Дребни нарушения и… 350 нашенци без книжки в Румъния

Комшиите взимали документа за всяко провинение на пътя
30 юли 2018 08:50,
43
Дребни нарушения и… 350 нашенци без книжки в Румъния
Снимка: Reuters

Нашенци масово горят с шофьорските си книжки в Румъния заради дребни нарушения като неправилно изпреварване. Заради направени нарушения на закона за движение през последната година и половина 344 нашенци са останали без книжки, като на някои от тях връщането на документите им отнема над година.

В северната ни съседка за всяко пътно нарушение на закона може да бъде взето свидетелството за правоуправление на шофьора, алармират от Министерството на външните работи (МВнР).

Например преминаване на червен сигнал на светофара, непозволено изпреварване, отнемане на предимство, както и пресичане на непрекъсната осова линия или превишена скорост са достатъчно основание на властите да отнемат книжка.

Нови глоби за шофьорите предвиждат и гръцките власти. Забраната е да се шофира с джапанки. Промяната предвижда 50 евро глоба и отнемане на книжа за един месец, пише "Монитор".

Причината за изискването да не се кара с чехли и всякакъв вид отворени обувки е рискът шофьорът да не може да реагира при нужда от бърза маневра.

Затвор грози родните шофьори, ако шофират с висока скорост в градовете, позволят си да водят МПС-то си без необходимата категория или имат над 2 промила алкохол.

В зандана ще отиде и всеки, които превиши скоростта в населено място с над 70 км/ч, ако в зона със забавено движение, превишението е с над 50 км/ч, както и в зона 30 при превишаване с над 60 км/ч. На топло ще бъдат и водачите, които забравят да включат светлините в нощта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
32
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
Какъв полицай ще съдиш в Гърция, бе отворко? Гърците се поддържат не са като нас. Даже и да не си виновен, при ПТП в населено място с грък, веднага ще изскочат поне 20 гърци за свидетели и без нищо да са видели, ще кажат каквото е нужно за да оправдаят сънародника си. Ако не ми вярваш - пробвай се!
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"дребни нарушения като неправилно изпреварване" ... ами да, какво толкова да стане, най-много с този отсреща да станете на кайма, ама то ние българите се гордеем с такива геройства.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минку рушвета най-обича дребните нарушения. Двайска по двайска и хоп шапката пълна с пари. Има за лов, за риболов в Гърция, да си кара дръгливата петнадесет годишна трошка която е поне с двулитров двигател, да си изплаща кредита, на който поръчител е държавата, такива ми ти житейски неволи. Големи нарушения къща не хранят.
12
6
 
9
 
! Отговори
РАСИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ преди 5 години
ОТ НАПИСАНОТО ПО ГОРЕ СТАВА ЯСНО ЧЕ ДИВАЩИНАТА В БАЛКАНСКИТЕ СТРАНИ ПРОДЪЛЖАВА И НЯМА НИЩО ОБЩО С ЕВРОПА....ДИВАШКИ ЗАКОНИ ЗА РОБИ.ЕДИН ПИСАЛ ЧЕ СВАЛЯЛИ БЪЛГАРСКИ НОМЕРА А НЕ ГРЪЦКИ ИМА СИ ИНСТАНЦИ СНИМАШ И СЪДИШ ЗА РАСИЗЪМ ПОЛИЦАЯ НЯМАТЕ ТОПКИ БЪЛГАРЯ И В БЪЛГАРИЯ И В ЕВРОПА .500Г.ПРЕКЛОНЕНИ ГЛАВИЦИ.ПОЗОРНА ПОГОВОРКА!В ЮЖНА СТРАНА ФАРОВЕ БЪЛГАРИЯ ШОФЬОРИТЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ.РЕПРЕСИВНИЯ ОРГАН МВР СЕГАВРИ С БЪЛГАРИТЕ.
11
8
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До 13Така е, аэ им говоря, а те ме слушат!И пак не каза чий го търсиш в гърцията
10
0
 
14
 
! Отговори
до МайМуната преди 5 години
Имам чувството че на теб никой не ти говори и на български.
9
10
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До Даа,А ти кво ми дириш у гърция, аз съм си в бг. и не ми говори никой на гръцки
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас не може да се отнемат книжки, защото джигитите просто нямат книжки.
7
2
 
29
 
! Отговори
Даа, преди 5 години
а тук румънците борят актовете в съда, щото нямали преводач. Ако въобще някой им направи такъв. В Гърция полицаят ти говори на гръцки, сваля ти номерата, обяснява какво следва, само че на гръцки, качва се колата и си заминава. А който иска си записва час при отец Таквор Оник Киркорян!
6
4
 
35
 
! Отговори
дрис преди 5 години
Вчера карам към София и на магистралата гледам катаджии спрели румънци. Само така момчета дерете ги както те ни "Е.ават" буквално за дребно нарушение, защото сме българи, а на собствените си съграждани не взимат книжката за стъпване на бяла линия.И гърците дерете, че свалят номера, защото са български. Паркирали 10 коли, но свалят бг номера, а гръцките не барат.
5
2
 
49
 
! Отговори
до МВР преди 5 години
Алоууу нашите, вижте какви правила и закони имат комшиите, а кога и при нас??? Тези румънци как карат при нас знаете ли? Аз да ви кажа - както си искат, не спазват абсолютно никакви правила, а ние какво правим глобяваме ли ги или по другия начин се оправяте???
4
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
'Дребни нарушения' , като преминаване на червен светофар , неправилно изпреварване ...М да , то в българия и да прегазиш човек на пешаходната се е превърнало в незначително нарушение
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До WeisПравят нарушения, защото няма кой да ги санкционира адекватно. В тяхната си държава след последните промени масово си карат кротко.
2
20
 
9
 
! Отговори
Недодялко преди 5 години
Точно това показва, че и при Румънеско нищо не се е променило, те са същите като нас. Точно тази глупост е основата на корупцията в тази сфера. Никоя развита държава, няма да отнеме книжката за пресичане на непрекъсната, или за изпеварване, ако не доведе до катастрофа. Замисъла е да бутнеш 20 евро.
1
2
 
44
 
! Отговори
Weis преди 5 години
Тук същите румънци си правят каквото искат. Превишрна скорост, забранено изпреварване, засичат... Застанете на новата отсечка Скоростна тангента - Магистрала Тракия и бройте нарушенията...