Сервитьори и рецепционисти – агенти на паяците по морето

Шпиони дебнат за неправилно паркирани коли по морето
50
Сервитьори и рецепционисти – агенти на паяците по морето
Снимка: Булфото, архив

За вдигането на коли по морето е изградена стройна организация, като сред съгледвачите има рецепционисти, сервитьори от улични заведения и продавачи в магазини в централните зони в Бургас, Варна и Слънчев бряг.

Те дебнат неправилно паркирали коли и съобщават на централата, за да изпратят екип да ги вдигне до наказателния паркинг, съобщава "Монитор".
 
Така те успяват да приберат солените такси от туристите всяко лято.

Най-скъп е паякът във Варна - 75 лева, в Бургас струва 62,40 лева, в Слънчев бряг и Созопол вземат по 50 лева, а в Несебър е най-евтино – само 36 лева за репатриране, показа проверка на вестника.

В разгара на сезона безплатно паркиране в морските курорти е мисия невъзможна. Паяците сноват денонощно край морето и отнасят нарушителите.

"Като хищници са. Имаш чувството, че карат след теб и само да сбъркаш и оставиш колата за 5 минути без надзор, вече е вдигната. От хотелите и от капанчетата също много често се обаждат на паяка и той идва моментално", разказва служител в Слънчев бряг.

В Бургас и Варна цената на паяка е според отдалечеността на зоната от паркинга за репатриране и варира от между 43,20 и 62,40 лева за Бургас и 55 и 75 лева в морската столица.

В Слънчев бряг действат с пълна сила и скобите, чието сваляне струва 25 лева. Двойно по-скъпо излиза репатрирането до наказателен паркинг - 50 лв., допълнително се начисляват и по 3 лева на час за времето, през което возилото е престояло в наказателния паркинг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е па елате у наше село место место колкото искащ. Кеф ти пред хоремага, кеф ти до нивата с царевичака. И паяци имаме само по одаите из къщите
22
2
 
12
 
! Отговори
имате ли триъгълник преди 5 години
Такива фенове на глобите могат да бъдат някакви платени ,милиционери ,власт имащи ,защото те глоби не плащат ,а се хранят и живеят от тях ,нормалният човек ще се бунтува и ще иска паркинги естествено ,че половин България е по морето и като няма паркинги има глоби е няма що феновете на списание ,,овча мисъл,, реват възторжено..
21
0
 
24
 
! Отговори
имате ли аптечка преди 5 години
Същото е и с газовите уредби и с метановите всеки е чувал ,че там е екологията НО забележете като идете на преглед вашата кола ще бъде замерена за вредни емисии на БЕНЗИН-- з-ащо е така мога и професионално да го обясня но с сдве думи ---държава мащеха за пари..Та през всичките тези години те изчакваха да се натрупа критична маса автомобили в СТАРАТА инфраструкгура и сега със фалшива загриженост и уж законност и ред започва повсеместното стрижене на овцете ---и балушите реват доволно...
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се налагат глоби и на собствениците на баничарници, дюнерджийници и други подобни пред които почти винаги има "аварирали"коли. Не съм убеден че аварията "яде ми се дюнер" е достатъчно сериозна причина да си оставиш каруцата в лентата за движение
19
0
 
3
 
! Отговори
от 18 преди 5 години
*корени на дърво
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е да, ама в гърция, тука някой тича, в гъзуа да ти бръкне, пари да изтръгне.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо трябва да е платено място върху някаква насип с баластра, дори не подравнено. Последно плащах в Созопол, за да паркирам като разграфеното място беше върху надигнали клони на дърво. Само дето не трябваше да паркирам на короната на дървото, е за тва ли да палщам на бай мутрафон дето изкача от храстите с къси *** и джапанки?
16
13
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
То там по тия запустели " плажове" само с камънаци и във водата се влиза с гумени ботуши да се си изпочупиш краката сте само три коли от Сандански! Как да има паяци? хаха
15
2
 
11
 
! Отговори
крадът та се късат преди 5 години
Ще дам пример с 90 г--караш спираш място много ,както се казва до всяка точкя стигах ,не съм бил изряден ,но забележете на никои не пречех и никои нищо не пишеше по медиите, постепенно започнаха да влизат автомобили втора ръка ,това за държавата бяха милиарди приходи ,свобода да паркилаш по булевардите ,ламаринени гаражи ,научиха всеки на номера и хоп започнаха да доят за неправилно спиране за газове отвякъде цоцат, а къде са парите от милиардите за паркинги и нова инфраструктура НЕ В СОФИЯ ???
14
5
 
33
 
! Отговори
Тролове преди 5 години
Само платени *** на мафията в тоя сайт. Що не сте в сайтовете, които искат регистрация? В Гърция си спирам на БЕЗПЛАТНИЯ паркинг точно до плажа. Сядам на шезлонга, пия си хубавото фрапе и студената вода за точно 3 евро и не плащам чадър и лежанка. Плажът ми е почистен идеално, а водата е кристална. На обед ям прясна и вкусна храна, на цената на храната в нормално заведение в София. Вечер си паркирам в центъра на градчето БЕЗПЛАТНО на общинския паркинг и се мотая по търговските улички.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Точно казано! Мога само да гадая каква е целта на писателя по темата.
12
5
 
25
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
Така трябва да бъдe в цялото БеГе а не само по морето!
11
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Имаш чувството, че карат след теб и само да сбъркаш и оставиш колата за 5 минути без надзор, вече е вдигната."Извода - не паркирай неправилно? Или "само за 5 минути" е позволено да нарушаваш законите? Нацията на дребните тарикатчета, какво да ви кажа...
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Номер 3 ясно го е написал на кого си плаща.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много често живеят в Лозенец а си паркира колата пред казиното на Плиска или в Младост. Живее в Елин Пелин си паркира колата пред НАП в центъра. Но никой не и вдига колата. Явно си плаща много добре на когото трябва.
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До идеяДай на плажа да паркираш? Става ли? Ами ще си разстръшкаш малко шкембето и възглавниците около ханша. А около магазините за цигари и алкохол навсякъде винаги има неправилно паркирали "за малко". "За малко". Правилото е за всички и по всяко време!!!
7
5
 
25
 
! Отговори
. преди 5 години
Те повечето "водачи" да има как с колата си във входа на блока да паркират или вътре в заведението, или пък направо на плажа, на пясъка. Да караш колело в България е срамна работа. Недай боже да трябва да повървиш пеша. За скитник или бездомник ще те помислят! :)
6
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, тези дето си вършат работа били "хищници" и "гадове"! Не можело за малко да нарушиш правилата и да не те санкционират!? Институциите започват да си вършат работа и веднага: "гадове"! Батенберг по време на Руско-турската война има доста интересни писма, където е описвал бъдещите си поданици. От къде да знае горкия, че скоро са щели да го направят княз на това племе? За Буров да не говорим. А, Алеко Константинов с "Бай Геньо"!!
5
6
 
28
 
! Отговори
идея преди 5 години
значи - тръгваш на море с кола - посока сл. бряг. паркираш я в карнобат и ти е спокойно. най-много да ти я върнат на наказателен паркинг на петолъчката, ама нищо, нали като се връщаш към софия - ще ти е на път.
4
11
 
25
 
! Отговори
Joe преди 5 години
Ами да поспрем да паркираме неправилно а? Като няма място - някъде по далечко или на платен паркинг или в краен случай недай боже - да вземем да ползваме градски транспорт, да повървим малко пеш, колело нещо..