Екшън на гейпарада

С извънредна полицейска акция започна гейпарадът в София
28 юни 2008 18:04, Екип на Dnes.bg
411
Екшън на гейпарада
Снимка: Dnes.bg

Гейпарадът в снимки

С извънредна полицейска акция започна гейпарадът в София, предаде репортер на Dnes.bg.

Футболни ултраси и крайни националисти се опитаха да попречат на шествието, но полицията ги спря.

Около 25 футболни ултраси и крайни националисти бяха поставени в легнало положение на тревата в градинката пред хотел „Хилтън“, за да бъдат неутрализирани. По-късно голяма част от тях бяха арестувани.

Парадът започна в 16.30 часа от Моста на влюбените (зад НДК).

Желаещите да се присъединят към шествието в началото бяха твърде малко. Постепенно обаче участниците в парада започнаха да се събират и броят им достигна около 200 души.

Малко по-късно непълнолетен младеж хвърли бомбичка по шестващите.

Наложи се намесата на полицаи с палки и защитни шлемове.

Противници на гейпарада се опитаха да последват тълпата, но полицията ги спря. Това разгневи част от скинарите и ултрасите и те неколкократно мятаха бомбички и димки срещу органите на реда и участниците в шествието.

Изненадващо гейпарадът продължи към Орлов мост, а не към Южния парк, както бе обявено предварително. Накрая участниците в шествието се отправиха към Червената къща.

По-късно в събота от МВР съобщиха, че са задържани около 60 скинари заради нарушаване на обществения ред. Част от арестуваните са носили метални боксове.

Лидерът на БНС Боян Расате също е сред арестуваните. По случайност един от служителите на СДП не е ранен. Това станало, когато полицаят е спрял за проверка Боян Расате. Лидерът на БНС се е движел в група с няколко свои поддръжници, които хвърлили в краката на униформения запалени димки, увити във вестник, уточняват от пресцентъра на МВР.

Гейпарадът в снимки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
нетолерантен преди 15 години
Абе ченгета ***, бива ли такава простотия бе? Вместо да биете наште момчета, трябваше да ступате ***!!! Или може би и вие сте такива?
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
или е по добре да гледаме пияните крайни националисти,как се задяват с хората.
49
0
 
0
 
! Отговори
БНС преди 15 години
там в Европа са истинските *** а тука само позьори!! модерни да сме ви ***
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Румънски печат: Гейпарад като мини гражданска война.Букурещ. Първите страници на румънските вестници днес са по-пъстри от обикновено, тъй като изобилстват от снимки на преминалия в събота по улиците на Букурещ гейпарад, завършил, за жалост, с многобройни инциденти. Адевърул пише, че жителите на румънската столица не били виждали подобни улични боеве от времето, когато миньорите на Мирон Козма се опитали да превземат града. Изданието твърди, че за европейския зрител сцените от събота напомнят по-скоро за Москва, отколкото за Брюксел. Котидианул сравнява парада с мини гражданска война. Вестникът пише, че хомосексуалистите, организирали парада, за да настояват да бъдат зачитани правата им, а събралите се по съседните улици жители на Букурещ гледали на проявата или като на цирк, или като на заплаха. Подобно на почти всички останали румънски печатни издания и Либертатя остро осъжда проявите на насилие и нетолерантност, предизвикани от привърженици на крайнодесни организации, но и от обикновени граждани. Стотици млади екстремисти поискаха да демонстрират омразата си към това сексуално малцинство и влязоха в сблъсък с органите на реда, охраняващи проявата. Инцидентите приключиха с ранени, арестувани и преследване между жилищните блокове. Други няколко хиляди жители на Букурещ яростно освиркаха колоната и я замерваха с яйца, домати и бомбички, разказва вестникът.
47
0
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 15 години
И това са ултраси на Левски и прасетата,за къв сектор Б говориш бе ,сектор Б сме само националисти бе ...
46
0
 
0
 
! Отговори
TAHIR преди 15 години
В момента около 25 футболни утраси и крайни националисти са поставени в легнало положение на тревата в градинката пред хотел Хилтън."това е мястото където често членове на крайните националисти срещу една доза дрога! Кеф!
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Казва се уЛтраси, бе пияници! УЛТРАСИ!
44
0
 
