600 000 долара струват най-скъпите гуми в света

Z Tyres влязаха в рекордите на Гинес
Обновена: 17 юни 2016 10:31 | 16 юни 2016 22:44,
26
600 000 долара струват най-скъпите гуми в света
Снимкa: Twitter

Какво трябва да представлява най-добрата гума на света - да има отлични показатели по отношение на спирачен път, шум, износване и издържливост? Е, гумите Z Tyres притежават подобни характеристики, но те не са сред причините да бъдат включени в Книгата на световните рекорди на Гинес. Гумите попаднаха в списъка заради рекордно високата си цена.

Комплект от 4 такива гуми струва внушителните 600 000 долара. Те бяха представени в Дубай, където производителят им получи и плакета на Гинес.

Цената на гумите е толкова висока, тъй като са украсени със специално подбрани диаманти и 24-каратово злато. Гумите са ръчно инкрустирани в италианската бижутерия Joaillier Prive, като проектът е създаден в Дубай. Същите майстори са работили и по новия президентски дворец в Абу Даби.

До момента най-скъпите гуми в света бяха Michelin Super Sport, поставяни на хиперколата Bugatti Veyron. Цената им е около 40 000 долара.

Видео и още снимки - в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
dsadsa преди 7 години
KOOO?!
17
1
 
8
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 7 години
Дияне, Дияне, къде "влязаха"?! Ти влез малко в някой речник, че е страшно..
16
1
 
8
 
! Отговори
Батко ви преди 7 години
Ако замръкне в България, ще си намери колата на трупчета. :)))))))
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната ИЗГЪЗИЦА на човешкото безумие. С толкова пари бих нахранил гладуващи вместо да си лъскам егото върху диаманти и то на автомобилни гуми.
14
3
 
2
 
! Отговори
Мхм... преди 7 години
...Ше почЕкам и ше им дадем по 40 лева на парче като се износАт и после ше ги шернем по 45 и готово- само да са 15- ки оти имат пазар...
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това просто е умен и мирен начин белите да си върнат парите дадени на арабухите за петрола.
12
2
 
30
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
Спрете земята,искам да сляза
11
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 7 години
До ОпМи в Дубай, може и зима да си купят.
10
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е Плевнелиев да се дърви на Русия...
9
2
 
43
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Алчността на арабите, или да кажем общо семитите е пословична. Това е някак си ирония на съдбата - Господ им е дал черно злато под краката, "манна небесна" както биха се изразили някои, а те решават да го профукат в гуми, инкрустирани със злато и диаманти, златни клекала на тоалетни и бугати-та. Така и не им дойде в *** кратуни, че съвсем скоро техните ширини ще станат негодни за обитаване, породено от същата тази алчност. Какво направиха по въпроса? Нека си хапят дупетата после ...
8
1
 
13
 
! Отговори
гого преди 7 години
До Оп кога е зимата в Дубай!Летни гуми са.
7
1
 
39
 
! Отговори
Мококо преди 7 години
Това разбира се няма как да стане защото лакомията и алчността е в човешката природа. Оттам идват овците и пастирите... И така кой над когото надделее,излъже,измами в тоя свят. А хората работят като животни да изплащят несъществуващи дългове за да купуват напълно ненужни за тях неща. Неща които са така направени,че да не изкарват много и да си купуваш други- по-нови и ''по-хубави''. И така се завърта един омъгьосан кръг и докато се усетиш и си на 60 и ти остават 5 години живот. Та без нерви....
6
5
 
30
 
! Отговори
Мококо преди 7 години
Много просто-първо трябва да се премахне банковата система генерираща дългове. Като идеш в банката и искаш заем пишат 50 000 в сметката ти и никой никъде не печата пари или не заделя злато на страна(после връщаш 90 000). Второ политиците да нямат право на втори мандати както и да не може да има повече от един политик от един род до 6-о коляно(да е забранено) ! Третото ще дойде да не можеш да имаш повече от 10 милиона да речем в банковите си сметки и всичко да се следи-всичко в повече е лакомия.
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ако свали някой без да иска златото и диамантите - колко ли ще струват тези търкалета после - ай сиктир ве мама ви КУКУшкарска.А пък аз ще си залепя един голям диамат на оная си работа - от гинес да дойдат да ми я оценят :)
4
1
 
43
 
! Отговори
Оп преди 7 години
Това зимни или летни гуми са? За един приятел питам :)
3
1
 
26
 
! Отговори
Snorky преди 7 години
Щях да пиша ама Мококо е написал всичко...
2
3
 
57
 
! Отговори
Мококо преди 7 години
Това вече е изродщина,в същото време някъде в африка дете умира от глад. Човечеството не отива на добре. Нищо чудно,че извънземните не желаят да общуват с нас. Унищожаваме собствената си планета,избиваме се помежду си а в останалото време крадем един от друг и разработваме биологични и ядрени оръжия... Отвратен съм от този свят като цяло.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Влязаха"?!?!?!!Че и пари ви дават да пишете ей да ееее и неграмотниците.