Екшън в стил "Атака" пред Пето РПУ, арестуваха Димитър Стоянов

Симпатизанти на "Атака" хвърлят камъни по служителите на реда
30 юли 2008 18:15, Красимир Ангелов
206
Екшън в стил "Атака" пред Пето РПУ, арестуваха Димитър Стоянов
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Димитър Стоянов е арестуван на път за митинг на “Атака”.

Доведеният син на Волен Сидеров, заедно с още четирима активисти на националистическата партия, е арестуван от униформени на кръстовището на бул. “Васил Левски” и ул. “Оборище”.

Според Волен Сидеров, петимата са се опитвали да стигнат до митинга на “Атака” пред Президентството, но по пътя са били арестувани от униформени и над Стоянов е упражнено физическо насилие.

В съобщение до медиите от МВР информираха, че евродепутатът от "Атака" Димитър Стоянов е направил опит да попречи на полицейска проверка. Стоянов е бил отведен за проверка от полицейски служители на Пето РПУ, след като се нахвърлил върху полицаите с непристойни реплики.

Около 16.30 часа на кръстовището на бул. "В. Левски" и ул. "Оборище" в София полицаите забелязали четирима младежи, които носели демонстративно вериги. След това дошъл Димитър Стоянов и без да се представи, направил опит да възпрепятства полицейската проверка на групата.

Петимата мъже са били прибрани за изясняване на случая в Пето РПУ.

По разпореждане на директора на СДП- комисар Николай Янев, след минути евродепутатът е бил освободен, без да му се снемат обяснения.

Междувременно около 250 симпатизанти на “Атака” се събраха пред Пето РПУ (улица "Марин Дринов"), за да протестират срещу арестуването на Димитър Стоянов.

Част от симпатизантите на “Атака” започнаха да хвърлят камъни по служителите на реда, както и прътове от знамена.

На мястото на инцидента пристигна и лидерът на националистите Волен Сидеров с мегафон в ръка. 

Чуха се викове и скандирания "Волен, Мафия, Атака", а полицаите бяха снабдени с каски за предпазване от ударите.

Депутатът Павел Шопов се е обадил на министъра на вътрешните работи Михаил Миков да дойде на мястото на протеста и да поеме отговорността си.

„Иво, Любо и Илияна от Габрово са задържаните представители на "Атака" в Пето РПУ“, заяви Сидеров и настоя да бъдат уволнени и санкционирани полицаите, които по думите му "са арестували и били“ активистите на "Атака".

Трима полицаи са пострадали пред столичното Пето РПУ, предаде пресцентърът на МВР. Двама от тях са ударени с дръжките на знамена.

В арестуваните са намерени верига, парчета арматурно желязо (пригодени като палки), нож и карабинери за алпийски въжета, които могат да служат като бокс.

Арестуваните са освободени около 19 часа днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
, преди 15 години
'Момчето' е Евродепутат, и не е редно един смотан американски войник в БГ да е недосегаем, а той да. Харесва ли ни или не, това е положението.
84
0
 
2
 
! Отговори
Камен преди 15 години
Еми , паля се , Шопов дърпа момчето за погано, бутат с Болен патрулката, сина му изглежда повече на ... ти си направи извод, аз определение не мога да дам. а е наш ПРЕДСТАВИТЕЛ някъде си ...
83
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ЗАЩО СЕ ДОПУСКАТ КОМЕНТАРИ, СЪДЪРЖАЩИ НЕЦЕНЗУРНИ КВАЛИФИКАЦИИ, ОБИДИ НА РАСОВА, ЕТНИЧЕСКА ИЛИ ВЕРСКА ОСНОВА?Защото може да останете с по 2-3 коментара на тема ли?Или имате за цел максимално да толерирате и да способствувате за една етническа и верска вражда?
82
0
 
2
 
! Отговори
, преди 15 години
Както виждате, никой не се гласи да 'назначи' нови избори. Обаче, без тях просто БГ е обречена на подигравка и унижение и финансов колапс. И с робското си поведение и ние допринасяме за това!
81
0
 
