Учени: Няма как до 2050 г. е-колите да ни избавят от промените в климата

Само в САЩ трябва да бъдат произведени 350 млн. автомобила, за да има ефект
2 окт 2020 21:12, Нели Христова
53
Учени: Няма как до 2050 г. е-колите да ни избавят от промените в климата
Снимка: БГНЕС

Американски учени публикуваха резултатите от свое изследване, което показва, че до 2050 година в света няма да бъдат произведени толкова електромобили, че да може да се подобри климатичната ситуация на планетата, съобщават от Automedia.

В момента по света се експлоатират около 7 млн. екологични превозни средства, но нивото на замърсяване на практика не се е променило. Екипът от учени се е опитал да разбере, какво ще се случи, ако цялото население на САЩ премине на електромоболи, както и колко екологични коли ще са нужни, за да се намалят вредните емисии, отделяни в атмосферата.

Оказва се, че до 2050 година само в Щатите трябва да бъдат произведени 350 млн. електромобила, за да може да се намалят вредните емисии. В същото време, в момента само 0,3% от превозните средства, които в момента се движат по пътищата на страната, са напълно екологични.

Учените са категорични, че подобни обеми на производство няма как да бъдат постигнати през следващи 30 години. В много държави по света именно 2050 година е срокът, в който трябва да бъде спряно производството и продажбата на превози средства с двигатели с вътрешно горене.

Затова и екипът, провел изследването, препоръчва на властите не само да поощряват производителите на екологични превозни средства, но и да създадат обществен транспорт с електрическо задвижване, както и да увеличат броя на алеите са велосипедисти, които все още са доста малко на брой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекалено голяма важност си придава човечеството, а истината е че хората са едни прашинки в безкрайния космос, а планетата я е имала преди нас и ще я има след нас. Планетата е преживяла далеч по-страшни неща от гaзовeтe на кравите или колите.
4
1
 
10
 
! Отговори
Край преди 3 години
И се почва как ел. колите щели да станат достъпни ефтини и за всички и тогава да се подобри екологията.Ми няма. Ел. колите ще подобрят екологията щото ще са Скъпи и за това малко и само за сравнително заможни.ДВГ колите ще бъдат забранени защото и на 30г. и за 500 лв. могат да возят - това значи че са достъпни за 6.9 млр. от 7 млрд население на земята. Това света не може да го пенесе без да заприлича на София.Ел. кола смислена под 10 хил. долара няма - даже и пета употреба да е.
3
2
 
18
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 3 години
Е, въглеродния двуокис се увеличава и при спрели самолети, кораби, камиони и автомобили. Пробата март-април-май го показа. Проверете и ще се убедите. Който факт сам по себе си дава повод за доста размисли по въпроса дали не ни послъгват доста яко.
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промените в климата ще се случат без значение с автомобилите или без тях. Просто Земята си навлиза в цикли - доказано е, че дори и когато не са съществували хора на Земята, е имало топли периоди и ледникови периоди. Реално само може малко да отложим топенето на ледниците, но със супер малко време. Нищожно малко.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глобалното затопляне ...абе щях да пиша, но се уморих. Грета какво тръцна по въпроса?