Бедните остават без коли, ако забранят бензина и дизела

Хиляди работни места също ще бъдат унищожени
4 авг 2020 19:47, Нели Христова
95
Бедните остават без коли, ако забранят бензина и дизела
Снимка: Pixabay

Забраната на двигателите с вътрешно горене (ДВГ) не само ще унищожи хиляди работни места, но и напълно ще лиши по-бедните слоеве от населението от възможността да притежават собствен автомобил, предупредиха няколко производителя в писма до британското правителство. Властите на Острова са обявили плановете си да забранят напълно бензиновите и дизеловите автомобили от 2035 година, но в момента обсъждат дали да не изтеглят срока до 2032 или дори до 2030.

Фокусирането само върху чисти електромобили е грешка и ще даде обратен на желания резултат, смятат производителите, цитирани от Automedia.

В хода на тези обсъждания правителството е поискало писмените мнения на замесените страни. "Ограничаването на избора на потребителите само до скъпите електромобили ще доведе дотам, че по-малко състоятелните граждани ще бъдат напълно изкючени от достъпа до мобилност, което ще саботира плановете на правителството за намаляване на социалното неравенство", пише в едно от писмата, цитирано от The Financial Times. Сходни притеснения са изразили и други производители, които подчертават също, че до момента правителството не е направило нищо за създаването на масова и достъпна мрежа от зарядни станции, която би успокоила клиентите до степен да се заинтересуват от електромобилите.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Северна Америка основния транспорт е с големите камиони, които ние наричаме ТИР-ве.Не ми е ясно в близките 50 години как ще бъде заменена тази технология за товарните камиони.А за строителните огромни камиони?А за валяците и другите камиони използвани в пътното строителство?Това са основните замърсители, а не колите с катализатори.А какво ще стане с рециклирането на батериите от електрическите коли? Значи даваш тройна цена за кола, а след това отново плащаш за отпадъци?
36
19
 
17
 
! Отговори
Хе Хе преди 3 години
Ами бедните австрийци, датчани, шведи си ходят с градският транспорт или колело. Да му мислят булгаропитеците с БиМВе и Баце с джипа.
35
3
 
20
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Обаче не ми намалят данъка,яе карам на газ!Иначе гоних михаля по опашките да легализирам всичко документално
34
13
 
14
 
! Отговори
Ваше благородие преди 3 години
Друго си е рак на белите дробове в резултат на замърсяването на въздуха от старите таралясници. Него височество не може да се унижава да се вози в градския транспорт.
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До31. Добре де *** съм. И с какъв електромобил ще карам стоката от село за града. Като пътя е разбит, ел.мрежата слаба. И само за града ли се говори!!!
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инглизите построиха комунизма.
31
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KAG2020Било либерални идиoщини... ама всички отивате да работите там нали :) не съм чул някой да е отишъл да работи в "велика" русия.
30
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сменете системата на комунизъм тогава всеки ще чака по 10 години за автомобил и няма да има за всички.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямото производство намалява цената. Ако се намали продажбите, ще се намали производството, а това ще оскъпи продукта.
28
6
 
18
 
! Отговори
KAG2020 преди 3 години
Либерастичната идиотщина не познава граници. Тая иззззмет ще разсипе света окончателно, даде ли й се и най-малката възможност.
27
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балканския селянин още не може да разбера, че в една демокрация има закони и правила... да всеки е свободен да прави каквото си иска стига да спазва правилата и законите в държавата. Въпросните закони и правила подлежат на промяна по ред причини в случая екологични. И не ***, демокрацията не се яде ако това се чудиш още.
26
2
 
11
 
! Отговори
Нагличаните преди 3 години
нямат собствена автомобилна индустрия.Всички заводи на малкия остров сасобственост на немски,японски,корейски,щатски или други фирми.Това,коетоправят,е да прибудят фирмите-майки да инвестират за еко разработки.А каквоще стане,ако те от своя страна закрият заводите и ликвидират производствата?Всичко ще е въпрос на строги разчети и ползи и ще стане това,от което фирмитемайки имат повече полза,а емоциите на изродената Вбр са нищо.
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При еднакви условия на пазара еллектричките нямат шанс затова забраняват ДВГ.
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека, хората да си преценят какъв автомобил да си купят, ако им е по-изгодно ще всимат електрически, ако не ДВГ.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората могат да си позволят по няколко автомобила, ако не бяха глупавите регулации, които ги оскъпват в пъти после някакъв ще ми обеснява, че, който не можел да си позволи да н си взима кола и щях да се съгласе, ако не се оскъпяваха изкуствено.
22
4
 
13
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Еми прави са хората ама така трябва от друга страна. В момента в БеГеТо можеш спокойно да си купиш димяща чимуга за 600 лева и да почнеш да караш докато спре и да я зарежеш някъде пред някой блок да изгние заемайки паркомясто с години. Това нормално ли е? И как тия дърти таралясници минават технически преглед особено за димните газове на дизеляците не ми е ясно, ама минават за да вземе проверяващия 40 лева. И ЗАЗКА без под да закараш ще мине без проблем!
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Че ГевараОф видяхме ви коми клоаките до къде я докарахте.
20
9
 
8
 
! Отговори
Че Гевара преди 3 години
Щерю е прав,мамаи капиталистическа,бавна и мъчителна смърт на капитализмът.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15Абе хубаво нещо си е колата. Не мога си представя живота без нея.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Аз какво казвам бе, че искат да ни върнат преди магна харта и да сме без права.