У нас: 1/3 от колите втора ръка с пренавит километраж

Замисля се единна европлатформа за технически прегледи
25 яну 2019 09:45,
43
У нас: 1/3 от колите втора ръка с пренавит километраж
Снимка: архив "Булфото"

Единна платформа, в която всички пунктове за годишни технически прегледи от ЕС ще подават информация за реалния километраж на всяка кола, която мине през тях.

Това предлага евродепутатът Андрей Новаков от ЕНП. Идеята е одобрена и финансирана от Европейската комисия.

Хубаво е, че идеята вече се изпълнява, коментира Новаков пред БНТ.

Още по темата

По думите му над 1/3 от колите втора употреба са с пренавит километраж.

Андрей Новаков каза, че няма да има значение от къде е внесена колата и колко пъти е препродавана.

"Лансирах още една идея, за въвеждане на гаранции включително за колите втора употреба, които са с минимални стойности като начало - половин година и 5000 км", каза Новаков.

Според него в сервизите трудно може да се види кола втора употреба над 100 000 км. Ако всичко при търговците е наред, те няма защо да се притесняват от въвеждането на предлаганите регулаторни мерки, допълни евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SharkКато искаш по-високи доходи и нови коли - ще работиш повече.Някой друг ли да ти купи нова кола?
35
0
 
1
 
! Отговори
Георги Георгиев #2 преди 5 години
Боли ме да им връщам практически нови коли, обаче плащайки $278 на месец, то аз си купувам спокойствие, никога няма да бера ядове като от използвани таралясници.Георги Георгиев Маями
34
1
 
1
 
! Отговори
Георги Георгиев Мая преди 5 години
Преди 15 години се заклех никога повече да не купувам използвана кола, дори на един ден да е! Пет години след клетвата ми, съпругата ми престана да работи и изминатите милс спаднаха с 90%. Понеже нейната кола Toyota Camry я взех на Lease, аз трябва да я върна след 39 месеца употреба и имаше само 8 600 miles. За следваща кола отново взех на Lease за 39 месеца Toyota Camry и я върнах с 6 300 мили. Сегашната и кола е отново Lease за 39 месеца. Трябва да я връщам след 3 месеца и в момента има 5 937.
33
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Вижте сега, спрете да говорите за колите втора ръка, колко били амортизирани, с пренавит километраж, замърсявали и т.н ала бала. Основният въпрос, който подминавате, вероятно съвсем умишлено и нарочно е следния: ЗАЩО НА БЪЛГАРИНЪТ МУ СЕ НАЛАГА ДА КАРА АВТОМОБИЛИ ВТОРА РЪКА? Ето това е въпроса, мислите ли че в Българи хората са по-различни и не искат нови коли, а, така ли мислите? Е, не е така. И отговора на въпроса е: ЗАЩОТО СА НИСКИ ДОХОДИТЕ И НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ НОВА КОЛА!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Германия по официални статистика , 1/3 от колите са с върнат километраж . Просто са преписали от германско издание и вместо Германия са написали - България . На какво основание е тая "статистика" на "специалиста" от България , че 1/3 са с върнат километраж . Данни ли му подават на тоя *** , хората които пренавиват километража.
31
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Може и да има някои по-редки модели,карани от фенове на малко километри,ама масовия случай не е такъв.
30
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Голям майтап!Ами вижте в немските сайтове-кола от първи собственик на 10 години-минимум 250хил.км и висока цена,същата от дилър-200хил.км,2-3 собственика и доста по-ниска цена.Явно и в Германия не върви контрола,та тука ли?Я има 10% непревъртяни,я не.Може би някои на 250-280хл.км.Впрочем,точно тия изглеждат по-добре,отколкото ония на 160-180
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голфове и Пасати на по 3-4 години са на по 150-170 хиляди километра в Das Welt ***!Правете си сметка как 20 годишни автомобили в Дупница и Горубляне са на по 100 хиляди километра и са карани само от пенсионирани аптекарки и свещеници!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2012 година и е на 237000 километра Всеки да си направи извод
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
90% са май ама ще ви повярваме
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубавото е, че въпреки твърденията на мнозина, българина се позамогна и все повече хора могат да си позволяват нови или почти нови коли, купени от официален дилър на марката.Всичко останало ще е една безкрайна борба на балъците и тарикатите.
25
0
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Българинът никога не е вярвал на политици и джамбази. Много ми беше смешно преди години, когато обикалях за употребяван автомобил, как всеки лъжеше, че километрите са реални, а аз изобщо не ги гледах, тъй като нямаше как да не е пренавит километража. Тогава смятах километрите според годините на колата умножени по някакво число, което смятах за средно за дадена държава.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какво ви пука за километражите, така и така сме бедни, така и така нямаме пари за нови...карай и не го мисли. За 10 хиляди лева...толкова.Ако искаш кола на реални километри...отиваш в Германия и си купуваш. Ама то и това са допълнителни разходи, а и никой не иска да вижда реалните километри на таралясника, който купува за да не му стане лошо.Затова, по-добре нова малолитражка, отколкото премиум на милион километра, само заради гъзарията и за удължител ня някои атрибути.
23
1
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Моята за 5 години е на 20000 километра, но кой ще повярва, ако тръгна да я продавам.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде да земеш да се обръснеш малко, и да измиеш зъбките
21
3
 
7
 
! Отговори
... преди 5 години
Моята е набор 2007. Купих си я чисто нова и е на 240000км, като се има предвид, че се кара основно събота и неделя и през почивките т.е около 20000км/год. А от Европа с тези разстояния и това каране да ми я продават 136000 е не смешно, ами даже страшно. Но пъкима балъци, дето се хващат.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това отдавна е така.В чужбина
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
zatova tezi koli ili da se zabranjat ili da im se slozhat danazi, koito da otkazvat sobstvenizite im da gi kupuvat
18
0
 
8
 
! Отговори
90% преди 5 години
Всичко е пренавито освен малко по-новите коли от скъпи марки на които можеш да провериш километража онлайн.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сто хиляди километра връщат още в западна Европа и толкова после у нас и я вземаш на сто хиляди. И като и направиш още сто вече за нищо не става. Въпреки, че има малки подробности, които ако си наблюдателен и малко разбираш, може да уцелиш читава машина.