Директорът на Тол-а: Няма проблем с е-винетките!

Гратисният период без стикери до 15 януари остава
4 яну 2019 10:15,
119
Директорът на Тол-а: Няма проблем с е-винетките!
Снимка: АПИ

Директорът на Националното тол управление на АПИ Антон Антонов заяви, че проблем със системата за електронни винетки няма, като единственият констатиран проблем по думите му са терминалите за закупуване.

Той призна пред БНТ, че сайтът bgtoll.bg, от който се закупуват е-винетки, е имал проблеми в началото, но те вече били изчистени.

Още по темата

До средата на следващата седмица по граничните пунктове ще бъдат инсталирани 37 терминали за закупуване на електронни винетки, увери Антонов. По думите му, с въвеждането на всяка нова система, е нормално да има известни грешки.

Чрез Външно министерство чуждите превозвачи са уведомени как могат да си купят винетка по интернет, обясни той.

Антонов обеща, че шофьорите, които са купили е-винетки по няколко пъти, за един и същ автомобил, ще бъдат компенсирани.

"Полагаме всички усилия системата да работи", категоричен бе той.

По думите му не се очаква сериозна загуба от гратисния период, даден до 15 януари, до който липсата на винетка няма да се санкционира.

По малките населени места от понеделник винетки ще разпространяват клоновете на Българските пощи.

Директорът на Националното тол управление каза, че конвертирането по няколко стотин пъти на хартиена винетка в електронна, засечено от системата, не се дължи на бъг.

"В момента кол центърът не работи, но ще започне работа от следващата седмица. Дотогава, шофьорите могат да звънят на телефоните на АПИ", увери Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Patnata transportna mreja na rebegeto e chast ot bulgarskata ikonomika i ot bulgarskoto bogatstvo na bg narod suveren.... . Koito sabotira bulgarskata ikonomika i bulgarskite patista, e christianski terorist...
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По думите му, с въвеждането на всяка нова система, е нормално да има известни грешки."Да се радваме, че не са го назначили в някой АЕЦ...
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА за тебе - правителството не е на БСП и това не е нито първата, нито последната му издънка.Излиза, че сте некадърни и един проект да управлявате.
105
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За троловете на БСП - Тол системата я изгражда Kapsch а не ГЕРБ !
104
1
 
13
 
! Отговори
Ех, Бойче преди 5 години
Калинките от ГЕРБ разградиха всичко в България. Единствено корупцията, кражбите и простотията им, работят безупречно.
103
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадливи, некадърни, но за сметка на това безкрайно арогантни!
102
1
 
24
 
! Отговори
ГЕРБ некадърници преди 5 години
Отдавна съм казал, че герберухите ще доведат държавата до пълен разгром и хаос и наистина вървим натам със страшна сила...
101
1
 
28
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Това не работи, онова не работи, другото ЩЕ работи, но... ПРОБЛЕМИ НЯМА! Тези от АПИ трябва да бъдат уволнени до един, начело с този наглец!
100
0
 
18
 
! Отговори
защо преди 5 години
Знаете ли, че служебната кола на кметицата Фандъкова с СВ 6703 МТ НЯМА РЕГИСТРИРАНА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ при проверка в сайта!!!!!!!!!!!!
99
0
 
1
 
! Отговори
от 97 до 102 преди 5 години
Благодаря за корекцията прав си.Не мисля че нещата са прости.И не са .Затова сложните задачи ги разделяме на прости.А това е първата проста задача за програмистите на тол системата.Естествено има още десетки хиляди такива по разработката.ПП.и да наясно съм че си в час на нещата.
98
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дебелоочието на тзои от ГЕРБ няма граници.
97
0
 
10
 
! Отговори
бля бля преди 5 години
ами те ...фирмата проблеми нямат- парите са ги взели.. И за в бъдеще време по 700 000 на месец !! Егати!! Ами до 15 нека оправят списъка със страните, защо са там антрактида,антигуа, фиджи,, дали една кола ще влезе от поне 150 страни в списъка,След като се избира език- най вероятно колата ще е от тази страна/изкл англ, френски/-нека са европейски страни и други.b365 прави 40 мил транзакции за ЧАС! тълмо китай да си купят винетки за ден!И струва 20 милиона а нашето чудо..200/да не само сайт
96
1
 
3
 
! Отговори
До 97 преди 5 години
На най-опростено ниво, нещата може и да изглеждат както си ги написал, но реално нещата са доста по-сложни. Далеч съм от мисълта да защитавам тази доста некадърно направена система за винетки и тол такси, но разбирам как и защо е възможно да се правят такива системи в България.*Я ми обясни защо добавяш цял байт, когато е достатъчен и 1 бит със условни стойности 1 и 0, всеки от който може да отговаря на True и False? Fault е по-скоро грешка, недостатък, дефект и е малко по-различно по смисъл.
95
1
 
11
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
Еййй, нека . дърници и лице . мери, още малко Народа ще ви търпи. Нали всичко беше отработено, защо заблудихте "царя Слънце"да чупи ръце по любимите МУ тв . Такъв хаос не е било никога. Защо при бай Тошо нямаше винетки, свинетки, ДДС-та и всякакви измишльотини. Като не съм ходил тогава в чужбина, да не би да ми е станал по- мек, наведени миш..ци !!!
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този сам си се и.з.*** в устата. Поредният разписвач на документи, т.е. бюрократ, който не прави нищо и взима пари на данъкоплатеца. Само, че скоростта, с която се изнасят данъкоплатците-българи извън страната, скоро ще го уволни като всички в администрацията.
93
1
 
2
 
! Отговори
до 97 преди 5 години
Казваш че технологията не позволява да се добави 1 байт информация (true ,fault) за проверка на платена винетка ,и съответно избягване на дублиране на плащането, и си мислиш че ще ти повярвам.Правилното създаване на база данните и добра релация между тях е основа на качествения код и ако там нещата са бъркотия трудно се коригират след това.Защото има наследственост на грешките.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз мисля, че няма проблем, защото не съм ползвал система, явно и този не е ползвал, макар да отговаря за нея, но на него му се полага служебен автомобил със служебна винетка.
91
0
 
5
 
! Отговори
До 95 преди 5 години
Точно обратното е. И в ИТ областта се съревновават за държавни поръчки, но си има някои особености, които не са свързани с целуване на задни части, както внушаваш. Принципно технологията, по която се работи за разработка на такива системи, на практика не може да произведе качествена система. Много мога да ти обяснявам защо е така, но не му е тук нито мястото, нито времето, а и не е моя работа.
90
0
 
14
 
! Отговори
гост преди 5 години
"Директорът на Националното тол управление каза, че конвертирането по няколко стотин пъти на хартиена винетка в електронна, засечено от системата, не се дължи на бъг."-Ами някой ви е показал колко сте кадърни. И да беше само това...
89
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България обикновено всички компании искат да вземат държавни поръчки, с изключение на един бранш ,Това са IT фирмите по някаква причина всички такива сериозни и качествени фирми бягат от държавни поръчки.Така държавата е принудена да даде на някоя фирма която няма практика в областта.Ако проверите поръчките ще го установите.Един специалист по IT кадри ми обясни че IT специалистите обичат да се съревновават с качествен код , а не с умение да целуват ***.И за това избягват държавни поръчки.