Bentley показа най-бързия модел в историята си

Continental Supersports ускорява до 100 км/ч за 3,4 секунди
7
Bentley показа най-бързия модел в историята си
Снимкa: Bentley

Bentley представи обновена версия на Continental Supersports, която поставя нови стандарти в представянето на модела. С нея британците слагат края на актуалното поколение на Continental, което ще бъде заменено от изцяло нов автомобил по-късно през годината. Но не и преди старият да си отиде със стил.

В случая стилът се изразява в 700 к.с. под капака. Освеженият Bentley Continental Supersports e събрал под едно купе най-доброто от всички останали версии на модела, а резултатът е ясен – това е най-мощният и най-бързо ускоряващият и най-бързият производствен автомобил в историята на Bentley.

Под предният капак е монтиран познатият ни 6.0-литров W12 битурбо двигател, но тук той е оборудван с по-големи турбини, реализиращи по-голямо налягане, което пък от своя страна увеличава мощността до 700 к.с. и 1016 Нм максимален въртящ момент.

Ускорението от 0 до 100 км/ч вече се случва за едва 3.4 секунди, което е впечатляващ резултат за автомобил, тежащ 2750 кг. Максималната скорост достига 336 км/ч. Кабрио версията на новия Supersports се изстрелва до 100 км/ч за 3.7 секунди и до максимална скорост от 330 км/ч, но тази версия е и по-тежка с цели 150 кг.

С цялата тази мощност се задвижват четирите колела с помощта на 8-степенна автоматична трансмисия. Системата за двойно задвижване работи при съотношение 40/60 в полза на задния мост, а точното разпределяне на въртящия момент се управлява от електрониката в зависимост от пътните условия. За това е „виновна“ системата за векторно разпределение на въртящия момент, която дебютира на борда на Continental GT3-R, която прилага индивидуално спирачно усилие на всяко колело в завой, когато датчиците засекат, че колата е на път да изгуби сцепление.

Системата за тракшън контрол също е усъвършенствана и при този модел ще се намесва по-деликатно.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Bentley
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 2 К'ва тесла ве, брат? Бугати Вейрон Спорт 1600 коня 9600 кубика 467 км/ч! от 0-100 за 1,6 секунди!
3
1
 
20
 
! Отговори
Издислав преди 7 години
Веднага му тургам един газов инжекцион...и теглич..
2
8
 
6
 
! Отговори
hihi преди 7 години
e чак пък да се хвалят с 0 до 100... вече никой няма шанс срещу тесла. Остава им за момента единствено, че на четвърт миля са по бързи но и това май ще се промени за 1 до 2 години. Електрическите са бъдещето. Хабенето на петрол стана вече ънкуул :)
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дзвер е, че го земем!