Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности
Обновена: 3 яну 2019 12:16 | 3 яну 2019 09:00,
254
Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Три днес след новата 2019-а, три дни, в който сайта bgtoll.bg забива, тоест не можете да си купите винетка, или пък да пререгистрирате нова.

Dnes.bg направи опит да влезе в портала, но натискайки отметката за купуване на винетка излезе съобщение, че към момента нямаме връзка.

Системата, за която държавата плати 180 млн. лева, блокира и чрез мобилното приложение, а и чрез настолен компютър.

Още по темата

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности – шофьорите или не успяват да купят е-винетка, или пък са били таксувани двойно.

От Агенция "Пътна инфраструктура" вече информираха, че в такива случаи гражданите могат да сигнализират нейните служители.

Ако се установи, че системата е таксувала някого неправомерно, средствата ще бъдат възстановени, но в 30-дневен срок. От агенцията са категорични, че срив в системата няма.

Инж. Дончо Атанасов увери, че всички проблеми ще бъдат отстранени в най-скоро време. От Пътната агенция настояват, че на 1-ви януари са били продадени 5 хил. винетки за 380 000 хиляди лева.

В десетки бензиностанции има поставени терминали, но се оказва, че голяма част от тях не работят.  Отделно от това работещите там не знаят как да ползват устройствата и съответно не могат да ви помогнат.

В Перник има общо 8 терминала за самотаксуване за продажба на електронни винетки. Областният управител Ирена Соколова съобщи обаче, че 5 от устройствата не работят.

"Не съм доволен, но няма на кого да се оплачеш. А защо не купите винетка он-лайн? Няма никакъв документ не се издава. Няма как лаптопа ми да ми издаде документ, че съм закупил нещо, а при тези сривове на системата да не се окаже после, че съм превел парите, а нямам нищо – нито винетка, нито нищо. Това е нещото, което ме притеснява и исках да е от машина, за да ми издаде някакъв документ", сподели пред Bulgaria ON AIR Ивайло Новков, който е един от неуспелите да си закупят винетка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BotoКакво значи "цялата система"? Сайт + машини за плащане?! Ако има нещо друго, моля да ме осветлиш. Знам колко срува един банкомат, който е по-сложна машина от тези ***, които са инсталирали.
31
2
 
15
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
30
0
 
6
 
! Отговори
БС преди 5 години
Не вярвам на много от тези неща, аз като си купя нещо онлайн получавам емайл потвърждение, това е документ.
29
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом *** краде 180 милиона от един сайт,представете си колко краде от магистралите
28
1
 
20
 
! Отговори
Tim преди 5 години
На всякъде се прави тест поне 2 или 3 месеца на системата за проблеми но тези пари системата сигорно е златна
27
1
 
23
 
! Отговори
Смирена бг овца преди 5 години
Така е като е нагласена обществената поръчка - измамата заменя компетентността, което лъсва още при откриването на дейността на изпълнения проект. Фирмата главен изпълнител на сайта случайно да не е фризьорски салон?!
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В страната на Боко тиквата всичко е блокаж и върви надолу. Въобще не ме учуди тази новина, тук нищо не работи както трябва, единствено Герберските ***.
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не съм доволен, но няма на кого да се оплачеш."=====================За 140 години нищо в България не се е променило - Бог високо, цар далеко.
24
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо, но в България от всяко нещо се прави някаква голяма трагедия.Има го това в манталитета на българина, винаги гледа недостатъка, затова и българин да хвали друг българин няма да чуете. По-спокойно.Бъдете недоволни от себе си а не от другите, малко самокритичност няма да навреди. Хвърляте ли *** от балкона на улицата? Как искате тогава да е чисто.Ако дойде друг народ на тази прекрасна земя за 5 г. ще направи чудеса тук.А тук след 1944 г. само ужас след ужас. Комунизъм докога?
23
1
 
14
 
! Отговори
С нашите винетки преди 5 години
ще изплащат 180 милиона кражна! Ние 5 години не можем да ги изплатим.
22
1
 
28
 
! Отговори
Boto преди 5 години
Явно е важно да има драма... сайта не е за тея пари това е ясно за тях е цялата система.Но дотук с позитивното. Явно е че сайта е имал проблеми... 5000 винетки е смешно натоварване за средностатистическио сайтче.Тука вече е наистина въпроса колко са завлечени за сайта, кой го прави, кой е писал специдикациите.Дори да са взети 1% от тея пари за направата на сайта той би трябвало да е безотказен. Има стотици световни фирми които за смешни пари могат да го тестват за пробиви и натоварва и т.н.
21
2
 
38
 
! Отговори
180 мил.?! преди 5 години
Пичове един сайт да стува макс. 100 хиляди! И някви десетки банкното-броячни машини. Колко да стува това? 1 милион макс! Супер крадливи ***.
20
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако найстина за държава с 6-7 милиона жители са дадени 2 милярда за електронно правителство до момента, се отказвам от българското гражданство.
19
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лили Винетката вече е само обикновен депутат и трябват конти за нови чанти, така че помагайте и купувайте по две винетки.
18
0
 
39
 
! Отговори
gio преди 5 години
опитах се да си купя миналата седмица годишна винетка през сайта им и имаше опция да купя до тримесечна!?!180 млн. от който 150 са били със сигурност усвоени, но не по предназначение. Терминали поставени без никакво обучение на персонала, който работи на място, а това сигурно изисква максимално 30 мин. обучение.Но спокойно Бойко ги дал парите както обича да казва, но от нашия джоб, с нашите данъци.
17
0
 
19
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
И поредната глупост на назначени сисадмини с килийно и/или ония дето фармеха койни със сървърите на търговския регистър, дето пак са от котилото. парите са прибрани, сайта е хостнат на игрална конзола атари с интернет, откраднат от съседа. парите са прибрани, бентлитата са купени. имената на виновните за нищожната поддръжка и кода, написан за бог да прости, естествено - в сянка.
16
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те тея 180 милиона е ясно къде са отишли... По-скоро 179 999 990 , а останалите 10 хилки на някоя малка фирма за системата...
15
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де как може системата да взима два пъти парите на хората за един въведен номер на автомобил? На една кола повече от една винетка ли и трябва? Това са елементарни защити в програмата, които не са заложени. Тази система изобщо тествана ли е преди да бъде пусната?
14
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма кражба.180 милиона за един сайт
13
36
 
6
 
! Отговори
fakenews преди 5 години
Сайта си работи, моля не създавайте излишно разтройство в главите на и без това слабоумните Ви читатели!!!