и ще се произвежда в страната. Агрегатът-генератор е бензинов, има два цилиндъра и обем от 1,0 литра.

Въпреки че все още не е завършен, електрическият автомобил направи първата си демонстрационна обиколка из Балканите. Тя премина през няколко държави, включително България, като приключи в Сараево, Босна и Херцеговина.

Проектът е част от инициативата за създаване на турски електрически автомобил. Припомняме, че преди няколко месеца южната ни съседка придоби правата върху интелектуалната собственост Saab 9-3 (без името), като възнамерява да продава модела с електрически двигател под нова турска марка.

Повече за Pehlivan вижте във видеото в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
4
 
! Отговори
ananiza преди 8 години
Mai tuka tezi ot dolo mi...ste vsichki bezrabotni selski kazani aaaa... hahaaaaa ...kajede evala i tova e...
34
3
 
4
 
! Отговори
Сюртюк аго преди 8 години
Правим чалъми, борчове и мъжки деца.
33
4
 
17
 
! Отговори
Нема такава грозотия преди 8 години
До 49Незнам каква икономика е, но всичко освен локума се произвежда по лиценз, т.е. ноухау=0
32
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де хора защо трябва да порицаем нещо което е позитивно!? Това че Ерпрофан е "лидер" не означава че всички хора в Турция са като него. Хората опитват. Ако бяха почнали да крадат като повечето наши шведи щяхме да ги порицаем както подобава. А в този случай би трябвало да ги подкрепим.
31
7
 
7
 
! Отговори
Нема такава грозотия преди 8 години
Щом "...UBITAK" има участие значи наистина е убито начинание :)
30
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е икономика топ в топ 20 на света, като до 2030-2035 прогнозите са за топ 7 в света по икономика. Това го пише във всички книги по геополитика и геоикономика. Какво повече да говорим. Ние се сравняваме с Македония и т.н, а Турция с икономики като Канада, Бразилия, Китай и т.н
29
2
 
8
 
! Отговори
Тесъл преди 8 години
Колкото турската русалка е аналог на русалката, толкоз и това!
28
1
 
11
 
! Отговори
Жоко преди 8 години
".....Нашата кола ще бъде по-добра и по-безопасна от Tesla"'' Я проверте при македонците, те отдавна писаа, че са изпреварили всите....
27
4
 
8
 
! Отговори
Da be da преди 8 години
50 godina veche tok vnasqt ot BG I NE mogat da go proizvedat,electric car SHTE pravqt.Vicove.Spirame im toka I pechlivanite pak IMA da triqt dve klechki za ogan.
26
0
 
9
 
! Отговори
Фикри T.Ъшък преди 8 години
Сега е наред Бил Гейтс. Пускаме нова ОС 'Джам писи' която ще е по-добра от виндос.
25
5
 
9
 
! Отговори
Сюртюк аго преди 8 години
Освен ибрици и локум, вече и коли правят. Turkish american blend :)
24
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Завистта почивен ден нема
23
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21Да, точно това е позитивното в случая. Не че са измислили нещо колосално но се опитват. А ние българите блеем и *** лентички.
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ние ще правим електромобил Mutra, спонсориран от Герб. Върви само с похвали към Вожда, и изминава 100000 км само с две слагания на шефа.
21
7
 
5
 
! Отговори
Айсиктир преди 8 години
В първия момент си помислих, че са сбъркали Търция със Северна Корея, а после проверих адреса на страницата да не е на nenovinite. Сериозно ли тези от Turkish-UBITAK са сънували, че правят електромобил ???
20
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук от завист ще си умрат некои. Жалки същества! Смешни ***, кат не можеш май остава да завиждаш само а ??? Май некои много ги боли от това?? Това е само началото
19
11
 
11
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
Турците и много напред?!?!? Хаха! Ще се скъсам от смях. Тия мургаши с рунтави вежди освен да бият жените си или да насилват някоя козичка на къра, друго не мога да измислят.Тенеке Бракмата ще се конкурира само с Трабранта бе фесове. Само за музея на смеха става.
18
11
 
5
 
! Отговори
aesdgtf преди 8 години
Защо да не направят като най-добрия автомат в света е турски преминал през всички 47 теста на НАТО успешно(МРТ-76), и най-добрия танк в света е турски ALTAY
17
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да не се харесва на некои промити мозъци в Бг комшиите са мноооого ама мноого напред от нас. Те произвеждат много неща да не кажа че почти във всяко домакинство у нас има турска стока и техника било то печка пералня телевизор или нещо друго. Ние колкото и кадърни да сме нищо нема да направим скоро
16
7
 
15
 
! Отговори
грххх преди 8 години
Егати гротеската,пълна пародия.Струпали са някакво ултра грозно,отвратително купе от пластмаса,гуменца некви като на велисипед и юруш аркадаши, задминахме Тесла?!Гнъсна ориенталска пропаганда,ердоганщина в действие.Колата прилича на турски сериал-излъскан по европейски тертип,ама като гледаш все те човърка под лъжичката,че на главния герой с рунтавите вежди не му отива да се прибира в къщи с букет рози и да вика от вратата"скъпа прибрах се,как мина деня ти,мила",а да я зачеша с тупаници и шутове