Вменяем и с интелект, а вади нож!

Съдът гледа поредното дело срещу австралиеца Джок Полфрийман, който през декември 2007-а наръга с нож двама младежи, единият - Андрей Монов, почина
25 сеп 2008 07:22,
85
Вменяем и с интелект, а вади нож!
Джок Полфрийман. Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд ще заседава днес по делото срещу Джок Полфрийман.

Австралиецът бе задържан за убийството на Андрей Монов в центъра на София на 28 декември 2007 г. в близост до църквата "Св. Неделя", когато след свада Полфрийман наръга двама души с нож.

На предишното дело през май оцелелият Антоан Захариев заяви пред съда, че категорично разпознава нападателя си.

В нощта на инцидента заедно с Андрей и техни приятели били в заведение близо до Женския пазар и празнували.

Малко по-късно тръгнали към дискотека, която се намира близо до Съдебната палата, и когато стигнали до бул. "Ал. Стамболийски", чули зад гърба си две момчета да говорят.

Антоан Захариев чул викове зад гърба си и щом се обърнал, видял, че Джок Полфрийман държи нож и призовава срещу фашизма и расизма, говорейки на английски.

Секунди по-късно Полфрийман казал на български: "Хайде, хайде".

Захариев си спомни още, че ножът имал дълго острие, но си помислил, че нападателят иска само да ги сплаши, дръпнал се и паднал на ръце.

"В този момент усетих удар в дясната част на гърба си. Първоначално не разбрах, че съм намушкан", каза той.

Захариев допълни, че приятелят му Андрей бил паднал по лице, а когато се опитал да го обърне и да го попита как е, Монов не можел да говори и да каже нищо.

Направената психиатрична експертиза показа, че задържаният Полфрийман напълно е осъзнавал действията си в деня на инцидента.

Според заключението на експертите той е съзнавал какво върши, вменяем е и има висок интелект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
milen преди 15 години
Абе Индубио кво стана нещо не си отговарял от повече от 20 мин! как така да не си болен или се сдуха нещо...дано не се активираш, че наистина си досаден и жалък в коментарите си и напълно подкрепям тези които ти се изсмяха на безброините опити да оригиналничиш!
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
xexe абе ти на колко годинки си че да се превръщаш в съдник и да преценяваш на кой какви са му ограничениятаи дали могат да излязат от тях, дали могат или не да коментират по-глобално и с някаква по-съществена идея, и дори да поучаваш?!? хехехе...поне суздаваш смях
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе Индубио като ти чета глупостите които бълваш постоянно се чудя дали си в час - "Измекярин, безмозъчна твар, *** и т.н" са малкото думички които фигурират в постовете ти...това не е ли обиждане и плюене според теб! И не мога да разбера проблема ти - няква статийка, която е нищо съществено на фона на сковаващата ни глупост която ни заобикаля ти привлича влиянието че си склонен да губиш цял ден...явно те влекат сеирджииски статиики...дано пуснат някоя за *** след малко та да се раздвоиш и развихриш, защото само тук си "мъж" и само тук може да избиеш комплексите си. А начинът ти на мислене е на нивото на тъй наречените от теб "Братлета" и не би се променил ако продължаваш да циклиш в същия дух! И да знаеш като видя Индубио в някои пост просто ще го прескачам, няма да губя време защото си го ценя за разлика от теб! Приятно вихрене във форума, дано това ти помогне да се чувстваш щастлив!
61
0
 