2
 
! Отговори
kOL4EV преди 15 години
ei,administrator4e,kompleksar sma4kan! imam mnogo hora, 6te te razbera koi si i 6te te namerq...6te te izkormq, prodajen eni4ar...6te napravq dupka v groznata ti glava i 6te te 4ukam v 4erepa...kompleksar...ne mi trii komentarite,ami prodaljavai da smakva6 novo p.orno za kolekciqta si, kompleksiran 4ikidj.iq! jalak zadrasten mirizliv grozen lain.qr!
80
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
vijte samo snimkata ... :D
79
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Каменчо, стига са напъва да плашиш децата и жените.АТАКА няма да спечелят изборите /да наберат най-много гласове/. И в парламента и министерствата няма да има скинари.А тези сега не са ли комплексирани човечета?На които им трябва ВЛАСТ и чрез нея - ПАРИ - и така се чувстват, че и те нещо струват.
78
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Какво ще стане мили ми народе,АТАКА ще обере пешкира и Герб ще доиде на бял кон с Бойко бандита и какво нищо отнжво ще бъдеш гладен и пренебргнат или Атака или нищо а не Герб!!!!
77
0
 
2
 
! Отговори
Камен преди 15 години
Ей, , о не-не , ти си от *** , извинявай! Само да ти кажа, че съм ял бой от роми повече от тебе сигурно, че сме изселници от Одринска Тракия, където турците са ни клали като овце, ама правя разлика между 2 и 200. Това, че виждам, че сте сте луди фанатици, подведени от комплексари не значи , че не съм родолюбец, нали? Лумпели, между вас сте само педофили и комплексари, не виждам един нормален. Подвеждате пенсионерите и хора - родолюбци, обещавате им нещо и айде на бой... ..., опа извинявай, за втори път те бъркам - ти си от *** !
76
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
I ZA REDAKTORA DANO DECATA TI DA UMRAT
75
0
 
2
 
! Отговори
STALIN преди 15 години
ЕЙ ТУДЖАЙ *** МИРИЗЛИВ ГАДЖАЛИНО ЩЕ ВИ БЕСИМ ЕДИН ПО ЕДИН МАМКАВИ ТУРСКА.ДА *** ТУРЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ.
74
0
 
2
 
! Отговори
Камен преди 15 години
Абе, или ти навярно си от комплексарите... както и да е все сте едни и същи, като назначат нови избори да не вземеш ти да станеш министър? А баба ти каква ще е , шефка на агенция ? има покрай нас! Вие *** ли сте ?
73
0
 
2
 
! Отговори
nevjat преди 15 години
затварям очи и си представям как група роми (*** ) ти го набиват в разпрания *** центъра на София и ти викаш за помощ обаче никой не ти обръща внимание защото ти е разпран от одавна
72
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
*** за ушев ето за тва само бой и еб ане за смешните полицайчета
71
0
 
2
 
! Отговори
, преди 15 години
Не виждам защо плюете Атака ? По добре плюйте другите опозиционни партии, че си стегат куфарите за морето, вместо да направят това, което трябва: А именно, да предизвикат извънредни избори, от каквито България има спешна нужда.
70
0
 
2
 
! Отговори
Един преди 15 години
Виждам че пишат с моето име.Може да е случайно.Държа да кажа че подкрепям изцяло Атака.Духът вече е пуснат.Връщане няма.
69
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 15 години
Кога сте чули турчин да плюуе по тяхната партия,вижте обаче колко псевдо българи плюят по българската партия АТАКА.Спомнете си през вековете колко българи са предадени от българи.Сега нещата се повтарят.
68
0
 
2
 
! Отговори
Камен преди 15 години
Искам всички да затворят очи и да си представят ХаТакА, че печели парламентарните избори ... Представете си го само за миг, че за втория вече силички няма да ви останат... Вече не зная наистина кое е по-голямо зло ДПС като малцинствена партия или ХаТаКа, като сбирщина на , скинари, отчаяни и комплексирани люде... Наистина се замислям!
67
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Думи на Т.Дончева днес в "12+3":"Ние искаме обезателно екстремистки действия , а хората могат да бъдат недоволни и без да проявяват екстремизъм, но въпреки всичко да са сериозно недоволни"Какво е това "Ние искаме" бе другарко?За какво си мислила, докато го произнасяше това?"Ние"....Ами да - ВИЕ тласкате хората към подобни действия. Като не искате да си признаете: некадърници сме, не можем да управляваме, подаваме си оставките.Не спазвали законите, затова ги арестували. А ВИЕ колко ги спазвате?18, не искаш ли да поразсъждаваш за "нормалното", "логичното" и "моралното" в действията на триглавата ламя?
66
0
 
2
 
! Отговори
rumen преди 15 години
ako mi popadne takav kato tebe koito da mi kajegqur 6te go ubiq .... tolkova e prosto kravta na voda ne stava pomnim koi ste mamka vi