Три причини да се откажем от ръчната скоростна кутия

Съвсем скоро механичните скорости ще изчезнат, твърдят експерти
24 сеп 2021 23:40, Нели Христова
118
Три причини да се откажем от ръчната скоростна кутия
Снимка: Pixabay

В някои държави по света автомобилистите, избиращи автоматичната скоростна кутия за своите коли са мнозинство, но в други е точно обратното. Има и страни, в които двата типа трансмисии са разделени по равно, но това не пречи на експертите да твърдят, че съвсем скоро механичните скорости ще изчезнат.

Едно от последните проучвания сред европейските потребители също показва подобна тенденция. Съотношението на участвалите в допитването шофьори е 63 срещу 37% в полза на привържениците на автоматичните скорости. Съответно, 54% посочват конкретно една от трите трансмисии - класически автомат, роботизирана или вариатор, а другите 9% отговарят, че биха избрали "каквото и да е скоростна кутия, стига да на е механична".

Това накара експерти да посочат трите причини, поради която механичните скорости вече се считат за анахронизъм:

1. На новите шофьори не им е удобно използването на механична скоростна кутия.

2. Производителите все по-трудно успяват да "впишат" този агрегат в съвременните екологични норми.

3. При механичните скорости не може да се използват асистенти на водача като адаптивен круиз-контрол и автопилот.

А кои са трите предимства на ръчната скоростна кутия, четете на сайта на Automedia.


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хахаха, абе какво се менявите до 3 години спира производството на ръчки масово !!! Да не говорим че до 5 спират производство на коли с ДВГ . Който иска ръчка да си кара трошката, ново няма да има
7
6
 
5
 
! Отговори
... преди 2 месеца
vremeto nalaga svoeto . vse niakoga 6te se mine samo na avtomatik
6
29
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Автоматичната скоростна кутия е в пъти по-удобна отколкото механичната. Особено за градско. Не виждам причина да ползвам механична, при положение че ИМА създаден автоматик. Защо? Да се правя на големия шофьор и да ръчкам постоянно първа, втора, трета??? А и предпоставката за катастрофа си мисля, че има логика да намалява ако караш автоматик. Но тук *** трудно приема хубавото. Все Запада и Европата са му криви.... Лично мнение.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
4та причина, ремонта е малко по-скъп
4
6
 
33
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Поредната евро г е й.ска малоумщина.. ....... . ... . ...Как по-точно "производителите не успяват да впишат този агрегат в еконормите", понеже скоростната кутия няма нищо общо със екологията?!Първо оправете бардака,наричан шофьорски курсове,защото от трима инструктора,четвъртият става горе-долу за нещо,и върнете полигона,та поне да понаучите новите шАфьори как се паркира.Дали случайно ръчната скоростна кутия не пречи на масовото ваксиниране,или както го наричате "боцкане",м?
3
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Джендър поколението скоро няма да може и ролкови кънки да кара от мързел и малoyмиe...
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Авно лобито си промени меннието? Да не да познат от Балкнстар да продават Тесла?
1
3
 
29
 
! Отговори
ABC преди 2 месеца
И трите причини са НЕ верни. Първо като нов шофьор не ти пречи скоростната кутия, всичко. 2. Механичните скоростни кутии се вписват във всички еко-норми, защото просто имат по-малък разход на гориво от аналогичен автомобил с автомат. И трето на автомобил с механична скоростна може да има круз-контрол. Проблема при автопилота, не е в кутията, а кой е отговорен пред застрахователите при евентуален инцидент.