Платили сте данъка на колата: Но има ли го в е-системата?

Ако не – оставате без заверен технически преглед
25 юни 2018 11:15, Красимир Ангелов
45
Платили сте данъка на колата: Но има ли го в е-системата?
Снимка: Булфото

Колата ви може да остане без документ за техническа изправност, ако при проверката на документите при годишния преглед онлайн не се получи потвърждение за платен годишен данък, съобщава "Монитор".

Така може да се окаже, че въпреки че носим в себе си квитанция от общината и сме изрядни за годината, прегледът ще бъде прекратен автоматично.

Промяната в изискванията идва след изменения в наредбата за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства (Наредба Н-32). В нея е записано, че ГТП ще бъде прекратяван, когато в информационната система няма информация за платен пътен данък на превозното средство.

По традиция преди да започне прегледа на вашата кола се проверяват всички документи на хартия. След започване на инспекцията ще се сверяват с резултатите от автоматичната проверка в информационната система за данък върху превозното средство и задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите. Същото важи и за задължителна застраховка "Злополука" на пътниците, когато такава се изисква.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече бюрократщина и простотии, толкова повече мегдан за корупция. Ако "почерпиш" всичко тръгва гладко и безпроблемно.
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДО 1, ТИ НЕ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ НИЕ СМЕ НАЙ УМНИТЕ, НАЙ СПОСОБНИТЕ, НАЙ МОГЪЩИТЕ И ОЩЕ МНОГО НАЙ. ЗА ТОВА СМЕ НАЙ БЕДНИТЕ, НАЙ БОЛНИТЕ И НАЙ БЪРЗО НАМАЛЯВАЩИТЕ В ЕС.
1
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА ВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ОПРОСТЯВАТ НЕЩАТА САМО НИЕ ТУК СЕ ЧУДИМ КАК ДА ГИ УСЛОЖНИМ И ДА МИНЕМ ПРЕЗ ПОВЕЧЕ БЮРОКРАЩИНА И ПРОСТОТИЯ И ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ !!!!!