0
 
! Отговори
Индубио преди 15 години
и да, едно от нещата, което наистина може да ми загуби времето, е седенето пред компютъра за да отговарям на хора, които много често не могат да излязат от света на собствените си ограничения и не могат да коментират по-глобално и с някаква по-съществена идея, но вместо това "праскат" изрази от сорта- "тия *** ***, добре ги е наредил" или "многоо ясно че е невинен, как можем дори и да си представим, че един благороден мачо от Сидни може да се окаже виновен, когато се сблъска с българи..."Е признавам си, това до такава степен ме мотивира да отговоря, че бих могъл истински часове да изгубя, както се случи днес. Не че с това се е променил начинът на мислене на въпросните "братлета"...
60
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
и между другото, 58ми Анонимнико, очевидно имаш проблеми с правилата за водене на дискусия;) Когато едно мнение ти допада и се съгласяваш с него, повече от логично е, че няма нужда да пишеш излишно, очевидно съгласявайки се с казаното във въпросния пост. Обратното, когато очевидно не си съгласен с определено мнение, е редно да се аргументираш и да обясниш подробно на какво се дължи несъгласието ти. Но както и да е, предлагам ти да не изпадаме в дребнавости и по тази причина ти препоръчвам да коментираш написаното в статията.
59
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Бат, за тебе вече нямам време, само ти препоръчвам да не отделяш цял пост за скромната ми личност, а да се концентрираш върху проблема на въпросната статия. Не знам как видя някакъв тип плюене да се излива от постовете ми, но явно ти следваш принципа "който търси- намира". Не знам и откъде видя всезнайковщина, но едва ли има смисъл да се занимаваме повече с мен. Have a splendid day, folks!А за Полфрийман- след доказана вина би било нормално да последва наказание. Да се надяваме, че ще се случи.
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От моите леки наблюдения върху безкрайните ти коментари има 2 варианта: 1.Повечето постове не ти харесват и ти като много "всезнаещ" се опитваш да унизиш и облъчиш с мнението си човека, които го е написал, естествено не пропускайки да го обидиш! 2.Поста ти харесва и лаконично бичиш еваларка на писателя му, понеже не можеш и не ти се отдава да напишеш 10 реда хубави неща, както пишеш 10 реда на тези които не те кефят, защото да се плюе за теб е по-лесно.При това положение гладното куче си ти и то гладно за лошотия и заяждане! Иначе друго се опитваш да пропагандираш...но нещо не ти връзва! И да времето си е твое, но не можеш да ме убедиш че един уважаваш себе си човек с големи претенции ще седи в свободния си ден и цял ден ще цикли по доста *** начин над новина, която не заслужава толкова внимание, при наличието на доста по-съществени проблеми в родната ни държава. Е някои беше споменал че ще ти прочете коментарите ти довечера - сигурен съм че ще са много! Това показва че си дребна душа, без работа, може би под 20год. обичаща заяждането и празните приказки.
57
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
ми действай;) Ако искаш си навирай по 6-7 наведнъж в устата, ако това ще те доведе до някакъв тип душевен екстаз. Аз предпочитам да целувам красивите българки;)
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
52 дяволски си прав. Предпочитам да целувам оная работа на всеки по света, само не и на български ***. Аре чао и *** мизерни българчета
55
0
 
0
 
! Отговори
Индубио преди 15 години
Бацета, аз днес имам свободен ден от работа и леко ме домързява да седна да уча, затова все още съм си пред компютъра. Нема нужда да се плашите за изгубеното ми време;) Ае.
54
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
доста реалистично наблюдение, приятелю. Поздрави.
53
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Уморителното в случая не е това да изяснявам мнението си в течение на няколко поста. Уморително става тогава, когато получавам запитване, на което вече съм отговорил и то напълно ясно и точно. Да обичаш страната си не е срамно. Не е срамно и да я напуснеш за кратко с академична цел. Аз не твърдя и че съм патриот. Това са думи, които ти поставяш в моята клавиатура вместо мен. Човекът, който де факто си губи времето с безсмислени постове си всъщност ти- отделил цял пост на моята връзка с България и личността ми. Бих ти препоръчал занапред да коментираш конкретно поставената тема и да предложиш гледната си точка по въпроса, а не като някое гладно куче да се настървяваш по трети лица във форума, анализирайки начина, по който те са решили да прекарат времето си преди обед;)
52
0
 
