Жените паркират по-бързо от мъжете, твърди проучване

Вижте още любопитни факти за паркирането по света
17 юни 2016 16:48,
43
Жените паркират по-бързо от мъжете, твърди проучване
Снимка: Bosch

Проучване по отношение на паркирането в града направи технологичната компания Bosch. То е било нужно за разработката на нови технологии за облекчаване на тази досадна за повечето шофьори необходимост, като разкрива наистина любопитни факти.

Изследването, направено в Европа, Азия и Северна Америка, твърди, че жените паркират по-бързо от мъжете, но правят повече маневри. За влизане в паркомястото дамите имат нужда от средно 17 секунди и 1,62 маневри. Мъжете се нуждаят от 3 секунди повече, но паркират само с маневра и половина.

Тук обаче не става ясно колко време изисква изкарването на колата от паркомястото, тъй като това е пряко свързано с начина, по който автомобилът е бил паркиран.

Проучването твърди също, че водачите на възраст между 55 и 65 години паркират по-бързо от младите си колеги между 18 и 25 г. По-възрастните шофьори се нуждаят само от 15 секунди, докато новаците влизат в паркомястото за средно 22 секунди.

Става ясно още, че по-евтините коли се паркират само за 17 секунди, със 7 секунди по-бързо от скъпите возила, както и че компактните автомобили влизат в паркомястото само за 13 секунди, докато за SUV и седаните се искат средно 28 секунди.

Що се отнася до паркирането по света, законът в Япония изисква от водачите да докажат, че имат собствено паркомясто, когато си купуват кола. Ситуацията в САЩ не е по-розова - в Бостън две паркоместа бяха продадени за 560 000 долара. Горе-долу толкова струва средно голяма еднофамилна къща в щата Масачузетс. За да се облекчи този проблем, се строят нови паркинги. Най-големият в света се намира в „Уест Едмънтън Мол“ в Канада, като разполага с цели 20 000 места.

А за да се облекчат водачите, технологичните компании създават редица удобства, сред които и системи за напълно автоматично паркиране. Инженерите на Bosch инвестират минимум 5 000 часа в разработката на всяка нова функция за паркиране, се казва в информацията от германската компания.

Още любопитни новини за автомобили - в Automedia.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
балама преди 7 години
Мъ, да бе - жените, цветнокожите, мюсюлманите, обратните... кучетата... Паркират по-бързо. И не само. Всичко по-.
22
0
 
1
 
! Отговори
паркир преди 7 години
Аз като видя някой намръщен мъж зад волана, гледащ намръщено и лошо и кара агресивно, бързо и прави нарушения, гледам да карам поне 10тина метра зад него, че всички знаем мъжете какви жестоки катастрофи правят.. само и само да докажат нещо.. какво е то... кой знае какво...хихи... за това, мога и да правя 3 маневри за паркир, но поне като карам, си внимавам и не се мисля за бога на трафика оти имам че* (p) :D
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...защото спират на осевата линия
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък аз как им го паркирам на жените, под един такъв ъгъл ,че целия им го набутвам, по същия начин и го изкарвам без каквито и да е било маневри и много много бавничко . А те като почнат да паркират, еввах тоз гладен аспух ,и.. викам аз чакай малко мъ... ,за къде си се разбързала :)
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хе... хе... ,разбира се че жените паркират по-бързо - само като видиш как са очукани предния и заден автомобил, можеш да си направиш равносметка колко чук и пук е имало около 45-вия паркиран автвтомобил .А като видя жена зад волана, карам на 5м от нея, че не се знае какъв козметичен проблем може да започне да си оправя в даден момент .Айде днеса стига сте плещили глупости, кажете какво става с очните ябълки - кой му е ходил днес на свиждане ?
18
6
 
1
 
! Отговори
До биолог преди 7 години
Пич, слоницата има 20 ПЪТИ по-голям мозък и 50 кила повече сиво вещество от мъжете!Аааа, а пък слонът има 20 ПЪТИ по-голям от мъжете :)
17
1
 
5
 
! Отговори
Удовлетворена преди 7 години
Няма по-удовлетворена жена от успешно паркиралата!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баща ми смея да твърдя е един от малкото шофьори на които съм се удивлявал в шофирането.Карал е товарни автомобили, като започнеш от газка, ифа, Камаз, Зил и стигнеш до волво ф-16 тип прицеп, карал е в градския транспорт автобус... беше багерист, фадромист....дето се казва всичко е карал без самолет и подводница и кораб...и един ден ми вика: В тази държава имаме 8 милиона шофьори! Разбрах го- иронизираше народа на България който няма грам култура на каране.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега приятели от днес. Бг. Вие почвате да ни взимате за шарани вече...
14
8
 
6
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До Казахстанска учена Казахстанско долнище ,доказано е научно ,че на жените ориентацията е доста по-слаба от на мъжете ,това можеш да го провериш веднага.За акъл няма и как да говорим,защото 90% от успелите хора на този свят са мъже.Всяко друго оправдание е просто един женски комплекс.Жените съществуват ,за да може да се размножаваме по някакъв начин.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е, че паркирам по-бързо от мъжа си, но само по 1 причина. Винаги гледам да имам достатъчно място, а не да се завра в някоя теснотия. Просто така си избирам местата за паркиране, че да паркирам лесно и комфортно, а не да правя 100 маневри и едвам да се наглася на една боя разстояние от съседната кола. Ама за него е сякаш въпрос на чест да успее да вкара колата в най-невъзможното място, без да мисли, че после ако трябва да шофирам аз 100 пъти ще се изпотя докато се измъкна.
12
11
 
4
 
! Отговори
Казахстанска учена преди 7 години
Доказано е от науката, че на мъжете мозъкът им е колкото на ***
11
2
 
6
 
! Отговори
паркинг преди 7 години
До Кирил СофийскиАз съм жена на 26 г. и мога да паркирам на заден с една маневра, доста по- бързо от мъжа ми, а успоредно с 2. Обаче ако има кола зад мене да ме чака, се притеснявам и понякога ми отнемат повече маневри :D Най ми е трудно да паркирам с носа напред..
10
3
 
5
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Да паркират по-бързо, вярно е! Но само като видиш как е паркирана така бързо колата и веднага ти става ясен женския почерк :)))
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените паркират по-бързо НА ЗАДНА !
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Могат единствено по - бързо да ми паркират пацата в някой от предварително подготвените си отвори!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кирил СофийскиЕ да де, те затова "паркират" бързо - няма маневри, няма нищо, директно я зарязват. И освен, че ччесто пречат, после редовно по 10 минути трябва да маневрират, за да излязат (Когато е възможно).
6
1
 
8
 
! Отговори
Хорхе Букай преди 7 години
Зад всеки успял мъж, стои по една жена, която си мисли че зад всеки успял мъж, стои по една жена.
5
5
 
15
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
По света може и да е така ! Ама едва ли ?!? В България обаче нещата не стоят точно така! Жените обикновенно могат да карат само направо. Успоредното паркиране е непосилна задача за повечето от тях ! Виждали ли сте жена която прави маневра на заден ?!?! Смях !
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязал съм, че на паркингите пред блоковете почти всички жени паркират напред. Няма маневри, няма нищо - директно се мушват. Да де, ама нали се сещате после при излизане (Ако изобщо е възможно) какво става...