Tesla превишава скоростта на пътя, а шофьорът... на задната седалка

Според блогър виновни са всички други, но не и намиращите се в колата
21 дек 2020 20:20, Нели Христова
41
Tesla превишава скоростта на пътя, а шофьорът... на задната седалка
Снимка: YouTube

Надалеч от Харков полицейски патрул спира електромобил Tesla Model 3, който се е движил в режим на автопилот. Причината е превишение на скоростта с 36 км/ч, но шофьорът отказва да признае вината си, тъй като по това време се е намирал на задната седалка, пишат от Automedia.

Собственикът на колата се оказва популярен украински блогър, който твърди, че колата сама е решила да превиши ограничението на скоростта. Той е категоричен, че през цялото време се е намирал на задната седалка на електомобила и е нямало как да повлияе на управлението.

Блогърът дори препоръчал на правоохранителни органи да изпратят претенциите си на Илон Мъск, който отговаря за продукцията на Tesla. Според украинеца, системите на електромобила при движение на автопилот използват данните на Google Maps, така че виновни са всички други, но не и намиращите се в колата в този момент.

Интересното е, че водачът сам е разказал на полицаите, как по време на движение се е преместил на задната седалка (това се вижда и във видеото), което само по себе си също е сериозно нарушение на правилника на движение. Повечето производители, в това число и Tesla, са категорични, че дори при движение на автономен режим водачът трябва да остава на мястото си и в случай на нужда да поемат управлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нищо не е станало както казахме Той е блогър
30
0
 
2
 
! Отговори
Баннат преди 3 години
Поне е бил в автомобила.
29
0
 
5
 
! Отговори
Мая Безпартийная преди 3 години
Типично за този район на светът:грубо, нагло, тъпо!
28
0
 
3
 
! Отговори
Кико о преди 3 години
Руски, украйнски блогър съобщи?!?!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което от Тесла не използват като реклама е, че над 1800 са катастрофите в САЩ всяка година от грешки на автопилота им и такива заспали като тоя.... Един даже се беше разделил с главата си като теслата се завря под един прицеп със 130 хехе
26
0
 
1
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
Tesla дори не трябва да се споменава след като е хакнал сензора за ръце на волана, което е еквивалентно на тухла върху ***//ала на обикновена кола
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Човек само в квартала във Варна има толкова Тесли, не се изцепвай така
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама от видеото не се вижда, че за да спре на полицейската палка е седнал отпред
23
0
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
бре, че и на полицейска палка реагира компютъра
22
0
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Тоя е пълен загубе..няк.
21
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Притежавам една от трите Tesla 3 в България и мога смело да кажа, че досега не съм имала инциденти. Тези коли са бъдещето.
20
2
 
4
 
! Отговори
обикновен българин преди 3 години
Безспорно той си е виновен.Защото той е подкарал колата той е включил автопилота и той е дал командата.Ама според закона не е зад волана и не управлява той реално.И става казус от юридическа гледна точка.Така че има някакви основания да се репчи на полицията.Тепърва ще променят някои закони заради този автопилот
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко трябва да си пр0ст, че да си сам в кола, на задната седалка и да оставиш неква електроника да те вози и да очакваш да стигнеш жив някъде си.*** това са прост0тиите на оня мъск.Вие що му се връзвате на болния мозък?Няма аз да си карам колата, ами ще я оставя сама да се движи.Зарежи ти тоя електрокар, дето един бъг може да ме затрие мен, семейството ми и останалите участници в движението.Виждат, че с тия тесли недодялани има винаги проблеми и пак ги оставят на автопилот. Ми хвани си рейса бе.
18
6
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Защото постигна за десет години това,което могъщата Русия още не може....?!
17
0
 
20
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
тези блогъри стават все по нахални и по нахални...на тоя му трябват индийските полицаи с дългите сопи да му теглят един здрав бой...
16
2
 
6
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
Тесла да прави само голф-колички и електрокари !!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При комунизма и кибритите са били по БДС.
14
0
 
10
 
! Отговори
К. К. преди 3 години
Да се преместиш на задната седалка е действие на неврастеник, който иска да демонстрира пълния си ***. отизъм!!! Трябва да бъде бит с пръчки на голо!
13
0
 
11
 
! Отговори
Ах мамин преди 3 години
Тези блогъри все повече мязат на мадами :) ходил блъскал, направил мускули, но излъчване като на девойка от панелка. Интернета убива!
12
0
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Аз нямам...доверие на себе си,а камо ли на някаква...тенекия.