0
 
! Отговори
реалист преди 15 години
Тука е пълно с мръсни и долни емигранти и/или кандидате такива, които умират от кеф да доказват на сънародниците си колко сме долни българите и колко са велики чужденците. Комплексирани ***, които са готови да мият г.ъ.з.о.в.е.т.е. на вужденците и да ги защитават само щото са чужденци :англосаксонци, руснаци и т.н. Без да мислят, че и там /както навсякъде има ***/. -Този Фрийман е единствения носил оръжие...- на него нищо му няма- след като се е защитавал - защо е викал с/у нацизма и фашизма. Ами че той си е бял. Едва ли е бил жертва. На мане си ми прилича той да е нападателя.-Какво го носите на ръце...Той е дошъл на другия край на света, в едно забравено от Бога място / некво тъпо село в България/, далече от приятелите си...Пмагал бил на някакъв строеж там...Всяка вечер пие в селския хоримаг...Ами че момчето си е некав авантюрист-психопат по природа.ПРОСТО МНОГО ХОРА В БГ ТОЛКОВА МНОГО СЕ СРАМУВАТ ОТ БЪЛГАРСКАТА СИ КРЪВ ЧЕ СА ГОТОВИ И И ЕДИН АБСОЛЮТНО ЕКСТРЕМЕН АВАСТРАЛИЙСКИ ХУЛИГАН И АЛКОХОЛИК ДА МУ ЦЕЛУНАТ ОНАЗИ РАБОТА САМО И САМО ДА НЕ ЗАСТАНАТ НА СТРАНАТА НА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно си нямаш работа Индубио...всички тука схванаха мнението ти, но явно искаш да го затвърдиш с повтаряне...що не си основеш една партийка, може да се намерят последователи...наистина ми е любопитно как може да седиш и циклиш толкова време над нещо особено след като си си дам мнението 100 пъти...а тази загуба на време драги мой не говори добре за теб - ще цъкна довечера пак да преброя(не прочета) колко коментара си пуснал...и последно не мога да схвана патриотизма ти а учиш в Германия...нещо ми става смешно след всичките ти патриотични коментари при този факт!
50
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
47 има разлика между двата инцидента. Ставийски не е убиец, а е един пореден *** който си е позволил да се качи зад волана в нетрезво състояние. Затворите в БГ са пълни с такива като него, така и той трябва да си понесе последствията наравно с всички други *** от това общество. А по въпроса за австралиеца, съвсем умишлено и хладнокръвно си го е убил. Единстената прилика на която мога да се съглася с теб е че и двамата са били пияни :)
49
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
мдаа...Интересно предложение...Чудно само какво общо има с конкретното събитие...;) И как се връзва с това, че преди години друг един англичанин скочи да ръга с нож келнер. Или пък с това, че още един англичанин потроши църква на морето. И за коя групичка от малки помиарчета по-точно говорим, защото ако това следва да е групичката на Андрей Монов, то ти, номер 48 попадаш в същата графа самобичуващи се, , непроверили информацията, лаещи срещу собствените си сънародници ***:)
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз предлагам да се окачи табела на границата на БГ в която изришно да се упоменава, че ако някой те нападне на тая дивашка територия, трябва да се оставяш да бъдеш размазан от бой, за да не накърняваш чувството на достойнство и чест на гражданите и. Трябва да подтиснеш импулсите си за самосъхранение и да се оставиш на шепа малки помиярчета да се гаврят с теб. Тогава вече гражданите и ще са спокойни :)))
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много добре се поцикли по темата...сега очаквам някой да спомене и Ставийски, понеже според мен тои е също толкова виновен, колкото австралиеца...тъй като и той съвсем съзнателно се е качил да кара пиян с огромната си табела - НЕ КАРАМ ПИЛ!!! и резултата е налице....
46
0
 
0
 
! Отговори
dim преди 15 години
Дано и наще *** да ебант малко австралийско дупенце ... да го направят голям заден двод ... хастара му да спраскат
45
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
"Питам ви, даже и туристи-убийци ли почнахме да толерираме?"Уви, според написаното от доста хора в този форум, а и не само тук, отговорът на въпроса ти е... "Да".