ЕС въвежда изисквания за новите коли

От 2021 г. голям брой системи стават задължителни
Обновена: 19 май 2018 07:26 | 18 май 2018 21:35, Анисия Иванова
34
ЕС въвежда изисквания за новите коли

Повечето системи, които сега се предлагат като опция или за по-високите нива на оборудване при новите автомобили в Европа, ще станат задължителни от 2021 г. Това съобщава британското издание Auto Express.

Новото правило предстои да бъде одобрено от Европейската комисия, като чиновниците са готови със списък от системи, с които трябва да бъде оборудван всеки нов автомобил, слизащ от конвейра. Сред тях са система за автоматично спиране, камера за заден ход (или парктроник), система за разпознаване на умората у водача, а също така и подобрени предпазни колани и повишена защита при страничен удар.

Освен това в ЕК замислят след 3 години в автомобилите да бъде вграден задължителен алкотестер, който проверява състоянието на шофьора, а също така и регистратор на повредите.

Предвижда се още система за защита на пешеходците и велосипедистите при удар, а също така и функция за оставане в платното и предупреждение за превишение на скоростта.

Предполага се, че новите изисквания ще засегнат като леките коли, така и камионите. Според европейските чиновници въвеждането на новите мерки ще спасява от смърт по 7300 души на година за периода 2020-2030 г., както и по 38 900 случая на тежки наранявания годишно.

Засега няма официална реакция от производителите. Приемането на новите стандарти обаче със сигурност няма да се хареса на част от клиентите, тъй като то ще доведе до повишаване на цената на автомобилите.

Още новини за автомобилите четете в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
8
 
! Отговори
IXXI преди 5 години
а да добовя, че причината е, че еврото ги фалира като Гърция, всъщност в момента дълга на Италия е 140% БВП, а на Гърция беше едва 120% в момента който спасителната програма стартира. Сега Гърция след толкова години помощ са на 195%, т.е. "спасени" след толково милиарди дарения. Еурозоната потъна, ние затова се присъединяваме към нея!!
6
5
 
15
 
! Отговори
IXXI преди 5 години
до 2021 ЕС няма да има - нали чухте за Италия въвеждат месечна помощ от 780 евро за всеки италиянски гражданин и отказват да платят дълга си от 250 000 000 000 евро към ЕЦБ, в резултат еврото е на свободна падане в момента - може сами да проверите, че вече се обезцени средно с 4% спрямо всяка друга основна валута - долар, йена, паунд и продължава да пада! Българското май ще е последното прецедателство!!
5
2
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Ти да не си инженер? Хората търсят и се радват на пари, а ти - на работа...
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дай Боже след 3 години вече да няма ЕС!!!
3
8
 
3
 
! Отговори
Споко преди 5 години
Туй в Бг то нема да и скору!Тъйчи пукайте и карайте!Трепете се и си слушаите чалгата!
2
6
 
13
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
така е при неолибералната дистопия, ние сме либералчета, т.е. борим се за правото на избор, но избора ви е каквото фашисткият режим на брюксел е наредил като единствена възможна опция! представете си, че сте пили, но живота ви е в опастност и е въпрос на живот и смърт колата ви да подпали, да ама не - алкотестер ще откаже. Хиляди, такива примери, вечерате пиете, след малко на детето ви става лошо - ленейката се бави, вие искате да карате - не можете и т.н. лудост!!
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мен, като роботещ във Вистен, това може само да ме радва. Ще имаме повече поръчки за новите системи.