Китайци пак изкопираха Hummer. Сефте!

Военният Brave Warrior излиза на местния пазар
28 мар 2018 21:04, Красимир Ангелов
18
Китайци пак изкопираха Hummer. Сефте!
Снимка: AutoMedia.bg

Китайският концерн BAIC обяви, че пуска на домашния си пазар гражданската версия на военния джип Brave Warrior, който поразително прилича на Hummer H3. Но историята на китайското автомобилостроене е показала, че местните производители не се свенят да копират успешни западни модели, след което да ги лансират на местния пазар като по-евтини реплики.

Интересното е, че от BAIC обявиха, че Brave Warrior ще излезе на пазара още през 2014 година, но едва сега моделът може да се поръчва свободно, при това в няколко модификации.

Най-достъпният вариант на возилото с повишена проходимост, който представлява внушителен пикап, е с цена от 77 950 юана, което се равнява на около 10 005 евро. Петместната версия на всъдехода е дълга 4490 мм, междуосието й е 2600 мм, а клирънсът – 225 мм. Отпред окачването е независимо, а отзад е цял мост.

С оглед на ниската цена, не би трябвало да очакваме и чудеса от интериора и качеството на материалите – пластмасите ни връщат в средата на 90-те години, а от системите за безопасност на борда на "Смелия воин" присъства единствено ABS, при това не във всички версии. Но пък радиото с UBS порт е серийно, а климатикът се поръчва като екстра.

Най-мощният двигател в гамата на всъдехода е 2-литров 4-цилиндров двигател с турбо и мощност 190 конски сили, който се произвежда по лиценз на Mitsubishi. А най-семплата версия на Brave Warrior получава 2,2-литров атмосферен бензинов мотор с мощност 120 конски сили, който работи с 5-степенна механична трансмисия.

За феновете на дизела е предвидена 2,5-литров турбодизел с мощност 136 конски сили и 340 Nm въртящ момент.

Още снимки и информация четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Brave WarriorHummer H3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-готин е от оригинала.
11
4
 
6
 
! Отговори
Ха,ха , ха ... преди 6 години
китайците са готини ! Защо да се напъват ,могат да взимат на готово :)
10
4
 
6
 
! Отговори
Комсомол преди 6 години
Китай стават само за работници .Творци няма, визионери дизайнери също.Всичките им коли са като анимирани реплики на оргинала.Ако искат да са водещи в автомобилната индустрия да се насочат към новите горива и технологии.
9
6
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Има два огромни сайта, за онлайн търговия с китайски стоки. Единия-педимно дрехи и електроника. Но другия.....Свят да ви се завие, произвеждат буквално всичко.Като се зарпочне от велосипед, та се стигне до влекачи, багери, трактори.Произвеждат , хората, евтино при това. А ние права лопата не можем да произведем, че ще се огъне пи работа.Бръснарско ножче или игла за шиене, стоки от преди 100 години произведени-за нас са супер технология все още.Сега сме на ниво производство на цинкова кофа сами.
8
4
 
8
 
! Отговори
Хм преди 6 години
За 10 000Е си е направо перфектната кърска кола.Мощността е предостатъчна за целта,щото иначе яко почва да яде.Впрочем,знам едни в района,дето имат бензинов Хамър-гори нещо средно между ГАЗ-ка и ЗИЛ,ха-ха.Рядко го карат,а е купен нов!
7
3
 
7
 
! Отговори
Крети преди 6 години
Глупости на търкалета, китайците купиха лиценза след като САЩ спря хамър !
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ихаааа!! Голяма статия! Обогатих се.
5
10
 
4
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Да бяха изкопирали някоя Лада бе.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и да се изкопира нещо и произведе се иска акъл и финанси!Ние що не произведем нещо изкопирано?
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странично прилича на 40-годишна УАЗ-ка
2
7
 
13
 
! Отговори
Joko преди 6 години
До Анонимен 2Шкодата никога не е била скапан автомобил ! Карал съм и 120 L и Octavia. Много си ги бива.
1
21
 
11
 
! Отговори
В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ... преди 6 години
системата copy от Запад и paste на Изток ще изгърми! Китай и Русия ще трябва съвсем сами да се доказват в областта на високотехнологичната икономика, защото Западна Европа, САЩ и Япония започват с ускорени темпове да закриват заводи в тези две страни! Светът няма да се управлява от китайски комунистии руски лъжедемократи!