Екшън на гейпарада

С извънредна полицейска акция започна гейпарадът в София
28 юни 2008 18:04, Екип на Dnes.bg
411
Екшън на гейпарада
Снимка: Dnes.bg

Гейпарадът в снимки

С извънредна полицейска акция започна гейпарадът в София, предаде репортер на Dnes.bg.

Футболни ултраси и крайни националисти се опитаха да попречат на шествието, но полицията ги спря.

Около 25 футболни ултраси и крайни националисти бяха поставени в легнало положение на тревата в градинката пред хотел „Хилтън“, за да бъдат неутрализирани. По-късно голяма част от тях бяха арестувани.

Парадът започна в 16.30 часа от Моста на влюбените (зад НДК).

Желаещите да се присъединят към шествието в началото бяха твърде малко. Постепенно обаче участниците в парада започнаха да се събират и броят им достигна около 200 души.

Малко по-късно непълнолетен младеж хвърли бомбичка по шестващите.

Наложи се намесата на полицаи с палки и защитни шлемове.

Противници на гейпарада се опитаха да последват тълпата, но полицията ги спря. Това разгневи част от скинарите и ултрасите и те неколкократно мятаха бомбички и димки срещу органите на реда и участниците в шествието.

Изненадващо гейпарадът продължи към Орлов мост, а не към Южния парк, както бе обявено предварително. Накрая участниците в шествието се отправиха към Червената къща.

По-късно в събота от МВР съобщиха, че са задържани около 60 скинари заради нарушаване на обществения ред. Част от арестуваните са носили метални боксове.

Лидерът на БНС Боян Расате също е сред арестуваните. По случайност един от служителите на СДП не е ранен. Това станало, когато полицаят е спрял за проверка Боян Расате. Лидерът на БНС се е движел в група с няколко свои поддръжници, които хвърлили в краката на униформения запалени димки, увити във вестник, уточняват от пресцентъра на МВР.

Гейпарадът в снимки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Martin преди 15 години
Бои по глупавите бе. Тези които са си Хомосексуални си седят у тях.Те немогат да бъдат пренебрегвани, но ето еи такива дето им праи кефа да им пухат в рунтавите дупета и да им се то4ат в гьзовете БОИ ! Защто глупавите полицаи ги охраняват? Защтото ги е страх да не бъдат пребити от бои позиращите ...
70
0
 
0
 
! Отговори
оня преди 15 години
Така да бъде!!! Аз организирам парад на хетеросексуалността!!! След това айде да организираме парад на пържолите! Да не ги дискриминираме! След това парад на педофилите, ченгетата, извънземните, столичаните, провинциалистите, политиците, абе на право на всеки и всичко!
69
0
 
0
 
! Отговори
Ivsi преди 15 години
Ебасе простаците,какво им пука на хората че са гейове?Ами родителите с малките деца?На мен не може да ми побере главата кой допуска подобно нещо в центъра на София! ОТВРАТ!
68
0
 
0
 
! Отговори
ll преди 15 години
Винаги ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ са били на"земята".Кой с куршум в челото,кой с нож заклан,друг с бомба следващия с чадър,днес със палки.И всичко това е от едни други "българи", който ни срамят пред света.
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Надявам се да изядъд един солиден бой.Всеки има право да бъде какъвто си иска.Като си си , бъди си , но не го афиширай.Събирай се с други *** , ходете си по *** партита , но това да не засяга никой друг който не иска да бъде замесван.По принцип , разрешаването на този парад е дискриминация по простата причина че хомосексуализма е незаконно нещо в България - както е педофилството , проявата на насилие на базата на расизъм и т.н.Ако ще разрешават гей-парад , ама то треа да се разреши и парад на Педофилите , на Расистите и т.н ?! Държавата ни може пре спопокойно да бъде съдена точно заради това , защотото това си е чиста дикриминация.Едва ли ако някоя нациска организация иска да си направи парад ще и разрешат ?!
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да бе сигурен съм че те са излезнали да правят любов публично...
65
0
 
0
 
! Отговори
Син вълк преди 15 години
Какво ше им неутрализират на двайсет и петимата българи ? Да не са носели бомби ? А разголените хомота всички продажни *** ги подкрепят !!!На България *** не й трябват. Да ходят в Анадола щом искат да са анти-човеци !!!
64
0
 
0
 
! Отговори
нетолерантен преди 15 години
Сега 2008 сме и много хора вече са си открито гейове, на мен това не ми пречи, СТИГА ДА НЕ МИ СЕ НАТРАПВА!!! Аз протестирам именно срещу това! Като си имаш перверзии, си ги таковай у дома, а не в БАШ-ЦЕНТЪРА на София, където има малки деца и възрастни и обикновени граждани (като мойта скромна личност), на които не ни е приятно да гледаме извращения!!! Затова твърдо казвам .... НЕ на толерантността, ДА на нормалността!!!
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 58:Ами национаНистите сигурно за тва са дошли. Да "им е яко", както казва 59.XAXAXA
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХА ВЕРНО В СОФИЯ СА НАЙГОЛЕМИТЕ *** :) ХОДЕТЕ ДА ЛАПАТЕ ТАМ ЗАД НДК!!! НАЛИ СЕ НАЙГОТИНИТЕ НЕЩА СА В СТОЛИЦАТА. ПОЗЬОРИИИ
61
0
 
0
 
! Отговори
i преди 15 години
мерси за поста за парада в Букурещ :) много ме разсмива - ама това си е чиста трагикомедия балкански нрави...
60
0
 
0
 
! Отговори
v_L преди 15 години
nqkoi da gi izkoli tez bukluci,*** pedalska
59
0
 
0
 
! Отговори
БНС преди 15 години
там в Европа са истинските *** а тука само позьори!! модерни да сме маммицата ви
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
малеее ше им е яко на легналите :Д
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"В момента около 25 футболни утраси и крайни националисти са поставени в легнало положение на тревата ..."Всеки момента очакваме гейовете да ги атакуват в гръб :)
56
0
 
0
 
! Отговори
ss преди 15 години
az predlagam da si napraviat parada v konezavoda ,pone 6te ima za kakvo da se hvanat
55
0
 
0
 
! Отговори
ТонеФ преди 15 години
Анонимника 40,извинявам се ...
54
0
 
0
 
! Отговори
G. преди 15 години
Geiovete kato iskat da si praqt orgii ytqh po 50 choveka ako iska da se liyshtqt , no nqmat mqsto podobni demonstraciii po ylicite na koqto i da e durjava!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Този т.нар. "парад" е огромна грешка. Не трябваше да се допуска обратните да демонстрират и натрапват на нормалните хора сбърканите си сексуални наклонности, особено по време на Петровия пост. А какво да кажат родителите, които с децата си минават по това време покрай тия екземпляри?! Какво сме виновни ние, хората с нормална секссуална ориентация и нашите деца, че шепа обратни искат да ни навират в очите отклоненията си? На какво основание сме длъжни да гледаме на публични места такава мръсотия? На какво основание тези типове унижават с поведението си милионите българи, които са нормално сексуално ориентирани и НЕ ЖЕЛАЯТ да гледат тази невиждана простащина? На какво основание тези ще натрапват мръсотията си пред очите на непълнолетни?
52
0
 
0
 
! Отговори
ТонеФ преди 15 години
Браво Андрей,изцяло заставам зад твоето мнение! A колкото до анонимника 41,ти сигурно си един от тия дето са искали да ги счупят от бой!