Само за 2 месеца 10 Great Wall-а се запалиха при ниски температури в Русия

Всички инциденти са регистрирани при температури от -30, -40 градуса
1 фев 2021 20:22, Нели Христова
39
Само за 2 месеца 10 Great Wall-а се запалиха при ниски температури в Русия

Китайският производител Great Wall организира сервизна акция на повече от 16 000 кросоувъра от моделите Haval F7 и F7x, след като се оказа, че те имат проблем, който води до самостоятелно запалване при ниски температури. Тя ще засегне автомобилите на пазара в Русия, където са отчетени повече от 10 такива случая само за 2 месеца, пишат от Automedia.

От компанията обявиха, че собствениците на изгорелите автомобили ще бъдат компенсирани с нови, а останалите трябва да посетят сервизите на Haval, където ще бъде извършен ремонт. Любопитното е, че всички инциденти са регистрирани при температури от -30, -40 градуса по Целзий, когато техните собственици са се опитали да загреят двигателя от разстояние. В някои от случаите пожарът е възникнал и по време на движение.

„Общият брой на изгорелите автомобили не е повече от 10, като специалисти от научно-изследователския център на Haval проучиха внимателно всеки един от тях. Най-вероятно проблемът е с херметизацията на тръбите на горивната система, която е била повредена по време на транспортирането на автомобилите“, обясниха от Haval.
За да избегне евентуални съдебни дела, компанията ще компенсира всички пострадали, а освен това ще ремонтира за своя сметка и всички продадени вече автомобили от двата модела за своя сметка. Самите кросоувъри се произвеждат в завода на Great Wall в Русия, като собствениците на изгорелите или пострадали от пожар коли ще могат да избират между нов автомобил или парична компенсация.

Първите съобщения за изгорели кросоувъри на Haval се появиха още преди година, като тогава във форуми на марката в Русия бяха публикувани и снимки на китайски автомобили. При това всички те се запалват само в райони с много студен климат. Притежателите на F7 и F7x тогава дори обявиха, че предпочитат да свалят акумулаторите на колите си след спиране с риск машината да замръзне, вместо да изгори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
10
 
! Отговори
Робот преди 3 години
Това да не са на Узунов джипките?
17
4
 
10
 
! Отговори
Капитан Очевидност преди 3 години
Huawei, Xiaomi, ZTE, HiSilicon и 86 други компании се обединяват за производство на китайски процесори.Европейския съюз също инвестира няколко милиарда евро за производство на компютърни технологии в Европа, за да сме независими от САЩ, в България отскоро има даже суперкомпютър, защо да вървим назад???Европа има други недостатъци с джендъpските политики, но специално за технологично развитие е много напред. Още повече, че Huawei, Xiaomi, ZTE СЕ МОЛЯТ да продават в Европа, а не ние в Китай :)
16
1
 
12
 
! Отговори
Капитан Очевидност преди 3 години
При транспортиране може да се одере боята или да се счупи някакъв детайл отвън по купето или долу по шасито, но тези горивни тръби са отвътре, не могат да се повредят току така. Още повече, че да дадат дефект точно под -20СТова си е типично преднамерено скaпано качество от скръндзария и мизepия.
15
8
 
3
 
! Отговори
чети внимателно преди 3 години
Huawei, Xiaomi, ZTE, HiSilicon и 86 други компании се обединяват за производство на китайски процесори.Те ще вървят напред,ние - назад !
14
0
 
15
 
! Отговори
Капитан Очевидност преди 3 години
Най-вероятно проблемът е с херметизацията на тръбите на горивната система, която е била повредена по време на транспортирането на автомобилите, обясниха от HavalЗа това, че проблемът е с херметизацията на тръбите на горивната система им вярвам - то е очевидно. НЕ ВЯРВАМ обаче, че е била повредена по време на транспортирането на автомобилите - ти можеш ли да ми кажеш как се поврежда гумено уплътнение в дълбочина на двигателя при транспортиране? При транспортиране може да се одере боята или да
13
2
 
0
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Цъ 11 - ти да не си Капитан Очевидност?Спасибо, Кэп! :)
12
1
 
10
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
В интерес на истината колата не е лоша на външен вид, че дори и вътре е барната. Но кой би ти дал нормална остатъчна стойност за подобна барака?! Никой. Предпочитам да дам 60к за каква да е друга марка. За толкова е ясно, че ще е евтина марка коли, но все пак. Е, разбира се, моментално би се включил някой ceлтак как ще си вземе за 20к ML осма употреба.
11
3
 
29
 
! Отговори
Тц тц тц преди 3 години
Типичен пример за скaпано китайско качество. Тръбите за гориво са метални, но с гумени уплътнения между сегментите. Чайниците много добре знаят, че за руския пазар трябва да сложат уплътнения, като за руската зима, които да издържат до -50 градуса Целзий. Те обаче слагат уплътнения като за европейския и китайския пазар т.е. до -20 градуса. Под -20 градуса обаче евтините уплътнения се нацепват и като се стоплят тръгва теч на гориво, което води до пожар. Добре, че поне няма човешки жертви.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След инцидентите GreatWall го прекръстили на GreatFire
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ОЛАФ правилно са направили разследване за похарчените милиони евра за тия трошки...
8
3
 
6
 
! Отговори
Караянчева преди 3 години
Ми одете пеш бе
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щот слагат водка вместо бензин и нафта ..шъ съ преодолей проблема все пак според нашти икономически анализатори Китай е водеща Економическа сила в света с тез коли направо става космическа ,марсианците кат ги съживим ,шъ съ избиват да купуват китайско..най- вече прилепи ..ами така е лека -полека ще излезе истината как поднебесната империя е един КНИЖЕН тигър щот управляван от ко..му..ня..ги ..нищо не са постигнали и няма да постигнат , единствения им управленченски ход е РЕПРЕСИЯТА
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купувач: Да очаквам ли някакви проблеми с паленето на колата рано сутрин при -40C?Продавач: Никакви, сър! Дори ще усетите рязко затопляне на купето със светлинна сигнализация.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези "автомобили" кой би си ги купил, освен Бай *** и някой руснак?! Факт е, че е без пари и за 55-65к лв. купуваш топ модел с топ оборудване и действително на външен вид не е зле, но бих предпочел базов Кодиак (даже за към 70к може да се вземе със сносни екстри) или подобна машина за тези пари.
4
1
 
17
 
! Отговори
Шао Плам преди 3 години
Гордата Китайка се самоубива с думите: - Аз да не съм куче, че да ме държат отвън на минус 40 !
3
3
 
8
 
! Отговори
до неразбралите преди 3 години
Като ви сложат чипа,ще палите със код:666....
2
0
 
18
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 3 години
Номера на китайката.
1
0
 
54
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Ето кола, която пали и на -40 градуса...