Напук на модата: Новият Seat Leon – седан

Тази версия на модела ще се появи година след хечбека
4
Напук на модата: Новият Seat Leon – седан
Снимка: Seat

Във време, в което много производители се отказват от седаните в полза на кросоувърите, ръководството на Seat се е решило на рискован ход – следващото поколение на най-популярния модел на марката Leon ще се предлага и като седан, който ще прави компания на традиционните хечбек и комби, съобщава испанското издание Motor.

Любопитното е, че изданието определя новата версия на Leon именно като седан, въпреки, че в Европа лифтбекът Toledo също се продава като такъв. Затова и не е съвсем ясно дали това ще бъде точно Leon с 4 врати или става дума за модел с 5 врати, които прилича на седан.

Известно е, че четвъртата генерация на модела ще бъде представена на автосалона в Женева през март догодина. Там ще дебютира концептуалният вариант на Leon, докато серийната машина ще е готова едва в края на 2019 г. Седанът ще излезе през 2020 г., като идеята е той да се конкурира с 4-вратите модификации на Ford Focus и Mazda3.

За новия Seat Leon се знае, че е изграден на платформата MQB Evo, като дизайнът му ще използва елементи от кросоувъра Tarraco. В гамата двигатели ще попаднат 3-цилиндров TSI с обем 1,0 литър, 4-цилиндров 1.5 TSI, както и дизели - 1.6 TDI и 2.0 TDI. Ще има и версия "мек хибрид"със стартер-генератор и малък акумулатор. За хечбека и комбито са предвидени спортни модификации Cupra, но седанът няма да получи такава.

Като цяло Leon е най-успешният модел на Seat, като за първите 9 месеца на 2018 г. от него в Европа са продадени близо 113 000 бройки (+1,8% повече от същия период на 2017 г.). На втора позиция е Ibiza с 86 085 продажби (-4,8%).

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: SeatSEAT leon
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
16
 
3
 
! Отговори
CC преди 5 години
Излагация! Кой ще даде пари да вземе тая грозотия???
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E напук и на печалбите значи.
2
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не стават. Вижте ги. Фолцваген. Ауди. Скода. 2 гидини гаранция. Смешно е. Това е същото.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво