Рисковете на пътя пред новаците: Дрифт на сухо, дрифт на мокро...

Да караш и на суха повърхност крие опасности, обяснява автопилот
20 юни 2018 08:55, Петя Славова
58

МВР с нова мярка срещу катастрофите на пътя. Вътрешният министър Валентин Радев представи идея, според която всички млади шофьори ще трябва да преминават курс по екстремно шофиране, които ще включва управление на автомобил на лед, мокра настилка, при силен дъжд и други. Ако новите водачи не изкарат курса, то тяхното свидетелство за шофиране ще бъде невалидно.

Още по темата

Според дрифт пилота и рали състезател Ива Русинова шофирането понякога крие доста големи опасности, дори и на суха повърхност.

"Полезно ще бъде ако има курсове за екстремно шофиране. И в момента се провеждат такива, но малко хора се интересуват. Доста от българските шофьори си мислят, че са родени научени и не се впечатляват от подобни неща", категорична е състезателката пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ доста от шофьорите не знаят как да се държат зад волана при непредвидени ситуации.

"Понякога едно заобикаляне на дупка може да ни коства много. Трябва да избягваме резки движения или да знаем как да отреагираме в следващия момент. Най-опасно става зимата или след дъжд. Лятото често се получава аквапланинг на магистралата. Автомобилът започва да се плъзга по водата и няма сцепление", уточни дрифт пилотът.

Тя е на мнение, че винаги трябва да съобразяваме скоростта ни с пътната настилка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
17
 
! Отговори
Антон преди 5 години
Та значи гениалната мярка е да врътнат на някой полигон 2-3 поднасяния в контролирана среда, и хоп готово жертвите ще намалеят. Смях смях смях.Втълпете на *** да кара що годе според правилата, да не изпада в ситуации където колата ще поднесе, *** да не се впряга че някой кара по-бързо или е с по-хубава кола и умишлено дс му пречи, Оправете безумните ограничения, накарайте кат да глобавя поголовно грубите нарушител и нещата ще си дойдат постепенно на мястото. Дрифт,каскади, идеална права......
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ива Русинова е любовница на мошеника и измамник Волен Василев, който завлича хората с 5 цифрени суми за тунинг и си оставя ръцете по атвомобилите, които е започнал! Тази е девойка с добри форми и посредствени дрифтърски способности, докарва го откъм разголване и въртене на долната част на гърба, която е наистина с апетитна форма, не може да се отрече, но дотам!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали за всички, но поне за тези дето летят с бусовете да у задължително.
12
1
 
6
 
! Отговори
до прежния преди 5 години
Народът го е казал " На лош шофьор - издислав му е виновен"
11
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 5 години
Хубаво девйче, а и е запалена по дрифт-а, зает съм вече обаче.
10
0
 
10
 
! Отговори
zeus преди 5 години
"Автопилот" обикновено означава автоматична система при превозните средства, служеща за следване на курса без намесата на човек. Каката е автомобилен пилот ;)
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ива Русинова е мутреса и продажно мурве!
8
7
 
13
 
! Отговори
мераклия преди 5 години
Няма ли порно клип с момата автопилот?
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То това си ги имаше едно време в СБА много добро предложение че аман от инструктори които гледат само парите за кормуване да вземат А между другото ромите къде се обучават за шофьори
6
14
 
3
 
! Отговори
рено меган любовник преди 5 години
Като поднесе колата, натискам спирачките, затварям очите и моето вълшебно рено спира само, само кинефи като ауди, мерцедес, бмв и опел катастрофират! Купувайте си френски коли и всичко ще е наред!!
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много хубава девойка :)
4
11
 
5
 
! Отговори
Лада 2107 преди 5 години
Яко газ в завоя, обратно навивам волана и с вратите настрани!
3
2
 
16
 
! Отговори
123 преди 5 години
Права е. Дрифтът не е лесна работа, докато с енауча колко съм се въртял . Основно на пракинги и разни такива. Но после през зимата като ми е поднасяла колата и няма грижи бърза реакция, която е отработена и е по-лесно. Въпрос на практика и умения (талант). Като нямаш талант е по0добре да си го знаеш и да се съобразяваш с този факт. Идеята не е лоша, но като знам изпълнението какво ще е. С два часа екстремно шофиране, ще си мислят, че са шумахер.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казваше Тодор Колев, лека му пръст: "Карай шофьоре, карай си колата, само гледай да не си счупиш главата" :)
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КъТ вместо да лови тези които дрифтят в 2 през ноща, сега ще ги обучава.