Фейслифт и повече мощност за Octavia RS

Бензиновата версия е най-мощната серийна Octavia в историята
24 дек 2016 22:12, Красимир Ангелов
5
Фейслифт и повече мощност за Octavia RS
Снимка: Skoda

Спортната версия на Skoda Octavia – RS, получи фейслифт броени седмици след основния вариант на модела, а освен очакваните промени в предницата, при RS има новини, свързани с двигателите.

Въпреки последиците от скандала "Дизелгейт", в гамата на Octavia RS остава 2-литровият TDI мотор с 184 конски сили. В същото време 2-литровият бензинов TSI агрегат получава скромно увеличение на мощността – с 10 конски сили до 230, което превръща тази версия на RS в най-мощният сериен представител на семейството на Octavia.

Противоречивото разделяне на предните фарове, което се появи при Octavia, не изглежда по-добре при RS, но пък новите фарове са изцяло с LED светлини. В интериора се появяват същите промени като при по-обикновените версии на Octavia. Все пак собствениците на RS ще могат да поръчват седалки, тапицирани с алкантара, воланът е облечен в перфорирана кожа, а на дръжките на вратите се появяват подсветки.

Новата версия на Octavia RS показва интересна посока, в което поемат конструкторите на чешката компания. Вместо да увеличават мощността на моторите, те са решили да направят промени по окачването. Сега то е снижено с 15 мм, а задната следа на колата е разширена с 30 мм.

Серийно Octavia RS ще се предлага със 17-инчови джанти, а по-големите с размер 18 и 19 инча ще се поръчват като опция. Динамичните качества на дизеловата и бензиновата версия на RS са впечатляващи. С TSI двигателя RS ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди, има максимална скорост 150 км/ч и среден разход на гориво 6,5 литра на 100 км. Серийно се предлага с 6-степенна механична кутия, но може да се поръча и с 6-степенна DSG трансмисия.

При 2-литровия TDI ускорението до 100 км/ч става да 7,9 секунди, но комбинираният разход е едва 4,5 литра на 100 км. И двата двигателя може да се поръчват със задвижване 4х4.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: SkodaOctavia rs
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Съжалявам да го кажа,но е грозна с тази муцуна.По-грозна е дори от новия Супърб,чийто предшественик имаше свое собствено излъчване,излъчваше стил и красота.
4
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ще сънувам кошмари след като видях предницата и фаровете на тази октавия. Тези са били пияни или надрусани когато са казали ДА ще я направим точно такава в серийно производство
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До коментари 1. и 2.--- 150кмч да се чете 250кмч.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Красимир НачевСигурно е спъната на толкова или има грешка, не може да е 230 коня, да вдига сто за 6.7 секунди, да е със 6 степенна скоростна кутия и да има максимална скорост 150 км/ч. Със шкода фабия, с 1,4л 3 цилиндров дизел с мощност 69кс съм вдигал 170 км/ч.
1
0
 
10
 
! Отговори
Красимир Начев преди 7 години
Завидна максимална скорост