Бащата на Големия Риж поиска 500 хиляди лева кръвнина

Той заведе граждански иск срещу Петко Лисичков
16 фев 2010 16:36,
192
Бащата на Големия Риж поиска 500 хиляди лева кръвнина
Снимка: БГНЕС

Бащата на Големия Риж – Слави Стоянчев, се яви в Бургаския окръжен съд като частен обвинител. Той заведе граждански иск срещу бившата барета Петко Лисичков, прострелял смъртоносно сина му Калоян на 20 септември миналата година.

Искът е за 500 хиляди лева неимуществени вреди.

Под председателството на съдия Мъгърдич Мелконян започна разпит на свидетелите. От редовно призовани 13 души днес се явиха само осем.

Още по темата

Под стража беше доведен Мануел Стоев, който е задържан заради заплахи за саморазправа с обвинения Петко Лисичков.

Той разказа, че в деня на убийството са били с две коли у дома на майката на негов приятел в "Меден рудник". Помагали й да изхвърли боклуци. Когато работата била на привършване, Калоян Стоянчев – Големия Риж, се качил с Товор Андонов в колата си "Ауди". Мануел останал с Атанас да довършат работата.

Малко след това Тодор звъннал по телефона и без да дава обяснения, ги повикал, защото станало нещо лошо. Момчетата не разбрали какво точно е станало и тръгнали с колата на Мануел "Фолксваген Голф".

На кръстовището с бул "Тодор Грудов" (вече "Захари Стоянов") те видели спряна колата на Калоян. Тя била на платното в посока булеварда, а в посока "Меден рудник" бил спрян мотоциклет. Имало патрулка, на няколко метра зад аудито лежал Калоян.

По показания на Мануел тялото му било покрито с брезент, затиснат в ъглите с камъни. Само попитал подсъдимия: "Какво направи?", след което последният насочил пистолет към него с думите "Вие ли сте следващите?".

Мануел се изплашил и минал зад гаражите. Напипал пулса на Калоян, който бил слаб. Афектиран, Мануел тръгнал към патрулната кола с изваден нож.

Полицаите му взели ножа, но той извадил друг – без да си спомни откъде. Тръгнал към патрулната кола и видял вътре Лисичков, който говорел по телефона и му размахвал среден пръст. Стоев допълни, че не е видял до тялото на убития гилзи от пистолет.

Работата на съда ще продължи още два дни с разпит на свидетели.

Dnes.bg припомня, че работното обвинение срещу експолицая Петко Лисичков беше променено в хода на разследването. Обвинението е изменено от чл. 118 от НК – „убийство в състояние на афект” на чл. 119, ал 1. – „убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана”.

В случая Лисичков стрелял с пистолет, докато нападателите му са били въоръжени с ножове. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода.

Променена е и мярката на бившата барета от „домашен арест” в парична гаранция от 1000 лв.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
6
 
! Отговори
цецо преди 14 години
с нож да го компенсират , кървав
157
0
 
15
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
Убийството е ужасно нещо, макар и при неизбежна отбрана или превишаване пределите и.Но и на обществото му писна от изверги, които посред бял ден на публично място вадят ножове и искат да колят някой който ги е погледнал накриво или ги е засякал без значение непредпазливо или умишлено.Това си е деяние с най-висока степен на обществена опаснос.Хората са принудени сами да се грижат за себе си.Мисля, че трябва да има цивилни ченгета по улиците и да могат да помагат при такива ситуации!
156
1
 
9
 
! Отговори
Vladi преди 14 години
Zna4i...za martvite ili dobro ili ni6to.zatova ni6to.ama aide sabudete se ve4e malko...zastrelql go ot upor.Vie protivni draska4i , v tazi situaciq 6tqhte da izpraznite palnitelq na pistoleta za 2 sekundi v tqloto mu.4oveka e biv6a bareta ,obu4en i kvalificiran.ne vqrvam da e deistval pod uplaha ili afekt. i az poznavam mnogo takiva "riji" i sam siguren,4e pri podobna situaciq bih reagiral taka.sega6noto mu obvinenie e napravo sme6no.kakvo trqbva6e da napravi??!! da gi pomoli da si tragnat?
155
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за мен Лисичков лъже. чао
154
1
 
20
 
! Отговори
arabin преди 14 години
до вчера ревахте от тоя хулиган тормозел хората, сега го защитавате, всеки би постъпил по същият начин при същите обстоятелства, И за какво са му тези 500 хиляди, да ги раздаде на хората дето синът му е тормозил ли. Ами кво стана с братчето му, още ли се фантазира
153
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пълни лъжи ! Лисичков не е трябвало да го гони и да се стигне до инцидент.На др. ден трябваше да арестуват Рижия . Само че Лисичков го гръмна в гонка.
152
1
 
