Opel дари папа Франциск с Ampera-e

Ватиканът ще е първата държава, свободна от вредни емисии
10
Opel дари папа Франциск с Ampera-e
Снимка: Opel

Германският производител Opel ще помогне на Ватикана в опита да стане първата държава в света, свободна от вредните емисии СО2. За целта компанията подари на папа Франциск чисто нов електромобил Ampera-e.

Лично изпълнителният директор на Opel  д-р Карл-Томас Нойман връчи ключовете на папата по време на конференцията "Laudato Sì: устойчивостта на комуникациите и иновациите", която се провежда във Ватикана.

"Горди сме, че Opel може да допринесе за амбициозните цели на Ватикана. Нашата нова Ampera-e ще превърне електрическата мобилност в част от реалността на всекидневието, без каквито и да било компромиси", отбеляза Нойман.

Конференцията събра на едно място представители на институциите, предприемачи, експерти и други влиятелни хора. Тя е насочена към решаването на проблеми, свързани с опазването на околната среда, включително такива относно бъдещата мобилност.

Новият Opel Ampera-e засега е без конкуренция сред електромобилите, предлагани в Европа. Според стандарта NEDC, машината може да измине около 520 км. само с едно зареждане.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Opelпапа Франциск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Спрете фаровете преди 6 години
Целта на извънземни нашественици е чрез НАРКОМАНИ НА власт да увредят тежко и трайно земята .. Подобни скенери вече увреждат нагло огромни обеми защитен въздух.Уврежданията са нелечими.Пробиви в био сферата се познават по силно токсични газове с които се пълнят/смог/..
7
2
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
Да и сложат безвредни фарове.тези са жестоко вредни.при каране с включени фарове за 140 км увреждат тежко и нелечимо около 700 000 кубически метра въздух /
6
1
 
1
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Залязла марка за залязваща институция....Е,поне папата ще се помоли за душата на Опел.Добри коли бяха едно време,с тях се изкарваше евтинко,пък и на дупките ни издържаха.Е,за хора с добър слух и/или нервни на тема ръжда не ставаха,ама пълно щастие няма....
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представител на Кока-кола отива на аудиенция при папата и го пита: -Свети Отче, в проповедите вие говорите за "хляб наш насущний", не може ли там някак да вмъкнете някоя дума за кока-колата?-Как?!? Това е богохулство!-Ами ние ще си платим, 10 милиона на година даваме.Папата вика секретаря си и казва:-Я провери, кога ни изтича договорът с хлебозавода...
4
2
 
5
 
! Отговори
Кебапчета преди 6 години
България дава на биг папа Тръмп една бг ромка да стане и тя първа дама и да обиколи света на държавни разноски.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко ново юза бъдещето първо отива във Ватикан .Така беше и с радио Ватикана .През 22 век ще им подарят и първия звездолет .
2
1
 
6
 
! Отговори
д преди 6 години
Много го е яд Сидеров на католиците и папата .Завистник .
1
0
 
21
 
! Отговори
владиката преди 6 години
Това, че Ватикана, която е в центъра на Рим, ще е първата страна свободна от CO2 емисии, звучи малко като ъгьла на басейна за непикаещи.