Бус лентата – писта за бързаци. Стотици нарушители – единици с фиш!

Всекидневно София осъмва с трафик. Бързащи хора, прелитащи коли... нерви
23 ное 2018 13:30,
64
Бус лентата – писта за бързаци. Стотици нарушители – единици с фиш!
Снимка: архив, Булфото

Всекидневно София осъмва с трафик. Бързащи хора, прелитащи коли... нерви.

От ранни зори Околовръстното шосе и булевардите "Цариградско", "Ботевградско" и "България" са като мравуняк.

Но освен на пътя, задръстване има и по... бус лентите

Между 5 и 10 на 100 от автомобилите си позволяват да минат бързичко по "България", като профучават по бус лентата на булеварда.

Така нарушителите получават приоритет с поне 10 минути по-бърз достъп до центъра, за сметка на чакащите в останалите две колони.

А за мнозинството, което спазва правилата, остава още един повод за горчиво усещане, че нарушителите са безнаказани и имат приоритет по софийските улици.

Шофьорите от градския транспорт споделят, че все пак лентата върши част от своята работа.

"Ако не беше тя, щях да съм закъснял с 20 минути, а сега съм почти навреме", посочва шофьор на автобус.

Християн Петков, директор на Центъра за градска мобилност, заяви пред bTV, че бус лентата на "България" намалява времето за придвижване на градския транспорт.

По думите му ако градският транспорт е точен и бърз, повече хора ще го използват, а това е мярка срещу замърсяването в София.

Полицията провежда акция срещу нарушителите от 8 сутринта на "България". Нарушителите са стотици, но тези които ще бъдат глобени тази сутрин са... единици. Защо?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
1
 
! Отговори
лошо преди 5 години
До Анонименпожелавам ти да не караш повече!
20
8
 
13
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
Нормално е хората да карат в празните бус ленти, след като те са направени по най-глупaвия начин. Защо изкуствено се намалява пропускателната способност на булевардите с тези измислени бус ленти и се създават задръствания, което замърсява повече въздуха? разумното решение за София е пълно премахване на всички бус ленти. Казвам го като човек роден и живеещ в София, ходя на работа пеша, до преди 12 години редовно използвах градския транспорт, сега рядко, рядко използвам и кола - само събота/неделя
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейските правила са за ...Европейци !Вие ,лекинко ,сте се объркали ! насила хубост - не става !Докато се научите да спазвате правила и закони ,вече ,просто няма да има нужда от тях !
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В бус лентата карат основно мърлячи на държавна хранилка и тук там някой наистина бързащ. Особено нагли са клесавците налепили разни стикери и отглеждащи се като мъже. Ей го и сега един мухълс туарег, с четири тъмни стъкла,направо е готов да захапе ключа за гумите.
17
10
 
13
 
! Отговори
Глоби преди 5 години
Трябва 2999 лв. Глоба, отнемане на книжка и обществено-полезен труд 6 месеца с метла да чисти бус лентата. Тогава нека да карат
16
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз си карам където ми падне и никой не може да ми каже да не ползвам бус лентата. Сори.
15
12
 
11
 
! Отговори
Васил преди 5 години
Градските улици са преимуществено за градският транспорт и обществените служби. Карането на кола в града е лукс и никакви данъци не го плащат. Единстено смятам че БУС лентите трябва да се разрешат и за таксита и маршрутки и други автобуси. Но всеки друг, ако стъпи на БУС лента, трябва да плати глоба, колкото ако бе отишъл и се върнал с такси. Така София ще се поизчисти от трафик.
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е тая бус лента по Ботевградско, че не мога да се сетя?!?
13
2
 
9
 
! Отговори
Бай УЙ преди 5 години
Първото изречение е потресаващо...Натътък не ми се четат простотииите на драскачите. Да научат значението на думата "трафик", на първо време!
12
11
 
7
 
! Отговори
До off преди 5 години
И после снимката от видеорегистратора с лекота пада в съда. Досносниче с миша душица на трицифрена заплатка, цял живот в калта.
11
5
 
9
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Защо не сложат камери през 250 метра в бус лентите и да налагат санкции?Камерите ще си избият стойността за часове, а могат да служат и за сигурност.
10
14
 
11
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Направиха бус ленти разни велоалеи и в резултат трафика се затапи . След като си плащаме всички данъци с които държавата и общината ни дерат все си мисля, че имаме право да караме без да ни се налагат ограничения. Между другото нищо лично, но какви данъци плащат велосипедистите та се правят велоалеи по които поне през зимата няма кьорав колоездач и са просто като хранилка за катаджиите.
9
2
 
15
 
! Отговори
TPE3BEH преди 5 години
Бус лентата на бул. България е пълно безумие! Това не е Цариградско шосе с 4 ленти и естекади. Всички жилищни квартали за сега в този район са жестоко прецакани!
8
5
 
27
 
! Отговори
Off преди 5 години
Много е просто решението - видеорегистратори в автобусите. Шофьора вижда нарушител, натиска копче (с кеф) и снимката отива в КАТ.
7
4
 
14
 
! Отговори
сфа преди 5 години
Решението е камери за бус-лентите през пресечка и готово.
6
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че са недомислица тези бус ленти е така, но за разрешаване на проблема може да се сложи през 2 метра камера над бус лентите и след месец всичко ще е наред и над милион и половина водачи с фишове....
5
3
 
14
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
4
0
 
28
 
! Отговори
Без желание преди 5 години
Просто никой не му се занимава... Кат си викат те повечето са овце ще спазват правилата... Данчето си вика по - добре така, та задръстванията да не са по 10 км, че с тея умни светофари дето сложихме за едни милиони си *** майката... Та така всички са доволни... Иначе проблема може да се реши за 2 седмици, обаче желание няма. Никой не може да ме убеди, че някой е по - силен от държавата, ама нашата си е мафия...
3
4
 
12
 
! Отговори
c4n0puS преди 5 години
Защото 20 лв и си FREE хаха Порицайте ме ако греша !!!
2
5
 
28
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Бус лента е за нормалните държави, как не го разбрахте. В Европа може, там спазват ... машите варвари неразбират ит бус ленти, пешеходни пътеки, деца на пътя и т.н.На *** му дай дахвърчи с 200 в града защото много бърза.