Престрелки и в автомобилния бранш: BMW захапа Volvo

Баварците пуснаха провокативен билборд в Гьотеборг
29 ное 2017 19:06,
9
Престрелки и в автомобилния бранш: BMW захапа Volvo
Снимка: Jalopnik

Компанията BMW отново превключи на вълна "рекламни войни". Този път баварците се заядоха с шведите от Volvo, като поставиха рекламен билборд на няколко места в Гьотеборг. Именно в този шведски град е щаб-квартирата на Volvo.

На билборда е показан спортният седан BMW M5, надписът под който гласи: "Бърз автомобил, сглобен в Гьотеборг". До него е и логото на видео-играта "Need For Speed Payback". Има и още един надпис, който призовава желаещите да се повозят на спортно BMW, но на виртуалните пътища във видео-играта.

Всъщност, BMW не произвежда нищо в страната - не само в Гьотеборг, но и в цяла Швеция. В града, освен щаб-квартирата на Volvo, се намира и седалището на фирмата, създала играта "Need For Speed Payback".

Баварците обаче често използват подобни похвати, като досега те бяха насочени основно към големите им германски конкуренти Audi и Mercedes-Benz.

Повече подобни новини четете в Automedia

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
данчо преди 6 години
До АнонименКолега никога повече немска кола! имал съл бмв и мердедес! Сега карам ново волво! не съм изживявал подобно усешане... нямам думи... дока то съм жив няма да карам вече никога немска кола...
7
0
 
1
 
! Отговори
БМВ ухапани преди 6 години
BMW не правят нищо ново-мъртъвци.Волво е все така най-безопасно,имат две нови марки,правят електромобили,SUV са им на върха...лимузините в нищо не отстъпват на немските събратя-е да...по-безопасни са от тях...та такива миТи работи.
6
6
 
8
 
! Отговори
Додо преди 6 години
И баварците.., и шведите... едно ги свързва в днешно време: Толеризацията и любовта им към Исляма! Да им е честит Халифата, а съвсем скоро (до 20 години) вместо Волва и Веемвета ще карат камили!
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още нещо - само lexus, Mercedes и bmw правят коли така както е писано в учебниците - задно предаване с надлъжно разположен двигател. Останалото е джипове - land cruiser, pajero и други. Въпреки техническите усложнения най-скъпите коли си държат на този принцип в автомобилостроенето. Това с предното предаване и напречни двигатели са технически компромиси за да пести място.
4
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам bmw e39, карал съм и Volvo S80. И двете коли са хубави. Volvo си има своя чар и почитатели. Но чисто като машина и изработка BMW са по-добри. Страшно много държат на качеството на частите и сглобките. От Volvo може и да влагат повече внимание в детаилите, но най-добрите машини са немските. Световно признат факт
3
6
 
11
 
! Отговори
Бръм преди 6 години
Защо шофьорите на BMW включват отоплението на задното стъкло през зимата? За да не им измръзват ръцете на хората докато го бутат!
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да видим дали ще имат успех с тази реклама, да не се превърне в анти- такава. Скандалът, който в момента тресе ЕА с микротранзакциите може да окаже доста негативно влияние не само върху SW Battlefront, а и върху останалите им продукти, включително и върху новата NFS поредица. Не напразно името и (payback - разплащане) вече се използва в негативен смисъл като намек за допълнителните суми, които трябва да се заплащат, след закупуването на продукта.
1
7
 
6
 
! Отговори
??? преди 6 години
Къде има престрелка?Как,с кое BMW захапа Volvo ?