Porsche Panamera вади комби версия

Вариантът най-вероятно ще се появи още догодина
7
Porsche Panamera вади комби версия
Снимка: Porsche

Дизайнерите и инженерите на Porsche продължават работа по по-практичната комби версия на Panamera, която ще получи името Sport Turismo. Напълно в традициите на спортно ориентираните модели, тук няма да видим "чисто" комби, а по-скоро различен вариант на седана на Porsche.

Прототип на новия модел вече беше засечен по време на тестове на Северната отсечка на Нюрбургринг, като автомобилът върти километри с активно задно крило, което добавя допълнително притискане на задния мост при по-висока скорост. Panamera Sport Turismo ще е пряк пазарен съперник на Mercedes CLS Shooting Brake, който се наложи като интересна спортна алтернатива на големите комбита. 

"Новата версия ще има много изчистен дизайн и мисля, че това ще първият ни модел с такава каросерия в този сегмент", обясни главният изпълнителен директор на Porsche Оливер Блуме. По думите му този модел ще е много практичен – с пет места, "но ще е спортен като другите модели на Porsche".

Комби версията ще се предлага със същата гама двигатели като представения наскоро обновен Panamera. Това означава мощни V8 бензинови и дизелови мотори, както и V6 бензинови двигатели с две турбини. В гамата ще влезе и версията E-Hybrid с обща мощност 460 конски сили, който отделя едва 60 грама въглероден двуокис на километър.

Новият модел ще е базиран на показания през 2012 концепт Sport Turismo и е почти сигурно, че ще ползва същото име за пазарния си дебют, който ще очаква да е през 2017 година. Модулната платформа на Panamera позволява създаването и на други версии – като кабриолет например, но засега е потвърдено само създаването на вариант с дълга база.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Porsche Panamera
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Аз чакам да извадят пикап версия.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то до сега какво беше?
5
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц Иванов до 1ко преди 7 години
До1 Анонимен Как да няма Sкласа с теглич ? Това че не си виждал в България си е твой проблем Този модел е с теглич и особенно в източна Германия и Бавария можеш да ги видиш как теглят с тях доста неща !
4
1
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Както е тръгнало, очаквам следващият модел на порше да е лекотоварен или 8+1....
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Колега, това че закачате ремаркета пълни с бидони с 'матрял за ракия не означава, че теглича е селско приспособление. Някои закачат ремаркета с бидони, други (на запад) закачат платформи със спортни лодки, дето струват колкото няколко панелки на БГ "тарикати"...
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отпред Порше - отзад БМВ...
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Porsche Panamera вади комби версия"Теглич ще има ли? Щото затова не си купувам S-класа - няма теглич.