14
 
! Отговори
до 163 преди 14 години
Значи викаш - като те нападнат на улицата "Рижи", не трябва да се защитаваш, а кротко да стоиш и чакаш да има процес и въпросният "риж" да бъде съден. Някога. Щото не върви да се защитаваш срещу човек, който не е осъден още. Като го осъдят - вече можеш с пълно право да почнеш да се защитаваш. Ако разбирасе не си 2 метра под земята. Пич, ти връзка с мозъка си правиш ли ?
151
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
160- Не смяташ ли, че Рижият се е разхождала на свобода, вместо да е в затвора ?Лисичков застрелва хулиган.
150
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
159 не разбирам защо е тази пропаганда за Лисичков. Убил го е. Но не трябваше ли Рижият да бъде осъден и да има процес ?
149
0
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 14 години
ako vseki v Bg imashe orajie 6te6e da se izbiem t.e. dosta hora 6te se izpozastrelqt ,prokuratyrata nqma da smogne !!!
148
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 14 години
Kakto kaza 1 ot komentatorite po dolu li4i si 4e nqkoi kato teb 158 ne si ot Burgas i hi4 ponqtie si nqmash kakvi zolumi praiha bandata na tozi t.nare4en ot teb selski tarikat !!!
147
0
 
12
 
! Отговори
петров до 156 преди 14 години
Не знам защо всеки се опитва да рисува картинка която му е удобна, и си мисли че всеки му вярва. Да те питам само, Рижия сам ли е бил, Лисичков сам ли е бил? Защо се правите на луди, бе, хора! Слизат 3-4 мутри да те бият, ти си сам, имаш оръжие и какво правиш, сине майчин ! Навеждаш се, може би, нали ??? Кой се прави на луд, а! Според мен е добре повече хора в България да имат оръжие.
146
1
 
11
 
! Отговори
до 158 преди 14 години
"Лисичков е напълно неквалифициран кадър за борба с хулиганство."Абе ти болен ли си ? Човека е бил полицай преди повече от 15 години. а впрочем и действащ полицай да е, какво значение има ??? Човека попада в ситуация, в която може да попадне всеки друг обикновен гражданин на улицата. "Рижковци" има много още по улиците. Жалко че гражданите като Лисичков са малко.
145
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Правото на живот е равнозначно. Няма разлика. Лисичков е напълно неквалифициран кадър за борба с хулиганство. Убива някакъв селски тарикат.
144
0
 
6
 
! Отговори
исс100 преди 14 години
..(продължение от предишния пост) от някоя част т тялото ми. Вариант С: правя се на Джет Ли и мупоказвам здрава самозащита нож срещу ръце. Не знам за вас но аз стоя твърдо зад вариянт А. ПО-ДОБРЕ В ЗАТВОРА НО ЖИВ!!!
143
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Г-н Петров, 152, Рижият не е осъден, а гонен от полицай. Редно беше на Рижият да му направят процес. Но Лисичков го гръмна и онзи - млъкна завинаги.Пратете Лисичков на почивка в Коста Рика - за награда.
142
2
 
8
 
! Отговори
исс100 преди 14 години
"В случая Лисичков стрелял с пистолет, докато нападателите му са били въоръжени с ножове. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода".В случая това как да го разбирам. Тръгва към мене заплашително въоръжен с нож човек. Аз нямам нож, но имам пистолет. Има някаолко варианта: Вариант А: Вадя пищова и го гръмвам. Вариант В: нишо не правя и чакам да видя дали не блъфира - може просто да размахва ножа за показно; ако греша ще позная по разпрания си търбух или ще видя дръжката да стърчи
141
1
 
10
 
! Отговори
друг преди 14 години
егати наглия "баща".Ако трябва да плати за това което е направил сина му,милиони няма да му стигнат.Българио родино мила!
140
0
 
10
 
! Отговори
петров преди 14 години
Като гражданин приемам иска на бащата към държавата, при условие че се ангажира да поеме отговорност и да плати за всички престъпления на сина си.
139
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Личи си, че не си от Бургас. Уважам правото на мнение на всеки, но ще е добре хора, които са некомпетентни да не се изказват, защото се манупулира всеобщото мнение. Единствено ме учудва в случката защо е стрелял само по единия. Всички "ги" знаем кои са, какво правят и какво може да ни се случи при среща с "тях'', но всички знаем и как се развиват нещата по"законов"ред. Подаваш жалба , обаче я свидетели нямаш, я нещо друго, а после и ще си го отнесеш, за смелоста.