Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности
Обновена: 3 яну 2019 12:16 | 3 яну 2019 09:00,
254
Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Три днес след новата 2019-а, три дни, в който сайта bgtoll.bg забива, тоест не можете да си купите винетка, или пък да пререгистрирате нова.

Dnes.bg направи опит да влезе в портала, но натискайки отметката за купуване на винетка излезе съобщение, че към момента нямаме връзка.

Системата, за която държавата плати 180 млн. лева, блокира и чрез мобилното приложение, а и чрез настолен компютър.

Още по темата

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности – шофьорите или не успяват да купят е-винетка, или пък са били таксувани двойно.

От Агенция "Пътна инфраструктура" вече информираха, че в такива случаи гражданите могат да сигнализират нейните служители.

Ако се установи, че системата е таксувала някого неправомерно, средствата ще бъдат възстановени, но в 30-дневен срок. От агенцията са категорични, че срив в системата няма.

Инж. Дончо Атанасов увери, че всички проблеми ще бъдат отстранени в най-скоро време. От Пътната агенция настояват, че на 1-ви януари са били продадени 5 хил. винетки за 380 000 хиляди лева.

В десетки бензиностанции има поставени терминали, но се оказва, че голяма част от тях не работят.  Отделно от това работещите там не знаят как да ползват устройствата и съответно не могат да ви помогнат.

В Перник има общо 8 терминала за самотаксуване за продажба на електронни винетки. Областният управител Ирена Соколова съобщи обаче, че 5 от устройствата не работят.

"Не съм доволен, но няма на кого да се оплачеш. А защо не купите винетка он-лайн? Няма никакъв документ не се издава. Няма как лаптопа ми да ми издаде документ, че съм закупил нещо, а при тези сривове на системата да не се окаже после, че съм превел парите, а нямам нищо – нито винетка, нито нищо. Това е нещото, което ме притеснява и исках да е от машина, за да ми издаде някакъв документ", сподели пред Bulgaria ON AIR Ивайло Новков, който е един от неуспелите да си закупят винетка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Също като качествените ремонти- пишат 100 -харчат 10 и резултата е налице.,
11
1
 
36
 
! Отговори
ДО 5 преди 5 години
До До 1Приматите сте вие.Тези, които ги крадат постоянно, ежедневно...а те си мислят, че някой гради нова България.И на следващите избори гласуват отново за една доказана мутра-комунист, обградена от комунисти...но гръмкко обявяваща, че се бори срещу комунистите.
10
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е пак ли няма отговорни? В България "най-хубавото" нещо е че никой не поема отговорност и отговорността се размива. Дано до 31.01 изчистят проблема, че какво ни чака на 01.02 когато масово изтичат годишните винетки, не ми се мисли.
9
0
 
61
 
! Отговори
Край преди 5 години
Най лесно се крадат много пари от държавата през софтуер. Той е се някакъв уникален с авторски права и с извънземни качества. Колкото се предвиди в бюджета - толкова се взема и за още се пита. Софтуера е най-голямото кранче за точене - често без насреща да има нищо.
8
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До вижда сеПепел ти на устата.Питай някой промит гербер.Ще ти обясни, че не разбираш колко много прави за страната бащицата-мутра.А, че ти си негативист и вечно недоволен от изграденото.
7
1
 
61
 
! Отговори
tangra преди 5 години
Много често таксува двойно, и от Апи ти казват, не знам оправай се, да не си купувал 2 винетки. не отговаряме за грешно въведени данни. Така става като крадат от всичко. Кажете фирмата "спечелила" тази необществена поръчка. Как спите спокойно бе, бах ти крадливото племе.
6
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера направих и двете, сайтът си работеше. 15-20 минути след заявление ми конвертираха винетка
5
2
 
47
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Докато ни управляват тикви ,само под дъното ще копаем !180 мил. за тоз де духа !!
4
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак на някой фирмичката взе парите и нищо не направи.
3
23
 
5
 
! Отговори
drs преди 5 години
Не знам кво блокира ама аз вчера пререгистрирах 2 стари винетки в електронни успешно.Нямаше никви проблеми.
2
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой да е очаквал нещо друго?
1
1
 
70
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
Поредното доказателство ,че сме най-скапаната , некадърната , корумпираната и крадлива територия на света !!