0
 
! Отговори
BG® преди 15 години
Как така кво ми пречат "ВЕ"! Ти вчерашен ли си?
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Участници в първия гейпарад в Белград взаимно се утешават, след като в събота футболни запалянковци ги набиха, възмутени от предизвикателното им поведение. Няколко хиляди сърби участваха в бурна контрадемонстрация срещу хомосексуалистите, като влязоха в битка и с полицаите, охраняващи гейпарада. После те нападнаха и централата на Социалдемократическия съюз - партия от управляващата коалиция Демократична опозиция на Сърбия, която се обявява за защита правата на гейовете и лесбийките.
42
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 15 години
И кои точно са мръсотиите, които виждаш на парада?
41
0
 
0
 
! Отговори
Андрей преди 15 години
Като не ти харесва в България се измитай бе ***,дано с тебе тръгне сичката *** на тая страна заедно с ***,турците и ***!!!Ще ми се разхождат!!Не вие не сте хора за мен,ВИЕ сте болни и трябва да се лекувате а моето дете не е нужно като го заведа на НДК в събота да гледа някви миризливи кочове да се барат по патките.Вие искате ние да се съобразяваме с вас,тогава и вие го правете.Да си обратен не е нормално и не можете да очаквате след като не е нормално,хората около вас да го приемат за такова,може да ви се иска,но това е истината.За нормално само близките Ви го приемат,но аз нито тези 25 момчета,нито много други не сме ви близки и сте ни неприятни.Само един съвет,лекувайте се....
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
футболните ултраси са сектор Б. искали са горките и те да участват.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и като са излезнали,кво ви пречат ве?
38
0
 
0
 
! Отговори
колов преди 15 години
с кво ще нападате с ли а ?
37
0
 
0
 
! Отговори
МАМА преди 15 години
Вижте сега, това че си е извращение, извращение е от нормата, но те самите не го съзнават! Все едно на някой, който е със засегнат център в мозъка /след катастрофа.падане по глава, и други такива механични повреди/, да очакваш да осъзнава действията и желанията си! Дъщеря ми има 2-*** съученика, които не само че не крият сексуалната си ориентация, но и доста често спорят кое е нормално и кое не е! И винаги искат да са прави - да не говорим колко са отмъстителни, адски ревниви и едно от най-големите им извращения е убийството от ревност! Да пази Господ - децата си опазих, но за внуците не знам! Вярвам, че всичко тръгва от слаб контрол в детството, трябва да се зюследи обкръжението на децата и да се стягат юздите им много строго, много. Освен това много от родителите НЕ разговарят с децата си и те търсят отдушник - някой, който ще ги разбира и обича. Та така тръгва всичко - убедена съм!
36
0
 
0
 
! Отговори
mama im mrasna преди 15 години
kato sa obratni da sa si obratni ama da tragnat da mi pravqt parada.. e togava ve4e mama vi mrasna. predstavete si kak malkite deca varvq po ulicata i gledat maznite geiove kak se mlqskat. vsi4ki policeiski palki v gazovete na geiovete!
35
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
...тръгнали са с тоя смешен парад щото били обратни ... ми *** да тръгваме и ние на парад че не сме ***
34
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Тази простотия, наречена "парад" няма нищо общо с нормалните човешки ценности. Никой не ги спира обратните, но никой не е длъжен да им гледа мръсотиите и да ги навират в очите на нормалните хора
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
to4no zaradi ei takiva tolerantni kato teb,proevropeici sme na toq hal i ni upravlqvat turci.ne kazvam ,4e na4inat da se spre paradyt e s boi,no ne mislq 4e e redno nqkoi da natrapva izvratenoto si syznanie na naciqta.ne stiga 4e ve4e malko ostanahme,ami da izlezem....
32
0
 
0
 
! Отговори
Такова преди 15 години
предлагам някой ден да излезем на протест срещу 'футболни ултраси и крайни националисти' никъв респект към такива!