Не бързайте да сменяте зимните гуми! Ще ви трябват още

В края на месеца се очаква падане на температурите
17
Не бързайте да сменяте зимните гуми! Ще ви трябват още
Снимка: архив "Булфото"

Шофьорите да не прибързват със смяната на зимните гуми, въпреки почти летните температури навън. Причината е, че прогнозите за времето не сочат трайно затопляне, посъветва водачите бившият шеф на КАТ Алекси Стратиев.

"Правилото за смяна на зимните с летни гуми е, когато средната дневна температура е над 7 градуса. По прогнозите на синоптиците температурите в края на месеца ще са под 7 градуса, така че има условия да се продължи ползването на зимни гуми", каза той пред "Фокус".

Още по темата

Стратиев припомни, че няма задължение да се кара само със зимни гуми.

"Водачите могат и с летни, стига те да са с грайфер над 4 мм. Всеки водач индивидуално трябва да прецени, но прогнозите не са добри за края на месеца, така че, нека да си останат със зимни гуми", каза още пътният експерт.

Той припомни, че тази седмица се провежда операция за ползването на каски за мотористите и колани на водачите на автомобили, както и за детски обезопасителни столчета. Акцията ще продължи до 18-ти март.

Според комисар Стратиев все още културата на българските шофьори е на ниско ниво. Той призова водачите за контрол над скоростта на пътя и обясни, че основните причини за инциденти при мотористите са както несъобразената скорост, така и предприемането на рискови маневри на пътя.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
7
 
! Отговори
до русенеца преди 8 месеца
В самолета роми почти никога не съм видял, защото ходят до Германия и обратно с коли и като се приберат , трябва да изпъкнат, за да ги видят че са с немския номер и кармъзъ бавареца.
14
7
 
8
 
! Отговори
AD.OLF преди 8 месеца
Тролове започвайте да плюете,"шофьорите в България са с ниско ниво на култура", а милиционерите още в комунизма ,ама те са държавни служители тях нема да закачаме.Не бут че пляс.Само вчера Русе въртене гуми пред входа на Кауфланд джип управляван от м.....л ,изпреварване от дясно от м....л, изпреварване в населено място при ограничение 50 от м.....л,отнемане правото на десният при равнозначни пътища от,м. ....л ,и всичко това от10-12h,
в Русе. Не казвам че българите сме най-най- най!?!?!
13
7
 
17
 
! Отговори
MaйMotion преди 8 месеца
Алекси ще спасява светот, от ПТП-та!!?
Алексиии, и със зимни и с летни толко си могат. А вие им раздавайте шофьорски книжки и в тото-пунктовете, лошо няма парата е важна!!!
12
8
 
16
 
! Отговори
Бай Герги преди 8 месеца
До Анонимен

Много гуми, джанти и носачи има да изкривите и скъсате докато се научите да карате.
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В локвите с вода която вода крие красиви дупки и ями много народ си скъсаха гуми искривиха джанти и скасаха носачи. Кога някой джурнал ще напише за красивите дупки които са повсеместни особено след като другарката селянка цяла зима хвърля сол и пясък? Другарко картофова този пясък и сол унищожават асвалта. Това знаеш ли го? Или ти дреме на пръчката? Спрете с този пясък и сол нали сте уж европейци. Погледнете в белите държави как размразяват без сол и пясък затова и пътищата им са като огледало!
10
3
 
12
 
! Отговори
Веско преди 8 месеца
По-изгодно ми е да си имам автомобил за зима и друг за лято, вместо всички тези подготовки от маркетингови експерти. Само дето искат ГО за цялата година, гадове*е.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 7

Ми то при вас у селата няма много значение...
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Температурата се покачи. Зимните гуми доста омекнаха. Аз моите ще си ги сменя сега, защото се износват неоправдано.
7
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зимните гуми са като екстрасенсите - има хора на които наистина помагат, обаче аз не познавам нито един такъв. Просто поредния начин да щавят големите разбирачи.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прочут в системата знае и може верно и казарма нее ходил а
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като почнат по цял ден само с Кат плашат всички нередности у водача водят до птп а дупките по пътя те не,тях няма кой да ги санкционира всеки ден ги показват по сутрешните блокове ама резултат никакъв как искате гражданите да спазват законите щом държавата неща за безопасността на същите тия граждани
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен
Така е - дори има ли "Р" е ясно. Който е ходил в казарма знае.
3
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Затова някои късат на едни да има скъсани а на други че фъфлят от два месеца скъсан няма
2
19
 
12
 
! Отговори
ОЙ преди 8 месеца
До Пловдив

То кат са замислиш и гуми не ти трябват даже !
За какво са ти ?
Каруците и с дървени колелета пердашат !
1
29
 
30
 
! Отговори
от Пловдив преди 8 месеца
Аз зимни гуми даже не съм слагал тази година, в Пловдив имаше сняг точно два дена, а улиците бяха черни още на втория ден. Напълно излишно е в такива зими да слагаш зимни гуми...но само ако летните са хубави разбира се.