55 хил. литра вода отидоха за гасенето на горяща Tesla

Заради батериите автомобилът се запалва отново и отново
20 ное 2022 22:47, Нели Христова
103
55 хил. литра вода отидоха за гасенето на горяща Tesla
Снимка: БГНЕС

Малко преди 11 часа сутринта във вторник, 15 ноември, Доброволната пожарна компания Morris Township получава обаждане за горящ автомобил на междущатска магистрала 80 в централна Пенсилвания. Няколко часа по-късно с помощта на хиляди литри вода електрическата Tesla, която е предизвикала пожара, най-после е загасена и може да бъде преместена безопасно от пътя, пишат от Automedia.

За щастие никой не е пострадал при инцидента, при който чисто това Model S (доставена е на собственика предишния ден) се удря в отломки на пътя. Според един от пътниците в автомобила, след сблъсъка от долната част на електромобила започва да излиза дим. В колата има трима души и куче, които се излизат веднага.

Те изваждат голям късмет, защото Model S пламва почти веднага и изгаря напълно. Пожарникарите от Morris Township пристигат бързо и изливат две цистерни с вода (15 141 литра), но това се оказва недостатъчно, за да се потушат пламъците. На мястото пристигат три екипа на други пожарни команди, които използват още 45 425 литра, за да загасят огъня.

Така се оказва, че за потушаване на пожара си използвани над 55 000 литра вода. Това е значително повече от нормален автомобилен пожар, за който са нужни около 1900 литра вода, твърдят от противопожарната служба.

„Заради литиево-йонната батерия на превозното средство, потушаването на този пожар ще изисква допълнителни цистерни, тъй като превозното средство ще продължи да се запалва отново и да гори яростно на моменти. Бяха нужни повече от два часа непрекъснато изливане на вода върху автомобила, тъй като батерията започваше да се запалва отново и да задържа високи температури“, обясниха от Morris Township в страницата си във Facebook.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще гасиш ток с вода? Трябва съвсем да не са в час тези пожарникари.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ... Като няма друго и водата е решение, но да, вярно е, че водата съдържа кислород и затова не е за препочитане при гасене на пожари, но също е вариант!
47
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези пожарникари не са ли виждали прахово гасене на пламък? Има и други техники на гасене, водата в случая не е решение.
46
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тесла, правена с теслата.
45
2
 
17
 
! Отговори
криптозоолог преди 1 година
Зелените ***.оти се гаврят със публиката/тълпата. Гаврят се от години и тълпата не се усеща. BTW , тълпата не е важна и със нея и без нея все тая.
44
1
 
22
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Можеше да напишат пейсет и пет милЙона милилитра вода. Съвсем спокойно. Дали са десет или сто милйона разлика нЕма, батерията просто трябва да си изгори. Можело е да я гледат как догаря, а през това време да си правят селфита на фона на пожара, ефекта щеше да е съвсем същият.
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма как да я спрат веднъж като е започнало горенето дори и с вода. Просто трябва да се изчака да изгори.. Дори и да спрът кислорода до лития с покривало, това покривало ще трябва да го махнат рано или късно и пак ще започне да гори.
42
4
 
31
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Днес бг ме учудва, че пише за така нареченета "екологично чистата енергия" на електрическите коли. Е малко със закъснение обявява това, което се случва с теслите - още преди половин година имаше идентичен случай, но все пак това е "днес бг" и за тях архивите са новини -)-)-). Само да допълня "новината" - производството на батерии е в пъти по-вредно от двигател с вътрешно горене.
41
4
 
24
 
! Отговори
Св. Бойко Еднокнижни преди 1 година
Тези пожарникари съм го тренираш лично аз, в Банкя. Те си знаят. Наливаш докато язовира пресъхне или Доган почне да мърмори, че няма вода за ВЕЦ-а.
40
1
 
33
 
! Отговори
Поета го е казал: преди 1 година
Не се гаси туй, що не гасне (литий)!
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова ли не можахте да напишете 55 тона? Само драма, само преувеличения....
38
2
 
30
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Значи горящ литий не може да се угаси и с пожарогасител. Литият продължава да гори и в атмосфера от СО2, като се отделя въглерод. Единственият начин да се угаси е пясък, много пясък. А бе тепърва ще берем сериозни ядове с електроколите.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са ли имали пожарогасител в колата ?!
36
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм сигурен кое е по- голямо : Човешката Алчност или Глупост ! От Алчност ни навират тези електрически таратайки насила , а всъщност са по-вредни от всеки друг двигател ?!
35
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Батериите не могат да ги рециклират или е много скъпо и ги държат на площатки, които, ако пламнат ще отровят планетата.
34
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да има допълнителни данъци за тези таралясници, за да го произведеш тоя таралясник изразходваш енергия все едно си карал кола с дизелов мотор 20 години. Производството на тези батерии са бая енергоемки, а после възможностите им са мижави на фона на ДВГ.
33
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще разберат, че автомобилите с батерии е пълна глупост. Те дори замърсяват повече. Батериите какво ще ги правим когато им изтече годността. Алчността погубва света, това е видно.
32
1
 
19
 
! Отговори
Golf 251.9TDI4motion преди 1 година
Да си купят следващия път голфич, и нема да се горят. Са Мъски ли ще плаща водата, щото не е малко
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мирише на карамфили и рози, около тази каруца.
30
0
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
нормално