Лондон, Париж, Барселона и още 9 града: С е-автобуси

Кметовете им се обединиха и ще ползват еко транспрот
5 дек 2017 21:34,
3
Лондон, Париж, Барселона и още 9 града: С е-автобуси
Снимка: Reuters

Кметовете на 12 от най-големите градове в света с общо население от почти 80 милиона души обявиха, че ще разчитат само на електрически автобуси при закупуването на конвенционални транспортни средства.

Кметовете подписаха декларацията „C40 Fossil-Fuel-Free Streets”, която, както подсказва името й, е насочена към намаляване на използването на транспорт с двигатели с вътрешно горене. С оглед на това, че в нея се предвиждат и традиционни мерки като акцент на по-сериозно използване на градския транспорт, новият момент е насочването към такива возила, които не замърсяват природата.

Според плана, от 2025 г.  тези 12 града ще използват само автобуси, които не отделят вредни емисии. Това обединение дава сериозни надежди на производителите на електрически автобуси, тъй като говорим за почти 60 000 возила. Втората част от плана предвижда създаването на цели зони в градовете, в които няма да се отделят вредни емисии.

А тези 12 града са: Лондон, Париж, Лос Анжелис, Копенхаген, Барселона, Кито, Ванкувър, Мексико Сити, Милано, Сиатъл, Оуклънд и Кейптаун.

Част от тези градове вече обявиха мерки за забрана на автомобили с бензинови и дизелови двигатели, а това е следващата стъпка от битката им с вредните емисии.

Oще подробности от автомобилния свят четете в Automedia

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Аман преди 6 години
Той петрол дали свършва или не е едно на ръка. Електроавтомобилите имат в пъти по-малко подръжка. По-малко части за първоначално влагане, по-малко триещи се части. На баба помпата в кладенеца е произведена 76 година и от тогава само веднъж са сменяни лагери.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е страхотно !
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че петрола е на свършване кой вадил петрол вадил сега умниците отгоре се чудат откъде да пестят петрол.