Сложил ли си колана? Еврооперация на пътя проверява

Акцията на катаджиите ще продължи до 18 март
Обновена: 12 мар 2018 12:08 | 12 мар 2018 11:30, Красимир Ангелов
31
Сложил ли си колана? Еврооперация на пътя проверява
Снимка: Булфото, архив

От днес до края на седмицата (18 март) е в ход специализирана полицейска операция у нас, организирана от TISPOL, съобщиха от МВР.

Целта е контрол за използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в моторните превозни средства. Операцията се провежда едновременно на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

В рамките на операцията пътните полицаи ще следят за използването на обезопасителни колани от пътниците и водачите на МПС, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца.

По данни на TISPOL неизползването на обезопасителни средства значително увеличава риска от смърт или траен травматизъм при настъпването на пътен инцидент.

По време на проверките пътните полицаи ще следят и за наличието на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
някой разбра ли? преди 8 месеца
Само не разбрах дали ще проверяват и за коланите на задната седалка.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Западна Европа няма други нарушения и те са се хванали за коланите и застраховките като няма друго. Нашите катаджии са като видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак. КАТ трябва да започне да работи по начина, по който работят в другите държави в ЕС и където на практика нарушения не се правят, т.е. много малко са. Когато нарушенията спаднат от 200 милиона на ден, както е сега, на примерно 200 на ден, може и за коланите да се хванат.
23
2
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
В цял свят от коланите има смисъл - и в гнаселените емста пътуваш относително на дълго разстояние, по магистрала, където са разрешени високи скорости, само в България в населените места няма смисъл - няма магистрали, няма и високи скорости. Движиш се с до 50 км/час, като непрекъснато ома ограничения 40 км/час, 30 км/час и най-вече задръствания. Караш си в колоната, спираш-тръгваш, а колана служи само за да те глобява КАТ и някой Бай Ганьо да твърди, че ти си Бай Ганьо.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Коланите повече вредят отколкото да спасяват живот. Ако не бяха с колани тези дето изгоряха на магистралата преди няколко години сега щяха да са живи. Колата им самокатастрофира и се обръща по таван. Докато се опитват да си разкопчеят коланите в положение надолу с главите газовата бутилка гърми и ги убива. Ако не бяха с колани щяха бързо да излязат от колата а не да се мъчат да се разкопчават. Така че коланите не са полезни при такава катастрофа по скоро са вредни.
21
6
 
6
 
! Отговори
BG преди 8 месеца
Че мойта кола ако не си сложа колана - спира :)))
Иначе бай Ганьо все си знае - цял свят слага колани, в новите коли - алармата веднага започва да пищи и колата спира, обаче само за него - коланите са безсмислени !
20
3
 
11
 
! Отговори
Колан ? преди 8 месеца
Какъв колан.....нека ония с Г-класата да те шибне с 200 км в час и чакай колана дате спаси...
19
1
 
13
 
! Отговори
и к'во праим преди 8 месеца
До Чиновник
ОК де. Аз ми е интересно следното: защо трябва да слагам колан, ако застрашавам живота на друг участник в движението ОК, но за моя си не отговарям ли аз(говоря конкретно и само за колана).
По същата логика като включвам ел. уред в тока трябва да съм с изолирани ръкавици и тн.. или като се качвам по стълбите да съм с обезопасително въже, че ако залитна и падна по стълбите ще се претрепя.
А за фаровете през лятото да не говорим, толкова намаляха катастрофите от както сме с фарове че
18
7
 
8
 
! Отговори
До Неудобната истина преди 8 месеца
и когато всезнайковци, като теб карат с по 130-140 по цариградско, също няма смисъл...
17
6
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 8 месеца
До Неудобната истина:

Щом смяташ, че колана е безсмислен, не го слагай. Ти си най- големия специалист и знаеш най- добре какво и как. И понеже всичките сте много големи капацитети по всякакви въпроси, затова все някой друг ви е виновен. Особено когато ви санкционират за нарушване на правилата.
16
13
 
14
 
! Отговори
Неудобната истина: преди 8 месеца
Коланът в градски условия е АБСОЛЮТНО безсмислен. Пътниците в градския транспорт слагат ли? Ама нали като караш кола се предполага, че има какво да бъдеш дран, докато за другият случай важи фразата за босия и за цървулите.
15
1
 
9
 
! Отговори
Иван Костов преди 8 месеца
Предлагам КАТ да се приватизира, така и така се плаща, поне частника ще се старае повече. Така и нарушенията ще намалеят.
14
7
 
10
 
! Отговори
Европеец преди 8 месеца
До zeus

Държавата е такава, защото е населена от такива като теб, дето все чакате наготово.
13
3
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 месеца
Защо трябва да има специализирани акции ?
Защо полицаите трябва да си вършат работата само когато има специализирани акции ?
12
4
 
12
 
! Отговори
zeus преди 8 месеца
До Европеец
Прав си, в нашата "демокрация" имаме право да скачаме по площадите, ама ефект няма, а държавата е на мутрите.
11
3
 
7
 
! Отговори
Полицаите от края преди 8 месеца
- Секретна мисия - дръъън, дръъън!
10
4
 
26
 
! Отговори
zeus преди 8 месеца
Нали застраховките скочиха, понеже две компании не изплащали щети в чужбина. Държавата вместо да ги глоби и да им вземе лиценза пак наказва честните данъкоплатци. Колко още ще търпим?
9
3
 
32
 
! Отговори
Куку преди 8 месеца
Не разбирам защо ежедневната си работа наричат специализирана полицейска операция. След 18 март само семки ли ще чоплят
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Истибната е, че докато в Западна Европа има смисъл от такива акции, то в България не само, че няма полза, а и такива акции са вредни. Всеки ден в България се извършват десетки милиони нарушения по пътищата, примерно над 200 милиона, а с тази акция щели да проверяват за застраховка и колан!!!!
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Стигам до извода, че ако не са шофьорите, некадърниците няма да има с какво да се занимават.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гладната хийена Нешев от 4 РПУ си изпратил кучетата за мръвка !!!