По-скъпо, по-евтино: Онлайн калкулатор пресмята данъка на коли

Съществена разлика за най-новите и скъпи автомобили
13 ное 2018 07:10, Петя Славова
71

Онлайн калкулатор ще помогне на собствениците на автомобили да сметнат каква ще е цената на данъка им през 2019 година, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата


За стари автомобили ще се плаща с до 20% повече, а за нови - с до 60% по-малко. Според бившия зам.-външен министър Милен Керемекчиев няма лошо човек да си купува каквото иска, стига да докаже произхода на парите си.

Бизнес средата, в която работи и стандартът на партньорите му от Близкия Изток оправдават покупката на автомобил от висок клас.

Парадоксално или не, собствениците на такива автомобили ще плащат по-ниски данъци към държавната хазна. Средният клас като "Фолксваген Пасат" от 2014 ще плащат с около 80 лв по-малко. Съществена разлика ще има при най-новите и скъпи автомобили - около 700 лв от досегашната ствака.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Полека пич, спокойно и внимавай с кафетата днеска по добре чайче
2
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе е много за кого? Какви комплекси те бият в главата? Това, че не искаме да си купуваме Дачии и подобни кошници, не е комплекс, а здрав разум. Гледай си в твойта паничка и недей да съдиш на хората приходите и разходите. Не си толкова велик, че да отсъждаш. Всеки си има собствен живот и собствени проблеми, с които ти не си запознат.
1
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има 4-5 годишни коли за 15000 което не е много по принцип. Е няма да е баварец ама ще си скриете малко балканските комплекси.