Връх на глупостта: Майка снима сина си, който спи зад волана на Tesla

Много хора все още не разбират възможностите на автопилота
16 фев 2021 19:30, Нели Христова
102
Връх на глупостта: Майка снима сина си, който спи зад волана на Tesla
Снимка: YouTube

Ако сте уловили някакви истории за Tesla в масовите медии през последните години, вероятно ще сте наясно, че компанията редовно трябва да се занимава с някои сложни съдебни дела и жалби в резултат на масовото неразбиране от страна на хората, на какво всъщност е способна функцията за автопилот в автомобила.

В резултат на това става катастрофа след катастрофа, но изглежда, че докато някои хора могат да обвиняват за нещастието си собственото си невежество, други умишлено поемат този глупав риск.

Да спиш зад волана на Tesla не е нищо ново - множество такива видеа се появяват в мрежата периодично, заснети от гледната точна на шофьорите на други автомобили, които случайно попадат на причудливата гледка - движеща се кола, дремещ шофьор. Но последното подобно видео, което бе публикувано, със сигурност разкрива кои са принца и кралицата на глупостта.

Едно младо момче решава да стане звезда в TikTok, като се снима как "спи" в Teslа, докато зад волана няма никого. Операторът на това видео е не някой друг, а собствената му майка.

Видеото започва с хлапето, което обяснява каква е идеята зад видеото му, а на фон можете да чуете майката на момчето, която му казва, че светлината намалява и че пиковият час наближава, което още повече влошава тази иначе лоша идея.

Въпреки това момчето настоява видеото да бъде заснето. Майка му се съгласява. 

След като излеза на магистралата, Момчето активира автопилота и увива претеглена лента около волана, за да  изключи предупредителната система. Оттам нататък майка му го заснема със затворени очи и колата, движеща се с висока скорост край преминаващ трафик. Той първо се преструва на заспал на предната седалка, а след това в движение се мести на задната седалка, където си е направил импровизирано легло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"От 20 години вече тесла не са мръднали и на милиметър в технологията на задвижването и захранването но тъпчат колата с електроника."Не съм съгласен с това изказване.Първата им продуктова кола е от преди 15, не 20 години.Първата им кола подържа 16.8 kw зареждане.Последната подържа 250 kw.Очкаванията за Plaid + са - 2.2 тона седан, 2 секунди от 0-100, 600 мили пробеб.Покажи мо коя кола изобщо ускоряваше под 2 секунди, не лекрическа, ами като цяло, само допреди 5 години?
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия коли трябва да ги оборудват с легла.
23
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Смях"Само 10% от енергията на батерията отива за задвижване, другите са за носене на самата батерия. Тоест горят въглища които пушат и отделят СО2 да произвежат ток с който се зарежда батерията и само 10% от енергията на тези изгорени въглища се използва за кола която не отделя СО2, но хората вярват на тази дивотия."Самото ти изкзване е безумно. Както и целият ти живот.
22
0
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Когато спим в самолет който е на режим автопилот никой не снима.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този сайт е връх на глупостта, къде да публикуваме цитати от неграмотните писания на "екипа"?
20
0
 
8
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
На тези хора трябва да им дадат по една мотика осми номер ,и по цял ден да копат !!!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Ааа, не си прав! Няма как да ги стигнем американците... по простотия.
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СмяхТи дали съзнаваш каква глупост изръси или ти трябва помощ да осъзнаеш?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНяма да я махнат, това им е силата. Никой друг няма такова на пазара, което да работи по същия начин.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 16Абе то и за пилотите е така,ама оня дето падна два пъти и уби сума хора не даваше компа на пилотите да управляват ръчно.Та водача е архаично понятие при наличие на компютър и спътник!ОСОБЕНО В ОРЪЖЕЙНАТА ИНДУСТРИЯ!Която вече се пренася за мирни цели!!!
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подобни изпълнения освен да принудят ТислЪ да премахне функцията за автопилот - едва ли ще постигнат друго.Иначе - да, готина функция, но й трябва още доработване. Да не кажа доста доработване. Което няма как да се случи, ако я забранят.
14
2
 
8
 
! Отговори
sd преди 3 години
тинейджър който плаче за наградата ''Дарвин'' за най-глупава смърт на човек, който няма наследници.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Според закона за движение по пътищата, и не само нашия, а навсякъде по света, има ето този член. "Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват."Въпреки автопилота, това си остават 2 тона ламарина които се движат със 100км/ч.Представи си, чесофтуера на автопилота не разпознае даден обект...
12
3
 
8
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Само 10% от енергията на батерията отива за задвижване, другите са за носене на самата батерия. Тоест горят въглища които пушат и отделят СО2 да произвежат ток с който се зарежда батерията и само 10% от енергията на тези изгорени въглища се използва за кола която не отделя СО2, но хората вярват на тази дивотия.
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тесла не е кола. Това е по скоро натъпкан с електроника гаджет за забавление. От 20 години вече тесла не са мръднали и на милиметър в технологията на задвижването и захранването но тъпчат колата с електроника. Една кола от среден клас като голф или рено меган или опел астра е класи над Тесла като поведение на пътя и като окачване и като комфорт.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"в резултат на масовото неразбиране от страна на хората, на какво всъщност е способна функцията за автопилот в автомобила."Ами ако възможностите й не отговарят на името, тогава да го променят на "имитация на автопилот" за да не заблуждават клиентелата си.
9
1
 
8
 
! Отговори
Гошку преди 3 години
Американци, сър....
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде бе, знаем ви журналистите. Ако беше станала катастрофа, пак щяхте да пишете "Кола на Тесла уби майка и син". Виждали сме ви какви ги дращите в подобни случаи.
7
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Могат да се снимат където искат. Нито има нещо опасно, нито нещо забранено.Детето спи или лежи. Колата стои.Е, и.Свръх глупава статия.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простотията няма граници. Няма Америка, няма България - простото си е просто навсякъде.